Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Kissé borongós napra ébredtünk március 14-én, de ez nem szegte kedvünket, hogy vonatra pattanjunk, és irány Budapest. Már nagyon vártuk az év első nagy Wisdom buliját. Az országjáró turné befejezéseként a Tales of Evening és a Dalriada társaságában léptek fel a Club 202-ben.

 

 

Odaérve átestünk az alapos biztonsági vizsgálaton, utána már köszönthettük is a rég látott ismerősöket. A "kemény mag" minden buliban összeverődik, s biztosítja a helyét az első sorokban.

A Tales of Evening nyitotta az estét, s most sem okoztak csalódást. Másodszor látom -hallom őket élőben, s tavalyhoz képest is sokat fejlődtek előadásmódban, magabiztosságban. Ha így folytatják, sokat fogunk még róluk hallani.

A Dalriada már népes rajongótábort tudhat magáénak. A műsoruk összefoglalója volt az elmúlt évek munkásságának. A magyar történelem ihlette dalaik, különleges zenei hangzásuk teszik őket egyedivé. Ügyesen ötvözik a népzenei gyökereket a metál keménységével. Hangszereik között megtalálhatóak a népi hangszerek is. A kecskeduda jól megfér az elektromos gitárral. A közönség soraiban megtalálható volt minden korosztály. Egy tüneményes 4-5 év körüli kislány volt talán a legfiatalabb rajongó. Édesapja nyakában ülve minden dalt kívülről fújt, mint ahogy a közönség zöme. A színpadkép, az előadás nagyon ütős, profi munka volt. A hangulatot kellően megalapozta a két zenekar, nem véletlenül volt telt ház a clubban.

A Wisdom hagyományaihoz híven függöny mögött rendezte be a színpadot. Itt meg kell jegyeznem, hogy minden átállás, kezdés percre pontosan történt, amiért külön elismerés jár a segítőknek. Végre felhangzott az intro, s felgördült a függöny. "LIKE WISDOM" mini transzparensekkel köszöntöttük őket. Itt meg kell állnom egy pillanatra. Az utóbbi időben sok vád érte a zenekart a Facebookkal kapcsolatban. Mint ismeretes, a hivatalos oldaluk eltűnt az éterben nem tudni miért, és meddig. Sokan Facebook-függőnek kiáltották ki őket érvelve azzal, hogy a Face előtt is volt élet, aki valamit meg akart tudni a kedvenc zenekaráról az megtudta. Ez egyrészt így van, másrészt viszont a mai világban a Facebook hozzátartozik a mindennapjainkhoz. Az információk sokkal hamarabb és sokkal több emberhez jutnak el így. Nekünk hiányzik a napi kapcsolattartás, az interaktív párbeszéd.
Visszatérve a szombat estéhez furdalta az oldalunkat, hogy ki vette át Balutól a dobverőket. Tóth Tamás ült a dobok mögött, de nem derült ki, hogy ő is beugróként, vagy már állandó tagként erősíti a csapatot. A teljesítményéről csak elismerően tudok nyilatkozni, nagyon jól, és profi módon oldotta meg ezt az igazán nem könnyű feladatot. Kellemes meglepetés volt, hogy ezen az estén leginkább olyan dalokat hallhattunk , amelyeket ritkán, vagy már régen játszottak élőben. Tulajdonképpen az eddigi pályafutásukat ölelte fel ez a koncert. Vártuk, hogy talán ízelítőt kapunk a megjelenés előtt álló új lemezből, de "mivel még nincs lemez, nem tudunk róla játszani". A nagy közös éneklés természetesen nem maradhatott el. Mindenki rekedtre kiabálta magát. Az idő olyan gyorsan elszaladt, hogy csak azt vettük észre, hogy már vége is van. Két ráadás után a Wisdom himnusszal köszöntek el tőlünk. A tőlük már megszokott profizmussal építették fel a műsort, a látványt. Minden alkalommal ügyelnek arra, hogy valami kis bónuszt kapjunk tőlük. A sikerek növekedésével nem nő egyenes arányban az egójuk, ettől válnak szimpatikussá és szerethetővé. Ugyanolyan közvetlenek, barátságosak, mint 10 évvel ezelőtt, s remélem 10 év múlva is ugyanilyenek lesznek. Hivatalos Facebook oldal híján figyeljétek a Wisdom fan club oldalát, vagy a Wisdom honlapját, hogy időben értesüljetek a koncertekről. Idén még többször fogunk találkozni.
-Metálanyu-

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!