Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon


2003.10.04.Bp. PeCsa

 

Azt hiszem régen vártam koncertet ennyire, mint a mostani Pokolgépet. Hogy könnyebben megértsd: az õsfelállású Pokolgép volt az a banda, aki megszeretette velem ezt a mûfajt, az õ koncertjük volt az elsõ amit láttam, és természetesen tõlük hallottam elõször metal zenét, történetesen a Jel címû dalt! Így ezek után nem csoda, hogy a teljesen belelkesültem a hír hallatán még tavasszal Szolnokon, amikor ott Kukovecz Gábor bejelentette a hírt, hogy október 4.-én ismét összeáll az õs felállású Pokolgép!
4 elõzenekar volt meghirdetve: Alhana, Rómeó Vérzik, Testimony, Wisdom. Sajnos közülük egyet sem láttam, mivel késve érkeztem meg a helyszínre.
Bejutáskor már a Rudán Joe-s Pokolgép lépett a színpadra, és kezdett bele a legutóbbi lemez nyitó dalába: Így szép az élet. Bizony így volt szép az élet, hiszen teltház volt a Pecsában, és sajnos egy párszáz ember még be sem tudott jutni, mivel elfogytak a jegyek. Valljuk be, ez azért jelent valamit! Igazából egy rövid best of programot láthattunk-hallhattunk Rudánéktól, természetesen ebben az esetben Kalapácsos nóták nem hangzottak el! Megemlékeztek egy dal erejéig Kun Petirõl, aki az Edda elõtt a Pokolgépben játszott egy rövid ideig. Gyõzd le a gonoszt!
Majd a Bon Scott emlékére nótával eljött az a pillanat, amit annyira vártunk, belépett a színpadra Kalapács Józsi, és után a többi régi tag is: Nagyfi Laci, Pazdera Gyuri és Tarcza Laci. Jó volt õket újra együtt látni. Leginkább Nagyfi Lacin látszott még, hogy igazán élvezte a bulit. Pokoli színjátékkal (mi mással is) folytatták a bulit, majd az elsõ lemezes Tûz következett. A jelenlévõk közül azt hiszem senki sem bánta meg, hogy eljött az olyan dalok hallatán, mint Tépett madár, Gépinduló, A háború gyermeke, Vallomás stb
A koncert második felében színpadra lépett még az õs-õs dobos Gyenizse András is. Vele még a lemezek elõtti nótákat játszották: Maszk, Cirkusz és Rács, Vérszívó asszony, Bûn.
Volt még tortadobálás, születésnapozás stb. Az est csúcspontja, amikor a 2 Pokolgép egyszerre volt a színpadon, és egyszerre, azaz: 3 gitár, 2 dob, 2 bõgõ, 2 énekes játszott együtt. Nagyon hangulatos volt! Így adták elõ az az Újra megszületnék, Itt és most, és zárásként a Mindhalálig Rock n Roll himnuszokat. Csuromvizesen kellett távoznom a helyszínrõl, és mivel a rajtam lévõ Wisdom pólóból csavarni lehetett a vizet, kénytelen voltam venni egy Pokolgép jubileumi koncert pólót!
Aki véletlen nem tudott eljönni, vagy egyszerûen csak nem jutott be, az november 8- án Szolnokon megismételheti, és átélheti újra ezt az érzés! Én mindenféleképp ott leszek!

Az elhangzott dalok sorrendben:
Így szép az élet
Aki másképp él
Õsi lázban
Harang
Szökevény
Légiós dal
Alku, remény
Az a szép...
Panasz van rád
Feltámadt éj
Gyõzd le a Gonoszt!
Adj új erõt
Hol van a szó
Bon Scott emlékére

Pokoli színjáték
Tûz
Tépett madár
Gépinduló
A háború gyermeke
Vallomás
Tökfej
Éjféli harang
Ítélet helyett
Maszk
Jel
Cirkusz és rács
Bûn
Vérszívó asszony
Ha újra megyszületnék
Itt és most
Mindhalálig RNR


Fotó: Cziva Gergely - zenemagazin.tk

Rob

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!