Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

A Mood sajnálatos feloszlását követõen annak hamvaiból kelt szárnyra a Hegyi Kolos gitáros, Koltay Tamás dobos és Megyesi Balázs bõgõs jóvoltából a Supernatural fõnixmadara, csatlakozott hozzájuk az (egykori Stonehenge-es) énekesi poszton Felföldi Péter és Fung András gitáros a Mothermoon-ból. Az így teljessé vált felállás a gödöllõi Trafóban készítette el négyszámos demójának zenei alapjait, az ének és a keverés pedig késõbb digitális környezetben került a demóra; de kérem nem megijedni a felvétel helyszínét illetõen, nem egy koncertfelvétel ez, hanem egy klassz hangzású igazi bemutató anyag! (A nótacímek a teljesség kedvéért: Hologram Man, Doomed, Christ Was an Angry Man, Way Back Home)
A Mood-ból elszármazott srácok új zenekarukkal nem fognak csalódást okozni a kultikus kedvencek régi rajongóinak sem, egy rendkívül dögös stoner anyagot hoztak ki a Mood-ból átörökített doom elemekk, igazi õszinte muzsikát remek technikai megoldásokkal, és komolyan sajnálom, hogy csak négy nóta került a CD-re!
Ami számomra nagyon kellemes meglepetést jelentett, az Felföldi Peti, aki nagyon úgy tûnik, hogy megtalálta a számára tökéletes mûfajt, hangfekvése, énekstílusa nagyon passzol a muzsikához. Annak idején, még a Stonehenge-bõl ismertem, és a klassz torka ellenére sem éreztem, hogy illene ahhoz a zenéhez, most viszont iszonyúan beletalált! Nem hiszem, hogy csak az eltelt évek rutinja vagy fejlõdése miatt lenne ez, hanem amiatt is, hogy ez a muzsika neki is jobban bejön, közelebb állhat hozzá, persze ez csak megérzés, de a lényeg, hogy nagyon ott van a szeren!
Koltay Tomi dobon nagyon fincsi kis dolgokat varázsol, egyúttal alázatos a zenével és emellett mégis nagyszerû játékról tesz tanúbizonyságot, amikor kell, rendesen odapakol, közben végig magabiztos kézzel alapozza meg a zene lüktetését! Hasonló szépségek jellemzik a Balázs-féle bõgõtémákat is, a mûfajhoz elengedhetetlen pincemély hangok, tökéletes ritmizálás, szóval remek az õ játéka is.
Végére hagytam a két gitárost, akikrõl egyszerûen csak annyit tudnék mondani, hogy letolják az ember arcáról a bõrt! Iszonyú súlyos riffekkel és egymást remekül kiegészítve, összhangban, kihasználva kettejük játéka adta zenei lehetõségeket, a zene sodrása által jól meghatározott irányba eveznek!
Sajnos nem tudom, az angol nyelvû szövegeket ki írta, gyanítom, hogy Peti, de ez csak gyanú, szóval ez is erõs oldala az anyagnak, hiszen értelmes, szép képeket felmutató világuk van, az a fajta szövegvilág, ami egyszerre lírai és epikus is, életszerû, és nem hagy érintetlenül egy értõ / érzõ lelket sem!
Egy szó, mint száz: nagy örömre adhat okot mindenkinek eme demó létrejötte, hiszem egy életerõs zenekarról van szó, akik összehoztak egy kiváló anyagot, és népszerûségüket rendszeres koncertezéssel akarják erõsíteni - hiszen ez a zene élõben iszonyúan üt, erre a felvétel természetes volta is garancia lehet - és jómagam nagyon hiszek benne, hogy szép (közel- s távol-)jövõ vár a csapatra!
Akit érdekel az anyag, letöltheti tõlünk is, az mp3-ak közül, de megtalálható még a www.tar.hu/thundergroove címen, valamint a zenekar honlapjáról a www.supernatural.rocks.it -rõl is, illetve lesse a plakátokat országszerte koncert ügyben! Biztos helyszínek : Hatvan 10.05., Gödöllõ 10.11., Pécel 10.12., Esztergom 10.19, Szeged 11.05., Szombathely (sosem értettem: egy magyar város nevét miért kell "th"-val írni...) 11.09., Pécs 11.22., illetve a Doomanoids II. fesztiválon a gödöllõi Trafóban december 27-én. Szóval zenére fel, hajrá Supernatural!

Gyebnár Mónika

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!