Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Metal Mind Records/Record Express

Amikor a Record Express kiadótól kérdezték, hogy érdekelnek e lengyel zenekarok, egybõl felkaptam a fejem, hogy Úristen, még nem volt hozzájuk szerencsém. Tehát jöhet, ugyanis nagyon kíváncsi vagyok rájuk. Nos, az egyik ilyen zenekar a Moonlight. Tessék félretenni bármilyen elõítéletet, mivel abszolút nem érzõdik rajtuk, hogy bármivel is rosszabbak lennének más földrészrõl származó zenekaroknál.
A Moonlightnak 1993 óta ez a hetedik lemeze! Elõtte semmit sem hallottam róluk.
Az öt tagból álló csapat, melyben egy fekete hajú amazon énekel, a gótikus zenéket játszó kategóriába lehetne sorolni. Mindehhez egy nagyon jó kis booklet, borító társul. Angolul énekelnek.
Érzõdik a csapaton a többéves zenélés és album kiadás.
Leginkább a lassabb tempójú nóták dominálnak, melyhez egy tökéletesen ideillõ énekhang társul Maja Konarska torkából. Persze csak leginkább, mivel van itt gyorsabb tempójú, headbangelésre csábító is, például a A Story to forget. Ezt koncerten hallván, biztos nem karba tett kézzel hallgatnám.
Nagyon jól el van találva a szinti és a gitárok aránya, szerencsére a billentyû csak aláfestésként van.
Valami eszméletlen, hogy Maja micsoda hangokat tud kicsalni a torkából.
Nagyon tetszik a daloknál a hangulat változás, melyeket a hangszereléssel kiválóan oldanak meg. Nem válik unalmassá az album emiatt. Sokszor még a dalokon belül is vannak kontrasztok.
Na igen, és itt van a klipes nóta, a Meren-Re, mely rajta van a cd-n klip formájában is. Nagyon eltalált refrénje van, simán lehetne ebbõl jó értelemben vett sláger is. Már elsõ hallgatáskor a megmaradt bennem az énekdallam. Igaz, erõs Gathering hatás érzõdik. Mégis, egyik kedvenc nótám lett ez az albumról. De csak az egyik, mert utána rögtön itt van a Jesugej von baatur. Ezt az énektémát... a hideg ráz tõle jó értelemben!
Szóval lehetne még dicsérni ezt a lemezt, mert nagyon jó! Szerintem aki szereti a gótikus zenekarokat, az mindenféleképpen szerezze meg azt albumot, még ha nehezen is sikerülne, mert egy csodálatos lemezzel találja magát szemben.
Ami marhára bejön még, hogy nem egysíkú a lemez, nem csak egyféle dalok hallhatók rajta. Na persze Maja hangja... újabb csodálatos hangú énekesnõt sikerült megismernem!
"Let me see
one more time
in her eyes
one more time"

www.lunamaesta.prv.pl

Rob

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!