Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

A nagykanizsai zenekar a második felvételét jutatta el a postafiók címünkre.
A csapatot 2001 szeptemberében Ekbauer Tamással alapította Mosdósi Szilárd (gitár, szinti), azzal a céllal, hogy valami új stílusú black metal zenét csináljanak. Nos, mivel én nem igazán vagyok black metal szakértõ, és sajnos magazinunkon belül senki sem az, ezért másképp közelítem meg a dolgot.
Idõközben csatlakoztak hozzájuk a további tagok is: Molnár János: basszusgitár, Pintér Zoltán: dob, vokál, és Czirják Csaba: ének. Ekbauer Tamás idõközben kilépett a zenekarból.
A stúdió munkák a Paradisó stúdióban készültek, ahol sikerült egy arányos hangzású felvételt készteni Pusztai Lászlóval.
Az Ep egy szinte hagyományosnak mondható szintis intróval kezdõdik, melynek hangulata kellõen kifejezi, hogy itt bizony vidámságnak semmi nyoma nem lesz. Majd egy bõ két perc után egy viszonylag dallamos kezdés után irgalmatlan zúzás következik. Hol hörgõs ének, hol pedig károgás. Érdekes, mert mire beleszoknék a zúzásba, egybõl érkezik valami nyugtató hatású zenei rész, majd egy lassabb folytatás. Mindez a nyitó dalban, a Heic Noenum Pax-ban.
A szöveg végig magyar nyelvû…. Itt sokszor elgondolkodok azon, hogy egy ilyen stílusú zenénél nem lenne-e szerencsésebb angolul énekelni? A szöveget sokszor így sem lehet érteni, és angolul csak jobban hangzana.
A 3 szám közül talán az utolsó Mors Tua Ero a legjobban sikerült. Talán ez a legösszetettebb, legváltozatosabb, mind zeneileg, mind hangulatilag.
Demonak egész jól sikerült ez az anyag, és ha a srácok nem fognak belefáradni, akkor még biztos fogunk róluk hallani. És jómagam is kíváncsian várom a további dalaikat!

http://teurgia.fw.hu
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Rob

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!