Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Ezen a szombati estén két zenekar lépett fel az Oktogon közelében található szórakozóhelyen.

 

A Harlot zenekart valószínű, hogy nem kell bemutatnunk, hiszen 15 éve léteznek és koncerteznek országszerte. Rövidprogramjukat az első három albumuk, illetve a nemrég megjelent új Érzékek birodalma című cd-jükön szereplő dalaikból válogatták össze. Két feldolgozás nótát is tolmácsoltak, a Cult-tól a Lil' Devil-t, plusz a legendás Doors egyik dalát. Pörgős műsoruk hallatán egyre többen jöttek be a pultoktól, sőt egy ifjú rajongó is előre került, aki kitűnő szövegtudásról tett tanúbizonyságot. Lendületes programjukban hallhattuk - többek között - 1995-ös anyaguk címadóját a Forró vonal-at, aztán játszották az 1996-os Puha ágyak, kemény csaták címűről az Ágyra járok-ot. De volt még a Színt lopok, a Mészárszék a lelkem, az Útszéli angyal, a Ne mondd. Végül az 1999-es Üzletszerű kéjelgés címmel megjelent anyagukon szereplő Lógok a szeren dalukkal zárták programjukat. Élmény volt látni/hallani a lelkes csapatot, tisztán lejött és vette a közönség a lapot, hogy szeretnek együtt lenni és jókat zenélni.

 

Őket követte a Zorall, akik kimondottan speciális és csak a mostani, egyszeri alkalomra összeállított műsorral lépett elénk, az úgynevezett feketevágás dalaikkal. Ennek érdekessége, hogy olyan számokat adtak elő Hangyáék, amelyek engedélyek hiányában nem kerülhettek fel albumjaikra. Szerencsések voltak, akik befértek a koncertterembe, mert bizony az ajtókban is sűrűn álltak a rajongók, beljebb pedig a jó zene mellett trópusi hőség uralkodott. Nem csoda, hogy a koncert vége felé a zenészek már félmeztelen nyomták. A teljesség igénye nélkül néhány közismert és népszerű sláger, amelyet "zorallos" előadásban hallhattunk, például: Szerelemvonat, Egy szál harangvirág, a Balatoni nyár - melyet Attila akusztikus gitárjával egy bárszéken ülve kísért - aztán volt még Különös szilveszter, Azt mondta az anyukám, Légy jó kicsit hozzám, Újra visszatér a nyár. Vendégként jókedvűen besegített az éneklésbe egy dal erejéig a népszerű Junkies frontembere, Szekeres András. Ezen kívül megtudtuk, hogy a csapat két dallal készül a Neoton fesztiválra, így Neoton dalt is hallhattunk, ezen kívül volt még születésnapi ajándék-átadás is, hiszen a frontember Szasza ezen a héten ünnepelt. Aztán elhangzott még a Dead Kennedys California über alles-e átírva Csepel Sziget über alles-ra, melynek egyben ez volt az ősbemutatója.

Szemmel láthatóan nagyon jól szórakoztak a kis helyre összetömörült szép számban megjelent rajongók, akik végig énekelték ezt a nem éppen átlagos és megszokott Zorall koncertet, illetve a vendégzenekar produkcióját is igazán kár lett volna kihagyni.

-Hajós Maja-

Kapcsolatok:

http://www.hangyaprodukcio.hu/zorall/

http://www.harlot.hu

http://www.rocktogon.hu/

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!