Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

2006.08.10 Óbudai Hajógyár

 

Péntek A csütörtöki koncertdömping után a pénteki nap inkább a Sziget felfedezésével telt. Tényleg nehéz szavakba önteni azt a hihetetlen kavalkádot és információmennyiséget, amivel szembesül az ember. Igazából mindössze két koncertet sikerült csupán megtekinteni a nagy lófrálások, kalandozások közepette. A Zúzda színpadon büntetett az Embers. Metalcore-os zenéjük hamar szíven talált. Mindemellé remek színpadi mozgás is párosult. Egész sok ember össze is gyûlt rájuk. Õket követte a Social Free Face, akiknek a koncertjét nagyon vártam és sajnos csalódnom kellett. A hangosítás igazán rossz volt, különösen a basszus szólt úgy, hogy már fájt. Tényleg, nem is emlékszem mikor hallottam ilyen basszus sound-ot utoljára... És ha még mindez nem lett volna elég, az ének kapott egy pokoli rossz delay effektet, amit azatán igazán nem tudtam hova tenni. Igazából hasonlítani se tudom semmihez, szörnyen hatott egy hardcore koncerten. És valahogy a számok se jöttek le igazán, és ezzel nem voltam egyedül. Tényleg sajnálom, de nem jött be a buli.
Szombat A Neck Sprain utolsó 3 számára sikerült megérkezni. ( Ez az én formám, pedig nagyon meg akartam volna nézni az egész koncertet, de szekus barátaimnak köszönheteõen nem volt túl egyszerû a fesztiválra bejutás. ) Igazán durva koncertet toltak Pityeszék. Azt hiszem (sõt, 100%-ig biztos), hogy ez a tökéletes NS felállás! Bánfalvi Sanyi továbbra is Magyarország egyik legfaszább dobosa, Pityesz ugye megint csak egy zseni, Janó Misi & Nagy Levi pedig kegyetlen parasztul pengetik a beton témákat. A koncert igazi energiabomba, és végre a hangzás is emberes volt. Naggyon, naggyon várom az új lemezt!!!
Jókora késéssel kezdõdött a RHCP tribute banda, a Good Time Boys koncertje a Pannon Táncdalfesztivál Sátorban, ami jócskán megtelt érdeklõdõkkel, és rögtön az elejétõl teljes extázisban tomboltak a legnagyobb Chili slágerekre. Nagy komoly party hangulatot varázsoltak a sátorba a fiúk, az biztos.
Az est fénypontja kétség kívül a Fear Factory koncertje volt. Nagyon kíváncsian vártam, hogy elkezdõdjön az elsõ dal. Érdekes módon azonban mindez csupán az Iron Maiden Number of the beast-je után történt meg... (???) Az új lemez nyitódalával kezdték a bulit FF-ék, (szerintem) mérsékelt sikerrel. Az ezt követõ Archetype-os Slave Labor, Cyberwaste, és a szuper Obselet-es duó (Shock, Edgecrusher) már lényegesen hatásosabb volt, és rendesen megmozgatta, megénekeltette a népet. A gitár szerintem szólhatott volna erõsebben is, pedig igen impozáns volt a Christian mögé felpakolt tucatnyi gitárláda. Az lett volan a minimum, hogy leszakítsa a fejünk! Viszont kaptunk egy überfasza dobot (fõleg lábdobot), amire aztán igazán nem lehetett panasz. Herrera bácsi megmutatta, hogy mi a helyzet. Valóban élményszámba ment figyelni, hallgatni a játékát! Burton is elég szépen hozta az énektémákat, s bár nem mindig volt tökéletes, de azért botrányos sem volt. Az olyan nóták pedig, mint a Scapegoat, Demanufacture, Pisschrist igazán emlékezetesek voltak. Tényleg jó volt a program, ügyesen összeválogatva a közelmúlt, a kezdeti idõk, és a legújabb kor legjobbjait. A Replica elõtt frenetikus volt a Pantera Walk-ja, ahogy belekezdtek! Igazán nemes gesztus volt a srácok részérõl. A basszer egy kicsit számomra idegen volt a színpadon, annak idején a Christian - Dino páros jobban mûködött a színpadon. A buli végén, ráadás gyanánt Burton egyedül jött ki a színpadra és legnagyobb meglepetésemre az Obsolete lemez zárótételét, a vonósokkal megtámogatott Timelessness-t énekelte el búcsúzóul. Igazán merész, de ugyanakkor király ötlet volt bevállalni. Összességében, nem vallottak szégyent a fiúk a gyárból, egy rendkívül tiszetességes, szimpatikus bulit nyomtak 10 év után újra, Magyarországon.

Végezetül a Szigetet magát úgy tudnám jellemezni, hogy a gusztustalan szekus megnyilvánulások, az amatõr Szigetes személyzet és a bûnrossz hangosítások igencsak keserû emlékeket hagytak bennem. A Sick of it All-t és a Fear Factory-t is örülök, hogy láthattam, de az igazi nagy nevek még mindig hiányoznak. Bár pont azt beszéltük, hogy nem is baj ez így, hisz sokkal jobban fogunk örülni pédául egy fasza klubbulinakm csarnokos koncertnek például a Killswitch Engage, vagy épp a Machine Head zenekarokkal, ha lesz...

Csabi

 

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!