Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Végre elérkezett a várva várt nagy nap, a Wisdom hagyományos novemberi nagy koncertje. A természet is kegyes volt hozzánk, szokatlanul enyhe idő köszöntött ránk. A fiúk azt ígérték, hogy ezen az estén sok meglepetésben lesz részünk. Azt már tudtuk, hogy idén a magyar rock jegyében zajlanak az események, ám az első meglepődés rögtön a kapunál ért bennünket.

 

A rendezők új beléptetési rendszert vezettek be. Maga a szigorú ellenőrzés nem volt újdonság, hiszen minden évben átestünk ezen. Annyi a változás, hogy ez már a külső kapunál megtörténik. Igyekezzetek mindent bevinni amire az este folyamán szükségetek lehet, mert ha elhagyod a helyszínt, ismét meg kell venned a jegyet. Ezzel mi is akkor szembesültünk, mikor ki akartunk menni a kocsihoz.
A következő igazán kellemes meglepetéssel a Demonlord szolgált. Ahogy beléptünk ajándékba kaptuk az Only The Dead Are Safe című CD-jüket. Hazafelé a kocsiban jó volt újra meghallgatni a koncert anyagát. Nem lepődtem meg, hogy 20 óra magasságában még bőven volt hely a Barbában, ez általában mindig így van. Ezért is van nehéz helyzetben az első fellépő, 
hiszen neki kell felkeltenie az érdeklődést. Ezt a Demonlord kitűnően megoldotta, ahogy belecsaptak a húrokba, mindenki felkapta a fejét. Hatalmas lendülettel kezdték a műsort, igazi zúzós alapozása volt az estének. Úgy láttam, mindenki tetszését elnyerték, a közönség vevő volt a dalokra.
Másodikként a Bloody Roots lépett színpadra. Ekkorra már népes rajongótábor gyűlt a színpad elé. A zenekar öt éves születésnapját ünnepelte itt a Barba Negrában. Elgondolkodtató szövegeiket kemény trash köntösbe öltöztették, nem lehetett nem odafigyelni rájuk. Meg is lett az eredménye, alig akartuk elengedni őket. Szerintem igazán sikeres szülinap volt.
22,30-kor felhangzott a World of the Free, s elkezdődött a Wisdom nagy bulija. Izgatottan vártuk őket, hiszem sem Tamást, sem Antont nem láttuk még élőben játszani. Az első, ami feltűnt, a teljesen új fellépőruha volt, ami már sejtetni engedte a hamarosan megjelenő lemezük hangulatát. Az eddigi fekete-arany színösszeállítást felváltotta a fekete-piros. Ördögibb, démonibb lett :) Újdonság volt Kovács Gabit talpig sminkben látni, az az érzésem, hogy az új lemez merészebb, vadabb lesz, mint az eddigiek.
Az intro után vártuk a War of Angelst helyette azonban a Judas hangzott fel. A műsorszerkezet is változott, több olyan dalt játszottak, amit élőben ritkábban hallhattunk eddig.
Minden lemezről válogattak mindenki nagy örömére. Az új tagok igazán kitettek magukért, hozták azt az igazi Wisdom formát amit megszokhattunk tőlük. Tamás remekelt a dobok mögött, Anton ugyan még nem volt olyan felszabadult, mint a többiek, de ez szerintem csak idő kérdése. Akkor volt igazán elemében, mikor Battle Beast dalokat is játszott a csapat. Ennek a zenekarnak Anton volt a zeneszerzője, és a szólógitárosa, láthatóan együtt élt a zenével.
Hatalmas üdvrivalgás fogadta a színpadra lépő Bodor Mátét, aki hivatalosan már az Alestorm gitárosa, de saját bevallása szerint mindig is Wisdom tag marad. Gratulálunk, és sok sikert kívánunk neki. Bízunk benne, hogy találkozunk még vele Wisdom koncerten. Mekkora show lenne, ha a következő Keep Wiseman Alive koncertre sikerülne megnyerni az Alestormot!
Hallhattunk két új dalt is a várhatóan tavasszal megjelenő lemezről. Nagyon kedvező volt a fogadtatása, már alig várjuk, hogy az egész anyagot meghallgathassuk.
NG most is hatalmasat énekelt, a hajával egyenes arányban nő a hangterjedelme, úgy odapakolja a magas hangokat, hogy beleremegnek a falak.
Az előző években sok kritika érte a hangosítást, most ezzel sem volt probléma. A színpadkép tetszetős volt, a kivetítőn a dalokhoz illő álló, és mozgó képek váltották egymást. Nem hiányzott a holló sem, ami mára már jelképpé lett. Hála a dobogónak a hátul állók is jól láttak mindent. Szívesen vettünk volna egy-két pirotechnikai látványt, még inkább fokozta volna a hangulatot, s illett volna a Wisdom feelinghez. Volt már rá példa, s nagy sikert aratott.
Reméltük, hogy az öreg Wiseman is ellátogat erre a jeles eseményre, de sajnos távol maradt, azonban hajlott korára való tekintettel ezt megbocsájtjuk neki:)
A Strain of Madness volt az utolsó dal a műsorban, a Wisdom himnuszt már elénekeltük, de War of Angels nélkül nem mehetünk haza. Ezt tudták a srácok is, és a ráadás mi is lehetett volna más? A másik kedvenc a Take me to Neverland zárta a koncertet.
Összességében ismét egy nagyszerű teltházas bulit hoztak össze a fiúk, köszönet érte!
Mindenki nagyon jól érezte magát, s bebizonyítottuk ismét, hogy a közhiedelemmel ellentétben a rockerek igenis tudnak kultúrált módon szórakozni minden rendbontás nélkül.
Ezt a remek estét megköszönjük mindenkinek, aki munkájával hozzájárult, hogy igazán emlékezetes legyen a IX. Keep Wiseman Alive. Remélem a X.-en is találkozunk!

-Metálanyu-

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!