Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Az már eddig sem volt kétséges, hogy a fehérvári Cadaveres De Tortugas tud valamit! Már évek óta híresek fantasztikus hangulatú bulijaikról. Én eddig úgy voltam velük, hogy a koncertjeikre szívesen elmentem, de az albumokat nem hallgattam szét. Természetesen nem azért mert nem voltak jó nótáik, mert ha így lett volna, akkor egyáltalán nem fogott volna meg a zenekar, talán hiányzott valami plusz. Nagyon érdekelt a Salvo Karma, hiszen rendkívül jó kritikát kapott.

Szóval, amikor megszólaltak az első riffek, már akkor tudtam, hogy nagyot fog durranni az album. Persze a jó hangzás is közrejátszik, ugyanis az anyag a már jól bevált HSB-ben készült. Itt azonban nem csak erről van szó. Eddig mindegyik "lemeznél" észre lehetett venni a fejlődést, de miközben hallgatom a Salvo Karmát, úgy tűnik, mintha a Ready to Rumble óta túl lennének már legalább két albumon. Annyira változatos lett a Salvo Karma, hogy bevallom, leesett az állam. A számok nagy részének külön hangulata van, amik ráadásul nem állnak távol egymástól. Akár egy konceptalbum is lehetne, annyira összefüggnek a dalok. Azt nem tudom, hogy koncepció volt-e az ördög (ezt azért jegyzem meg, mert szinte minden szám szövegében szerepel), mindenesetre már emiatt is kapcsolódnak egymáshoz a nóták, arról nem is beszélve, hogy a sampler használatával egy-egy szám intrója is misztikus hangulatú. Hallgasd csak meg a Devil's In-t, az Unsaid-et, a Salvo Karmát vagy a Taste My Pain-t! Attól pedig egyáltalán nem kell tartani, hogy elveszett az az igazi CDT íz zenéjükből, hiszen a Biohazard-ot idéző lelassulások, mint ami például a 2 Die 4-ban hallható, vagy a HC-s, punkos durvulások (halld: Don't Need At All) továbbra is jelen vannak. Kedvenc nyelvüket a spanyolt sem hanyagolják (ezt bizonyítja a Turtles Ahead, a korongot záró nóta), sőt a Misgiving 2000-ban nagyon jól beleszőttek egy akusztikus gitáron megszólaltatott spanyol dallamot, amit ráadásul a Remorse énekes-gitárosa, Oláh Zsolt szólaltat meg. Oldalakat tudnék még regélni az albumról, de a korlátozott oldalszám miatt, most már vissza kell fognom magam. Annyit még mindenképpen fontos megjegyeznem, hogy a borító nagyon igényes, csakúgy, mint a CD-Rom rész, amin megtalálható a Pintar De Verdére készített klip is, úgyhogy mindenkinek a CD-t ajánlom. Ez a korong az utóbbi évek magyar albumainak egyik legjobbika! Szép munka volt!

 

Héda

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!