Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

HMP

Õszinte leszek! Nem sok jót vártam ettõl az albumtól mind hangzást, mind a dalokat illetõen. Ugyanis a legutóbbi Gyújtópontban lemezük nem igazán nyerte el a tetszésemet, annak ellenére, hogy régen nagy Ossian fanatikus voltam. Szóval kétkedve tettem be a lejátszómba a 10. Ossian lemezt. És mit mondjak? Ahogy az intro után bedörrent Endre sikolya, és megszólalt a nyitó riff, egybõl mondtam, na igen, ez már döffi! Nem tudom mi lett a zenekarral, de most szerintem ezzel az albummal hozták azt, amit tõlük, mint Ossiantól el vár az ember. Nem csak, hogy a hangzással nincs semmi baj, hanem a dalok sem lettek unalmasak, Nem találtam rajta töltelék dalokat. Csupán azt veszem észre, hogy lejárt. Nagyon örülök, hogy ilyen lett az új album. Lehet, hogy csak most ért össze igazán a zenekar, aminek igazán örülök, mivel nem szerettem volna, ha csak úgy elpártolok az Ossiantól csalódottságomban.
Vendég vokálosok is szerepelnek ezen az albumon, ami nem ritka a zenekar életében. Jelen esetben a turnéról megismert Falanx és Obstruction tagjai, név szerint: Verebi József, Paróczi Tamás, Knausz Péter, Oross Kornél a dalos pacsirta.
Szép munkát végeztek!
Valamiért a dalok is sokkal kidolgozottabbak.
Kedvenceim: a nyitó Szerelmed Pokla, az angol nyelven is megszólaló A Szív És Ész, a középtempós Emlékek Völgye, a majdnem lírai Pogány Ima, egy hagyományos Ossian szerzemény az Utazás, a maidenes kezdésû Õsök Vére, a címadó Titkos Ünnep, a "vágóhidas" Hazárdjáték, a lírai Nincs Menekvés, a Keresztút hangulatát idézõ Ezer Csillag, Ezer Dal, a megszokottól eltérõ dobhangzású A Veszély Rabjai, az akusztikus kezdésû, és egy lassabb tempójú A Végzet Kapujában.
A legvégén bónuszként hallhatjuk a 3. dalt, angol nyelven The Heart And The Mind-ot, melynek szövegét a Zero-G-s Linda Deamon írta.
És legutoljára az új felállású Ossian legjobb lemezborítójával állunk szemben, mely Havancsák Gyula munkáját dicséri!
Ezúton kívánok sok boldog születésnapot a zenekarnak!
Persze, azért igazán akkor lennék boldog, ha láthatnám az õs felállású klasszikus Ossiant - kibékülve!

www.extra.hu/ossian

Rob

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!