Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Cross Roads Records

A H.W.G., azaz a Hard, Wild Generation immár tíz éve mûködik, és ez már a második CD-je a csapatnak. Az elsõt sajnos nem volt szerencsém hallani, így most csak az itt hallottak alapján tudok nyilatkozni. Ezt csak azért írom le, hogy senki se várjon olyanokat, miszerint azt kezdem ecsetelni, hogy a banda mennyit fejlõdött elõre vagy hátra az elmúlt idõkben.
Kezdjük külsõvel. Profi kiállítású az anyag, látszik, hogy foglakoztak a külalakkal is. Jó kézbe vnni a CD-t.
De jöjjön a lényeg: a zene. Amint a srácok kísérlevelébõl kiderül, a banda tagjaira (Jozy énekes, Zsolt gitáros, Dave dobos és Taki gitáros) rengeteg muzsika hatott, több tonnányit fel is sorolnak. Bár nem szerencsés skatulyákba tuszkolni a dolgokat, azért támpontként annyit írnék, hogy erõs HC gyökerekbõl táplálkozó metal muzsikát rejt a korong. Ez kb. annyit tesz, hogy izmos riffek adják a dalok alapjait és erre jön a szaggatott, erõteljes szöveg. És itt el is érkeztünk egy sarkalatos ponthoz, ugyanis a prozódián lenne mit javítani; a témák szótagolását, a hangsúlyokat nem sikerült mindig frappánsan eltalálni. A szövegek fõleg a mai magyar valóság témakörében válykálnak, kár, hogy néhol kicsit klisés a dolog, bár tudom, hogy arról, ami manapság e csöppnyi országban zajlik, nehéz költõi magasságokban beszélni.
Feltétlenül meg kell említeni a dalok közötti átvezetéseket, jó ötlet, hogy egy gyerekhang kalauzol bennünket végig a lemezen, amolyan hírolvasói stílusban.
A lemez hangzásával eleinte nem nagyon voltam kibékülve, de a végére azért meg lehet szokni, bár egy kicsit vastagabb gitár-soundot el tudnék képzelni. Igazából eg élõ produkciót kellen látni, és ha az szakít, akkor biztos, hogy a banda maga mellé állít. Ez a lemez mindenképpen az elsõ lépés efelé.

Ákos

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!