Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Budapest, Wigwam

 

Utoljára a Wigwamban novemberben vendégzenekarként volt alkalmam látni Felvidék itthon talán legismertebb rock bandáját, a Rómeó Vérzik-et, akkor a Wisdom elõtt, de most, mint fõbanda léptek a színpadra.
Somorjáról olyan sokan kísérték el a zenekart erre a koncertre, hogy külön buszt indítottak a számukra a Wigwamhoz. Ahogy Koppánytól megtudtam, a „kemény mag” rendszeresen elkíséri a zenekart a magyarországi koncertekre, a szlovákiai koncertekre viszont a magyarországi rajongók járnak át rendszeresen.
Elõttük a szintén Szlovákiából érkezett Faktorial-X nevû zenakar, akik már játszottak magyarországi bulin Koppányék elõtt, illetve a somorjai táborukban is vendégek voltak, melegítette be a kissé akkor még bátortalannak látszó közönséget.
23 óra után már az ülõhelyek elfogytak az indiánsátorban, és fokozatosan kezdtek a bárpultoktól a színpadhoz egyre közelebb elhelyezkedni a RV. rajongói a Faktorial X alatt.
Aztán fél tizenkettõ elõtt néhány perccel felhangzott a várva várt intro.
Mindjárt a most készülõ új albumról nyitottak az Érezd magad jól címû dallal. Szemmel láthatóan a közönség egybõl beindult erre a zúzós nótára, amely már nem volt ismeretlen a Rómeó koncertre járók elõtt, hiszen ez volt az elsõ dal, amelyet tavaly bemutattak nekünk a bulikon, így egy emberként énekelte végig a közönség az elsõ dalt is. A szövegtudással úgy láttam nem volt probléma az egybegyûltek részérõl egész koncert alatt, mert minden számot lelkesen énekeltek együtt a zenekarral. Aztán jöttek sorban a nagy slágerek, az Engedd belém, az Ártatlan vagyok, aztán az Együtt 2 lánnyal, amely alatt Koppány külön megénekeltette a közönséget is, bár én semmi jelét nem láttam annak, hogy egy kicsit is lankadt volna az aktivitás.
A somorjai "kemény mag" a színpad közepe elõtt helyezkedett el, néha egy-két ember megindult felfelé, hogy sikeresen megmássza a színpadot és megölelje Koppányt, aztán minden rendbontás nélkül visszatérjenek közénk. Így láthattuk az est folyamán többek között, a Rómeó dvd-rõl már megismert régi zenekari barátot, Lennont is a színpadon, aki a színpadról visszafelé bátran beleugrott az elõl álló tömegbe. (tudta, hogy elkapják ? )
A hangulatot nem lehet szavakkal leírni, mert nagyon forró volt, amikor jött a Térdelj elém címû "szexnóta", majd az elsõ hivatalos vendég, a Pokolgépes Nagy Dávid jött fel a színpadra, még jobban erõsíteni a két gitárost, a Sötét ég és a Fehér pont nóták alatt. Dávidot is nagy szeretettel fogadta a közönség. Aztán ismét régi sláger következett a Hol vagytok kurvák, majd a klipes nótát, Piros 19-et, üvöltötte mindenki egy emberként. Aztán jött egy igazi meglepetés nóta, szintén a most készülõ új albumról, mely dalnak Rock and roll az élet a címe. Ez a nóta itt debütált, csak itt, és csak mi hallhattuk elõször. Ezzel a dallal is maradtak nagyjából stílusuknál és várhatóan, könnyen megjegyezhetõ szövege miatt, a következõ koncerten már mindenki énekelni fogja.
A közönség egyébként elég vegyes volt, mert úgy láttam, hogy Rómeóra is együtt jár már jó néhány család, mivel a tizenegynéhány éves ifjú rockert/rockerlányt anyu és apu is elkíséri, akik ugyanolyan lelkesek, mint a srácok, és így a generációk nagyon jól megférnek egymás mellett. ?
Egy percre sem hagyta a zenekar pihenni az egybegyûlteket, mert jött a zúzós Kiskakas, amire a pogózás elég nagy méreteket öltött, már nem csak az elsõ néhány sorban, hanem középtájban is sokan táncoltak.
Aztán az est második vendégét, a zenekar nagyon régi barátját, a Cool Head Clan torkát, Molics Zsoltot (a Mestert) hívták a színpadra, aki eddig az öltözõhöz vezetõ lépcsõtõl figyelte a koncertet. Mindenki tudta, hogy jön a Növesztem a hasat címû nóta, amelyet majdnem minden bulin eljátszanak, és a közönség, úgy látom, nem tud megunni. Zsoltot is nagyon szereti a Rómeó-család és volt az énekléshez kórus a közönség részérõl, egyáltalán nem kellett bátorítás. Személy szerint nekem nagyon sok kedvenc „rómeós” dalom van, de ez az egyik nagy favoritom, tehát én sem tudok ráunni. Ennek a dalnak a szövege szerintem egy telitalálat, és mindig aktuális fricska ebben a fogyókúra-õrületben szenvedõ világban.
Az Ördög az Isten…után nagyon rövid idõre kivonultak a fiúk a színpadról és kivárta Koppány, amíg mindenki kiabálja õket teli torokból vissza , na, erre sem kellett sokáig várnia , és csak akkor jött be elénekelni, a sok gyors, zúzós nóta után, a lírai Kicsi ûrhajót.
Végül a ráadás blokkban jött még a Hello édes, az Érted vagyok és a végén a Rock and Roll-al zárták fergeteges koncertjüket.
Püke és Ríkó végig nyomták a gitározás mellett a vokált, és (az ifjú apa) Sancho is szakadatlanul és keményen ütötte hátul a bõröket.
Az utolsó dal után személy szerint vártam volna egy nagy közös meghajlást a vendégekkel együtt, de ez elmaradt, mivel a függönyök összezárultak…és azonnal elkezdõdött a koncertek utáni Wigwamban szokásos rockdiszkó.
A meghajlás hiányát leszámítva, én azt kaptam ezen az estén, amire nagyjából számítottam, végig lankadatlanul lüktetõ tökös rock bulit, lelkes meglepetés vendégekkel, plusz egy új dallal megfûszerezve a mûsort.
Reméljük, hogy az új album dalaival mihamarabb láthatjuk õket ismét az indiánsátorban.

Hajós Maja

 

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!