Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

A kaliforniai Eighteen Visions kétség kívül rengeteget változott az idők során. Már az előző, 2004-es Obsession lemeznél is elég erősen elmentek a srácok a hardcore-tól a dallamos rock irányába. Igazából arról az albumról a Tower of Sneaks volt az a nóta, ami végtelen lejátszásban pörgött nálam hosszú ideig. Nem véletlenül... Maga a lemez nem vált nélkülözhetetlen lemezzé a gyűjteményemben. Erre itt az új anyag, ami igazából ugyanazt a vonalat viszi tovább (T.O.S. kaliberű nóta nélkül ezúttal), no de nem akárhogy!!!

A kezdő, Our darkest days minden kétséget kizáróan az idei év himnikus rockslágere!!! Komolyan, látom magam előtt a zsúfolásig telt stadionokat a szám hallatán és közben mindenki ordítja torkaszakadtából, hogy "We must escape, Our darkest days, Or face the fall, And fade away". Aztán a verzében ott van még James Hart zseniális énektémája, amihez egy igazán fogós szintidallam párosul. Zseniális!!! Erre egyszerűen nem lehet nemet mondani! A szöveg persze atom love, nem is lehetne más. Másodikként jön a klipes Victim. A monumentalitás kicsit sem csitul, igazi rock&roll stílusban, óriási refrénnel. Ami mindent visz, az az abszolút 80-as évekre jellemző kiállás amiben a dob + a refrén együttese teljes önkívületbe kergeti az embert. Nagyon el lett találva! Az egész nótának nagyon nagy húzása van, no és persze a hatalmas vokálok, amik az egész lemezt végigkísérik, egyszerűen döbbenetesek! A Truth or Consequence egy tempójában lassabban hömpölygő darab, ismét teltházas arénáért kiált. A verse zseniális, majd megint csak egy bomba refrén kellős közepén találjuk magunkat. Ezt követően a súlykolósan kezdő Burned us Alive jön, és arat az együtténeklős kórusával. Szövegében engem ez a szám fogott meg talán a legjobban. Mondanom se kell, a szerelem nyelvén íródott ez is. A Black and Bruised ugyanezt a vonalat viszi tovább, viszont itt felüti a fejét némi Avenged Sevenfold párhuzam (nem véletlen, hiszen jelenleg is együtt turnézik a két csapat), ami leginkább a nyávogós ének miatt van. Hosszú távon számomra nálam nagyon nem jön be ez a dolog, de ebben a számban remekül működik; a vérmalacokért pedig külön piros pont Keith Barney és Ken Floyd gitárosoknak, akik azért a számok többségében rendesen odateszik magukat. A lemez közepén jön a teljes katarzis, egy olyan szerelmes szám a Broken Hearted "személyében", hogy szem nem marad szárazon! Hihetetlen! Akusztikus gitárok, aranyos énekdallamok, mega kórus, szomorkás verze ének, az összhatás pedig döbbenetes. Annyira gáz, hogy ez már egyszerűen kurva jó!!! De tényleg! És ezt most totál pozitív értelemben gondolom. Simán slágerlista első hely esélyes. A szalagavató bálok kötelező dala kell, hogy legyen!!! :) A Pretty Suicide már más tészta. Igazi mocskos gitártémával operál, ami a változatosság kedvéért ismét egy gigarefrénben csúcsosodik ki, illetve a Bleed csordavokál az egyik nagy kedvencem. Az ezt követő Coma és Sweetest Memory páros viszont már sok nekem, sajnos elmegy mind a kettő mellettem. A Last night viszont annál inkább bejövős! Egy igazi lassú, érzelmes dal; szép, szerethető szöveggel, és még egy jókora gitárszólót is belekanyarintottak a dalba. Igazán az utóbbi időben ez lett az egyik nagy kedvencem, főleg a fogós refrénnek köszönhetően. Nagy komolyság! Következik a Your Nightmare, sok géppel, kevés izgalommal, akár le is maradhatott volna. A végére még itt van a Tonightless, ami visszahozza a lemez első felét jellemző monumentalitást. Remek végszó.
Igazán kellemes meglepetés ez a lemez. Bár van 1-2 nóta, ami nélkül még jobb lenne a lemez, de szerencsére a számok többsége igazán magával ragadó, abszolút favorit! A Papa Roach Getting away with murder lemezéhez tudnám mindezt hasonlítani, méghozzá olyan megfontolásból, hogy ezen a korongon is csupa első osztályú, vérbeli rock&roll slágerrel van dolgunk, ami befogadásához persze szükség van némi nyitottságra a hallgató részéről. Viszont, ha engedi, könnyen rabul ejti az embert az Eighteen Visions eme szerelemtől csöpögő lemeze!

www.eighteenvisions.com


Csabi

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!