Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Különleges koncerttel ünnepelte megalakulásának 15. évfordulóját a Black-Out együttes, ebbõl az alkalomból hívták össze rajongóikat a Wigwam Rock Clubba. Aki ismeri a zenekart, az tudja, hogy mire számíthat: jó hangulat, színvonalas zene és mindebben része volt a jelenlévõknek. Szép számban összegyûltek a hívek az indiánsátorban ezen az estén és tíz óra után, mire a vendégzenekar a Partyzan lépett a színpadra, már majdnem teljesen megtelt elõl a tánctér. Szizsóék dögös, lendületes rock zenéjükkel elõmelegítették a hangulatot. Idén megjelent lemezükrõl szemezgettek és nagyon lelkesen, pörgõsen nyomták el rövid programjukat.

Partyzan: http://www.partyzan.eu/

 

Kicsit hosszúnak tûnt számomra a várakoztatás, de nem sokkal éjfél elõtt végre szétnyíltak a függönyök és az 1996-os nagy sikerû Esõnap albumról nyitottak a Rabolj ki címû dallal. A közönség már az elsõ hangtól kezdve nagyon lelkes volt és ez a hihetetlen jó hangulat a továbbiakban csak fokozódott.

Hallhattuk az 1999-es V.V.V. albumról a Legyen, a Zöld kedd címû nótákat, aztán ismét vissza 1996-hoz a nagy sikerû Esõnap címadóját konferálta Robi. Ehhez elsõ vendégként egyik régi basszusgitárosukat Andrics Lacit kérték a színpadra, akit szeretettel fogadott a közönség. Mûsorukat úgy válogatták össze Csányi Szabiék, hogy változatosan mutassanak be az elmúlt 15 év zenei termésébõl. Az új énekessel már bemutatkoztak itt az indiánsátorban és a Black-Out közönsége elfogadta, megszerette Kowa utódját, Csordás Robit. Az új frontember könnyen megtalálta a hangot a közönséggel és az egész koncert alatt folyamatosan tartotta a kapcsolatot fõképpen az elõl állókkal, például gyakran lehajolt egy-egy baráti kezezésre. Mivel Robi más egyéniség, a hangja is más, mint Kowalskyé volt, a régi Black Out dalok természetesen másképpen szólnak kemény, erõteljes énekével, mint ahogy ezt az elõzõ énekessel ezeket a nótákat megszokhattuk. A Csányi-tesók: a dobos Csányi Zoli és Csányi Szabi gitáros, vmint a basszusgitáros Fehérvári Attila gyönyörû vokáljai végig igencsak stabil alapot nyújtottak az énekesnek. Az est fényét emelte másik régi basszusgitárosuk, Temesi Berci remek játéka is, akivel a Gyönyörû Zombi és a Szabadlábon címû dalokat játszották el. Nem hagyták ki az egyik örökös kedvencet, az Orosz rulett-et sem, ezt követõen a koncert egyik csúcspontjához érkezett.

Színpadra hívták a zenekar régi barátját, a kiváló szerzõt és muzsikust, Jamie Winchestert. Jamie a tõle megszokott szimpatikus mosollyal arcán játszotta el A kép és a Ma dalokat barátaival. Igazi élmény volt látni/hallani, hogy milyen élvezettel és odaadóan nyomják Csányi Szabival a gitártémákat. De nem csak Szabi gitárjátékát érdemes kiemelnem, hanem az ismét Black-Out tag Fehérvári Attila kifinomult basszusgitár játékstílusát is meg kell említenem.

Az est másik fénypontja régi énekesük Kowalsky színpadra lépése. Három dalt énekelt el régi társaival: A Forog a Föld, Az ami vagy és a Black-Out hangzott el, mely blokk után hosszú és hangos tetszésnyilvánítás következett. Nem csak az új énekest, hanem Kowa-t is szereti a közönség. Ezt követõen hallhattuk - többek között - Radioaktív címû lemezükrõl a Ragadozót és a Tetovált sorszám-ot is. Eddig tartott a mûsoruk, majd integetve kivonultak a színpadról.

Õk sem gondolták egy percig komolyan, hogy nem fogják õket visszakövetelni. Egy kicsit még kérették magukat, aztán nagy üdvrivalgás közepette elfoglalták helyüket ismét a deszkákon.

Ráadás blokkjukban a nagysikerû Fekete-kék-et, aztán a 2002-es Szabadlábon albumról a Maya-t és az 1996-os Spirált játszották programjuk zárásaként. Mely egyáltalán nem volt rövid koncert, hiszen összesen 22 dallal örvendeztették meg a nagyérdemût. A színpadi vokálok mellett nagyon jó volt hallani, ahogy a jelenlévõk egy emberként fújták a dalokat, mindenféle bíztatás nélkül az este folyamán végig.

 

Természetesen a nagy ünnepi torta rajta két tüzijátékkal sem maradt el, melyet – mint késõbb megtudtam - egy rajongójuktól kaptak és túrótorta volt (de a buli után el is fogyott teljesen). Nagyon jó volt látni, ahogy a zenekar honlapjának fórumjára rendszeresen beíró rajongók/fórumozók, akik közvetlenül elöl álltak, segítettek a tortát az igen magas színpadra felnyújani Csordás Robinak. Ez is egyfajta megnyilvánulása volt rajongóiknak a bizalomról, hogy a csapat mellett állnak a változások után is, hiszen a legnagyobb érvágás egy zenekar életében, ha a frontemberi poszton történik tagcsere, de szerencsére Csányi Szabiéknál ez a váltás, a jelek szerint, jól alakult.

 

 

Nagy várakozással néztem e koncert elébe, és így utólag mondhatom, hogy nem csalódtam, mert kitûnõen sikerült ez a buli.

A csapat is nagyon kitett magáért és a meghívott négy vendégzenész még emelte az ünnepi hangulatot játékával.

Mit is írhatnék a végére, kívánunk még jó pár hasonlóan remekbe szabott születésnapi koncertet a Black-Outnak.

Black-Out: http://www.black-out.hu

- Hajós Maja -

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!