Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Dupla koncertalbummal jelentkezett a rockzene "álompár"-ja, Ritchie Blackmore és felesége Candice Night... Álompárt említettem, hiszem Candice álomszép (valamikor modell volt), de ez kevés lenne: a hangja is gyönyörű!!! Azóta kedvenceim közé tartoznak "álomférjével", amióta először hallottam őket! Ritchie "álomságát" nem kell magyarázni, azt hiszem, senkinek... Ő ugyan nem a szépségéről lett eredetileg híres, de sebaj, a zenéje, a játéka, a fantasztikus zenei életereje gyönyörűvé teszi őt is! Na, miután a muzsikus-párról jól kilelkendeztem magamat, jöhet a Zene.


Akárhányadszorra is hallgatom, vagy a hideg ráz a gyönyörűségtől egy-egy lírai dal hallatán, vagy önkéntelen mosoly fut végig az arcomon a pergős reneszánsz dallamok vidámságától!
A két lemezre eddigi albumaik legjavát válogatták össze, s némi meglepetés is hallható, a Soldier of Fortune ( Deep Purple) és a 16th Century Greensleeves ( Rainbow). Iszonyú jók Candice gyönyörűséges hangján!!!
Tele van a lemez ezernyi színes hangulattal, csodásan összeválogatott érzésekkel! Ritchie játéka, bármilyen húros hangszert is tart a kezében, egyszerűen tökéletes, gyönyörű, és tiszta, mint egy hegyi patak csobogó vize! Nem tudom eléggé hangsúlyozni, Candice éneke, érzelmektől fűtött, meleg hangja mindenkit elvarázsol, azt is, aki amúgy nem egy nagy reneszánsz-zene rajongó. Ha Sally Oldfield hangját idézed fel magadban, azt a szépséget szorozd meg legalább hárommal, és megkapod Candice Night-ét! Azért ugrott be Sally Oldfield, mert a Blackmore's Night anyagán néhol zeneileg is vannak hasonlóságok Oldfield régebbi dallamaival, de ez csak hangulat, vagy inkább színárnyalat, amit Ritchie a maga mindörökre felismerhető stílusán festett bele! Tele van még a lemez az eredeti reneszánsz hangszerek varázslatával, amik elragadnak, elrepítenek, de eme reneszánsz hangulat mellett is igazi Blackmore dalokat hallunk, örökérvényű szépséget!
Nem tudom, tudnék-e még fokozni valamit úgy az album iránti lelkesedésemen, hogy az ne tűnjön mesterkéltnek, mert nincsenek szavak igazán arra, hogy leírjam, micsoda kavalkád és micsoda egység van ebben az anyagban, meg kell tapasztalni mindenkinek! Ismerőseim közt (pedig igazán sok van) nincs senki sem, aki akár csak egyszer is hallotta s ne dicsérte volna azonnal a Blackmore's Night bármelyik albumát! Nyugodtan lehet venni szülőknek is Karácsonyra (s aztán rendszeresen kölcsön kérni tőlük...), mert olyan az album mind a 15 dala, hogy MINDENKINEK tetszeni fog! Folk-, reneszánsz- és némi rock zamattal ízesített csoda, igazolása annak, hogy Ritchie Blackmore nem hagyja, hogy elfelejtsék, vagy "csupán" a "gyíkpörkültes figura" néven emlékezzenek rá!

 

Gyebnár Mónika

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!