Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

A tengerentúlról érkezett vendégzenekar szeptember 11-én a Rocktogonba. A Sacramento városából való klasszikus kalifoniai punkot egy kis street-punkkal keverõ Whiskey Rebels augusztus vége óta járja Európát és hozzánk is ellátogatott. Két magyar zenekar volt még az est fellépõje: a Rotten Tomatoes és a C.A.F.B.

Rotten Tomatoes

A punk-rockot játszó Rotten Tomatoes triója nyitott az estén. A zenekar tagjai: Cserháti László "Cseri" ének, gitár, Pazinczár Péter "Pai" basszus és ének, Sándor Gábor "Sundi" dobok. Hallhattuk többek között a Supermen, az Apafej, a Rendben van, az Elmentél, a Randivonal, a Csajok a levesbe címû saját nótáikat. A saját dalok mellett két feldolgozást is játszottak. Az egyik a Guns N’ Roses The Spaghetti Incident albumjáról az Attitude, a másik pedig a világhírû bristoli drum & bass banda a Kossheen Catch címû száma, ami szerintem egészen jól sikerült. A kezdõ hangulatot mindenféleképpen sikerült megadniuk az estéhez és kár, hogy csak tíz dalt hallhattunk tõlük.

Whiskey Rebels


Rotten Tomatoes

C.A.F.B.

Õket követte az independent rockot játszó CAFB. A régi tagok mellett Sütõ Lajos "Süti" gitár, ének, Urbán László "Laca" dob, vokál, Kováts Áron "Kova" gitár, vokál egy nagyon fiatal basszusgitáros Szitás Tibi csatlakozott néhány hónapja a csapathoz, aki szintén vokálozik. Mûsorukat fõleg a régebbi dalokból válogatták össze, így hallhattuk az 1999-es Minden-ható címû albumukról az Álomgyárat, a Subkontakt címû albumukról a Latort, aztán a Diktátort, a 91-es nyár, a Srác dalaikat. Mûsorukat az 1997-es Zanza címû albumukról két nótával zárták, az Engedj be címûvel klipdallal és a Nõ vagy csak nõ címû örökbecsûvel. A jelenlévõk kértek volna még ráadást, de az idõkorlát miatt nem lehetett tovább játszaniuk, mert át kellett adni a színpadot a Sacramento-i vendégzenekarnak, a Whiskey Rebels-nek.


CAFB

Whiskey Rebels

A gyors, rövid dalok mint a mûfaj alapvetõ elemei jellemzik zenéjüket és a lendület, a nagy hangulat. A zenekar énekese nem próbálkozott azzal, hogy felpréselje magát a színpadra, hanem elölrõl a közönség közül énekelt, hol szemben, hol háttal állva a zenekarnak. Nekem nagyon szimpatikus volt a csapat, az énekes gyorsan kapcsolatot teremtett az elõl állókkal és a refréneknél mindig mást énekeltetett meg. Mindjárt a 2004-es Create or Die albumukról a Crossroads címû számukkal nyitottak, majd hallhattuk nem ebben a sorrendben az elsõ albumukról a Good Old Days-t, a Streets Gave You To Me-t, a St. Ides-t, aztán a 2004-es album címadó nótáját, majd ugyanerrõl az albumról a To Be Poor is a Crime-t, a Repair Calling-ot és a Peace Through War-ral zárták hihetetlenül pörgõs bemutatkozásukat. Figyelemreméltó a változatos, néhol nyers, durva és fogós, olykor fülbemászó dallamokkal és vokálokkal tarkított streetpunk-os néhol hardcore-os beütésû zenéjük. Mindhárom fellépõre elmondható, hogy jól szóltak, erõteljes volt a hangzás, köszönet a vájtfülû keverõsnek.

-Hajós Maja-

A koncertrõl a Rock Gyémántok fotótárában találhattok képeket. http://kep.tar.hu/rockgyemantok

A zenekarok websitejai:

http://www.myspace.com/rottentomatoesband

http://www.cafb.hu

http://www.whiskeyrebels.com

A hely:
http://www.rocktogon.hu

 


Whiskey Rebels


Whiskey Rebels

 

 

 

 


 

 

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!