Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Idén, Június 28-30. között került megrendezésre a 8. Szabadszállási Amatőr Rockzenei Fesztivál a Szabadszállási vásártéren.. Ami azért nem teljesen fedi a valóságot, mivel sokak, közöttük én is, már 27-én szerdán lezúztunk meló után a 0. napra... Hát mit is mondhatnék erről a napról? Törzslátogatója vagyok a 0. napnak is, elég meredek bemelegítés ez a fesztivál többi napjára. A fesztiválozók részéről, ez a hangulat teremtő ivászat napja nem érdemes kihagyni.

Mindenki melóból, fáradtan nyomja a szöveget, és itt történnek a családias körök kialakulása, amik a fesztivál végéig tartanak. Meg persze a pazar sátorhelyek kiszemelése is nagyon fontos dolog ezen a napon. A szervezők pedig ilyenkor végzik az utolsó simításokat. hehe..
Hajnali 4-kor fekvés.. És reggel 7-kor ,már ki is dobott a sátor még az árnyékban is, mert olyan meleg volt már reggel. Regenerálódás, szenvedés, gyógy sör, viccmesélés.. a délelőttök mindegyik nap így teltek.
Első nap, egy kedves hölgy a csodás hangjával ébreszti a még alvókat délután 2 órakor. hehe.. És kezd a hódmezővásárhelyi Kistópart Utca zenekar. Először játszottak a fesztiválon, és megtiszteltetés volt számukra beindítani a fesztivált.

Bevallom, amikor lejöttek a színpadról, az énekesükkel tartott régi kapcsolatnak köszönhetően, kemény ivásba fogtunk csapatostul, és mivel nem voltam túlzottan kíváncsi a következő zenekarokra, csak a Keeper Of Dreams volt a következő amit megnéztem. Hát, róluk annyit, hogy sajnos ez volt az utolsó fellépésük. Nem tudtak már együtt dolgozni.. Korbiusz atyáról már más honnan is hallhattatok, fogtok is!! Tartogat meglepetéseket, de egyelőre többet nem árulunk el. Hehee..  Egyébként aki még nem hallotta a sztorit, előfordult náluk olyan, hogy Korbiusz atyánkról, azt írták, alteres az öltözéke, és ezzel gáz az egész zenekar.. Most feltűnt nektek, hogy mezítláb játszott?? Ez nem gáz egy kicsit?Ezután következett a Subliminal Merger és a Fit Fat, jó kis hangulatot csináltak. És jött a várva várt Yellow Spots.   Szokásukhoz híven, nagyon jól szerepeltek, és elég nagy közönséget mozgattak meg. Külön megemlítendő, hogy az énekes lányok nagyon ügyesen táncolnak. Hehe.. Beszéltem velük is, sajnos ebben a felállásban már nem sokáig lesznek láthatóak, körülbelül 2-3 fellépésük lesz még. De senki se lógassa az orrát, Kicsivel másabb formációban, és más néven de folytatódik, a Belezős Rakkendroll. Bátorkodtam megkérdezni, hogy szerintük mi is az a Rakkendroll. Íme az eredmény:
„Egy olyan életforma, amikor nem érdekel, hogy ma lesz a holnap, és kineveted, ami téged rosszul érint.”
„ A kutya pöcse, és a segge közötti szőrös kis rész.”
Hát, szerintem elég egyedi, de viszont igaz is.hehe..

Olyan jót beszélgettem Márkkal és a többiekkel, hogy lemaradtam Morningkillékről és az Orient fallnak is csak a végére értem oda. A hallottak alapján elég jól zúztak. Záró bagázs a pesti Hardcore, a Dolor azaz Fájdalom zenekar volt. Gyermekkori barátságok általában megszakadnak, vagy a távolság, vagy csak a más utak befolyása miatt. Hát náluk ez nem így történt, mind régi cimborák, és még együtt is zenélnek. Nagy ritkaság. A srácokról tudni illik, hogy nagyon kitartóan belenyúlnak az éjszakába. hehe.. Még olyan 6-7 körül is ott ültünk a sörsátorba, elég érdekes fejeket mutatva a külvilág felé.
Második nap, elég fejfájósan indult, és tartotta is magát egész nap ehhez az állapothoz. A  Lotus Rock Corporation, egy igazán jó kezdés volt. Gyorsan életre kapott sok ember a kisöregek hangulatos zenéjükre. Második zenekar az  Inside my Head, csupa ismerős arc a színpadon. Na nekem ők azok akiket nem tudok megunni. Akárhányszor láttam őket, mindig tudtak valami meglepetést okozni. Ez most sem volt másként, dobosként megfigyeltem Csaba játékát, és eszközeit.. Hát én majdnem összeszartam magam amikor megláttam az Iron Cobra duplázóját! Bár szerintem sokaknak ez nem mond semmit, de azért gondoltam megosztom. hehe.. Beszélgettem velük is. Azt mondták, kicsit megijedtek, amikor megérkeztek, kicsivel nagyobb dologra számítottak. De ettől függetlenül nagyon élvezték. És üzenik a szervezőségnek, hogy ha legközelebb is kapnak lehetőséget, akkor estefelé szeretnének fellépni. Ez után jött a Diemond, sajnos róluk lemaradtam. És Én Mit Szóljak?, elég bizarr volt kívülről a felállás. Elég punkok. Szerintem sokan nem vettétek észre azt, hogy Axl Rose is közöttük volt, énekes poszton. Hehe.. Szerintem nagy megtiszteltetés volt látni őt közöttünk.
Standby gravity, felüdülés volt számomra Rózsiék után!
És jönnek a Kőszegi szakadt figurák, a Szakadék. Mit kell tudni róluk? Azt, hogy Presszó Metált játszanak, amit egy belső kényszer folytán valósítottak meg. Ráadásul szerények is a srácok, azt állítják, hogy ők szépek, okosak, és kurva jó zenét játszanak. A zenéjük egyébként tényleg fasza. Hehe.. Nagyon élvezték a családis hangulatot.
Időgép + Varga Miklós! Tisztelem és szeretem amit csinálnak, de az Európát háromszor végighallgatni, kicsit sok volt már. Egyébként, bátran kijelenthetem, hogy idén is őket nézték meg a legtöbben. Csodás mutatvány volt, amikor a Ha lenne szó című számnál elment az áram. Öngyújtó elő a zsebből, és énekeljünk. Tényleg jó volt.

A Csakazértis zenekar különösebben nem hatott meg, mivel már régebbről ismerem a zenéjüket. Limblessék viszont nekem újdonság volt, nem hallottam még őket. Viszont nagy meglepetés volt, amikor Andrist megláttam a mikrofonnál. Az első benyomás nagyon adta, kíváncsivá tettek. Én a Tanksapkáról, nem igazán szeretnék nyilatkozni. Olyan indulatok dúltak bennem, mint amikor egy órán keresztül furulya órára tanul a húgom itthon.. Utánuk viszont jöttek Stonedirték. Régről ismerem őket Toma barátom által, nagyon jó arcok. Köszi Toma.  Nekik van egy kis mondandójuk is a fesztiválról: „Örülünk, hogy van egy fesztivál, ami lehetőséget ad, az amatőr zenekaroknak/zenészeknek. Nem kell fizetni. Nem számít, hogy ki az apukád, kivel vagy jóba, és az összes többi szar, ami az Underground zenészeket sújtja.” Sokat mondó köszönet a szervezők felé.
Harmadik nap, Szombat. Falling too Deep, Restore, őket átaludtam tisztességesen. A pénteki nap elég kemény volt. hehe.. Tapsvihar, ujjongás, füstgép beindul, semmi nem látszódik a színpadon. Megszólal a Carmina Burana. Forognak a kamerák…éééééés színpadra lép a Nadir. Bele tudnám képzelni őket ebbe a szerepbe. Nagyon nagy tiszteletet érdemelnek. Második alkalommal léptek fel itt, és ismét nem csalódtunk bennük.. Énekesük ahhoz képest, hogy mekkora tiszteletnek örvend, nagyon közvetlen.. Minden koncert után felveszi a kis hátizsákját, előremegy a színpad elé, és szétosztja a CD-ket, kitűzőket, pólót is lehet kapni nála mindig.  Fura volt egyébként csevegni velük, mivel idősebb a zenekar jelenlegi felállása, mint én. Hehe.. Nagyon jók voltak, a torkomban volt a zenéjük.
Evil Devilsel és Stopytékkal nem tudtam mit kezdeni, inkább élveztem ez idő alatt a fesztiválhangulatot a többiekkel.. A kerekegyházi csibészek, azaz a 2008-ban alakult Stubborn sokaknak nagy kedvence a maguk korosztályában. Én is szeretem amit csinálnak, az énekest tartsák meg mindenképp, mert benne van a húzó erő. Hehe..
A.F.D….pff… Inkább semmit sem írok.. na jó, egy keveset. Hehee…
Szóval Szabadszállás..All Falls Down. Szerintetek hol próbáltak először?egy TYÚKÓLBAN baszod..heheee.. Saját véleményem az, hogy ők  szóltak a legparasztabb módon.. Bandi bácsi, házi technikája nagyon agresszív hangokat adott. Az új énekes (mivel, ilyen is van), nagyon sokat hozott magával, teljesen új erőre kaptak a srácok.

Idén harmadik alkalommal láthattuk a Hordát. Igen erős átalakulások történtek, az utolsó szarfeszt óta. De az új énekes nagyon jó választás volt. Tetszett, vagy a mai nyelven „lájkolom”... Jöjjenek a szekszárdi bunkó arcok. Hehe.. Don Gatto, nem elég, hogy magukban is parasztok, még jobban azok szerettek volna lenni, ami Bandi bácsi házi gépezetének köszönhetően meg is valósult.. Színpadon a  Kill with hate, hét elég szerencsétlen időpontot kaptak.. Don Gatto alatt mindenki kifulladt. Sajna eléggé levegős lett a tánctér. Pedig nagyon jól szerepeltek. Crew from hell valami oknál fogva elmaradt, sokak bánatára.. Helyettük a Sonic Rise ugrott be (köszi Erika az infót! ). Hatalmas tisztelet nekik. Jók voltak!
Ne felejtsük ki a bazár sorokat sem. Kisebb pálinka üzem is nyílt, de volt friss pékárú is, és a Szaros cuccok is vásárolhatóak voltak kint. Kecskemétről a PumpSkin TattooCity is megnyitotta a mobilüzletét, tele pólókkal, nyakláncokkal és mindenféle kellékekkel, amit csak el lehet képzelni. Dóri kicsit véleményezte is a dolgot. Íme: „A fesztiválozók számával kapcsolatban már volt tapasztalatunk, hiszen mint "civil" emberek majd minden Sz.a.r.-on részt vettünk már, és a tapasztalatok azt mutatták, hogy sajnálatos módon az idei fesztiválon elég kevesen jöttek el, ami természetesen a mi munkánkat is befolyásolta. Reméljük ez nem annak a minimális belépő árnak volt köszönhető...A 2. napot emelném ki, talán ezt tartjuk a legforgalmasabb napnak, lehetséges, hogy befolyásolta ezt Varga Miklós és az Időgép is... A hangulat kellőképpen családias volt. Hála az égnek, van rengeteg ember, akik érdeklődnek a ruházatunk, termékeink iránt. Összességében értékelve a három napot: forróság, jó kedv és metáál! :) Estére pedig még mi is tudtunk bulizni egyet:)”
Összegezve, szerintem mondhatom az összes fellépő zenekar nevében a megkérdezettek alapján: összegészében, nagyon tetszett nekik, családias volt, folyt a sör. És persze ne felejtsük ki az esemény kulcsfontosságú emberét, aki minden egyes zenekart, gyönyörű szépen felkonferált, ő Erikácska. Részemről pedig, nagyon jó volt ismét, nagyjából ebben a kis regényben benne vannak az én élményeim is. Am iről még nem esett szó, azok a szabadszállási Tűzoltó srácok, nagyon jól esett abban a ************* nagyon melegben a mesterséges eső.

Főleg amikor páran felkaptak és a odanyomták a hátsófeltájam bal felének a vágánytól mérve 30 fokos szögben 10 centivel odébb. Na szóval értitek?FÁJT, és kék lett a picsám. Aki kihagyta, az temesse a képét a párnájába és bőgjön nyugodtan, jövőre pedig mutassa meg a kispárnát a szervezőségnek. Hehee… Külön megszeretném köszönni a lehetőséget Nagy Robnak és Csigának, hogy íj módon vehettem részt az idei szarfeszten.. Találkozunk jövőre. ROKK!!


- KisPicuree -

 

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!