Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Eternal Soul/Record Expressz

Aki ismer engem, az jól tudja, hogy nem szokásom azonnal megírni a lemezkritikákat, sõt, sokszor elmaradásban is vagyok. Most viszont kivételt teszek! Tegnap délután kaptam kézhez az új Mantra lemezt, mely a Tetteim súlya címet viseli.
Ez zenekar azt hiszem bekerült a profik sorába. Hogy miért is mondom ezt? Folyamatosan adják ki a lemezeiket, és nem a mennyiség alapján jelentem ezt ki, hanem elég ha összehasonlítjuk a lemezeket. Õk a hírleveleikben azt írták, hogy ez a legjobb lemezük eddig. És igazuk van! Mind a lemez hangzása, mind a dalokat illetõen... Rögtön a nyitó Mama, én szeretlek szerzemény az, ami alaposan belém ivódott. A dal nem egy sima anya szeretetrõl szól, hanem annál sokkal komolyabbról, az abortuszról. Errõl lehet vitatkozni, de hallgasd meg a szövegét és rájössz!
Aki csak legyint arra, hogy hagyjál már, ez egy Krisnás zenekar, az nagyon rosszul tesz. Mindenkinek a magánügye, hogy miben, kiben hisz. Nincs erõszakos térítés, és a lemez sem arról szól. Igaz, van egy Hare rama-s dal, de kit zavar? Ebben egyébként vendégszerepel Kowa a Black Outból és Csató Peti is a Replikából. Emberi értékekrõl szól az album. Olyan dolgokról, amikrõl érdemes elgondolkodnia, elmeditálnia mindenkinek.
Érdemes lenne egyenként végelemezni a szövegeket, de ezt most nem teszem meg, hiszen mindenkinek mást mondana, és mégis ugyanazt!
A zene pedig egyszerûen metálos rockzene. Hol nyugodtabb, hol dühösebb.
A cd borító a Mantrától megszokottan igényes, de jelen esetben elmaradt a flashes melléklet, és videoklip sincs. De azt hiszem, ez a legkevesebb. A lényeg így is hallgatható.
Nálam jelenleg eddig ez az év lemeze 2003-ban.
"Én elfogadom a sorsom,
úgysem tehetek mást.
Tudom, hogy olyan életet élek
Amiben nagyon ritka a társ!"

www.mantra.hu

Rob

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!