Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Székesfehérvár, Fezen Klub

 

Retro évet tart Magyarország vezetõ trash metal fogata, a Moby Dick. 2006 a nagy jubileumi buli éve volt (ugye emlékszünk még a PeCsás szaggatásra amikor Rudán Joe, Kalapács Józsi és a Moby Dick egy színpadon volt, vagy mikor maga Hobo érkezett a Gazember dalra ), 2007-ben a BálnaVadÁszok címû feldolgozáslemez szolgáltatta az aktuális Moby Dick adagot, idén pedig gõzerõvel készül a legendás Ugass Kutya lemez deluxe újrakiadása. Épp eme jeles alkalomból jött létre ez a retro év, ahol a már klasszikusnak számító Ugass Kutya, Kegyetlen Évek, Körhinta lemezek kapták a legfõbb hangsúlyt, a Kegyetlen Évek olyannyira, hogy teljes egészében terítékre került !


A koncertre direkt bõven idõben érkeztem, és ez esetben nem csupán lányok miatt, hanem a Vida Rock Band iránti kíváncsiságom miatt. Sajnos szomorúan ballagtam a pulthoz, mivel kiderült, Vidáék hangzavarkeltése elmarad. Így jártam. Egy, számomra addig csak névrõl ismert elõzenekar bemelegítése után felhangzott az ismert (már akinek :)) intro, és a soproni srácok igen meggyõzõ intenzitással már tolták is az Ugass Kutya gyöngyszemeit, ilyen volt többek között maga a címadó, a Káosz És Zûrzavar, a Talpak, és a Bûz Van "sláger" minek szövege ugyan figyelemreméltóan morbid, de átvitt értelmében sajnálatos módon napjainkban is nagy igazságtartalommal bír.


Kegyetlen Évek. Aki ezt a beszámolót olvassa, annak nyilván nem szükséges bemutatni a sokak szerint etalon Moby Dick albumot. Természetesen a legnagyobb õrület okozói az Ilyen Ez A Század, Happy End szerzemények voltak, nem is véletlenül. Az eseményhez talán nem a legméltóbb közönségszám ellenére is olyan energiával nyomták a fiúk, minden elismerést megérdemelnek, és becsülendõ bennük a Zene iránti tisztelet. Jó jó, persze élni is kell valamibõl, de rajtuk látszott, hogy a "Na, most pénzt keresünk" helyett a "ZENÉLÜNK" hozzáállást részesítik elõnyben, és ez nem kis dolog.

Akármennyire is retro buli, elkerülhetetlen volt megpendíteni a Pokolrock nótát, anélkül nehéz elképzelni Smiciék koncertjét, de elõkerült a Na, Mi Van? is 1996-ból, de még az Ámen dal is a 2003-as visszatérõ Golgotáról. Közönségi kérésre amolyan "közkívánatra" érkezett ugyanezen album másik klipes története, a Mennybõl Az Angyal. De hogy miért ezt ismerték a legtöbben, az továbbra is fél-rejtvény marad számomra.
Mindezek után jelképes levonulás a pódiumról. Erõteljes "vissza, vissza, vissza, vissza" a közönség oldaláról, és ezen kérésnek eleget tevés a banda oldaláról. A ráadásban visszatértünk a "Kutyához" a Keresztes Vitéz dallal, amit valamennyien tudtak is kívülrõl, aki pedig nem, ott megtanulta. Hatásos volt ! Mind az elõadásmód profizmusában, mind zenei tudásban megkérdõjelezhetetlen a Moby Dick. Legendákhoz méltóan játszottak.
Összességében egy kiváló hangulatú Metal buli volt, ami nem csupán egy "agyameldobom" éjszakára alkalmas, hanem olyan gondolatokat, mondanivalót közvetít Pusztai Zoltán szövegeivel, amin mindenképpen érdemes kicsit gondolkodni, hiszen ha mi nem tartunk ki, akkor ki fog!? És igenis van igény ennyi év után is a Moby Dickre, hiszen ami gondos munka, és van egy olyasfajta központi lényege, ami minden jóérzésû magyar embert foglalkoztat, addig ennek a Zenének ITT a helye !
Köszönjünk szépen !

www.moby-dick.hu
www.fezenklub.hu

SHG www.gportal.hu/shgabor

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!