Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon




A tavaly megjelent Gods Of Violence album nálam egyértelműen az év lemeze volt, sőt az Extreme Aggression után a második legjobb Kreator lemeznek tartom. Így nem is volt kérdéses, hogy ott a helyem a Barba Negrában a turné budapesti állomásán.


A meglepően flottul és villámgyorsan zajló beengedés után az előre meghirdetett programot szinte másodpercre pontosan betartva a francia Dagoba nyitotta az estét. Túl sokat nem tudtam róluk korábban, mindössze a tavaly nyáron megjelent lemezükön szereplő Inner Sun nóta klipjét néztem meg, amely nem nagyon fogot meg. Bár a csapat láthatóan mindent megtett érte, sajnos ez a koncert sem állított a pártjukra... Az elővezetett hét dalból hozzám csak egy zajmassza jutott el, bántóan kásás gitárral és túlhangosított dobokkal. Aki beépített lejátszóval nézte a bulit, annak lehet, hogy tetszett, nekem sajnos nem jött át a zene.


Vader - Budapest, Barba NegraAz eredetileg baharangozott Decapitated kénytelen volt lemondani a turnét (a szervezéskor még nem lehetett tudni, hogy kiengedik-e őket), így a szintén lengyel Vader ugrott be a helyükre. Koncertjük szó szerint időutazás volt, hiszen az 1992-es The Ultimate Incantation albumukat játszották el. Peter énekes-gitáros ráadásul villámgyorsan a maga oldalára állította a közönséget, hiszen rögtön a beköszönésben a "Magyarország!" szót üvöltötte a mikrofonba szinte hibátlan kiejtéssel, majd a dalok közötti tapsot is folyamatosan magyarul köszönte meg. Tapsból pedig jutott bőven, a "Vader-Vader" kórus is felhangzott. Meg is érdemelték lengyel barátaink, mert becsületesen lenyomták a műsorukat. Szerencsére a hangzás is kezdett elfogadhatóvá válni.

Szinte napra pontosan 25 évvel ezelőtt voltam először Kreator koncerten. Akkor a Renewal album turnéján egy éppen a helyét kereső csapatot láttam, ahol igazából nem nagyon fért meg a koncerten egymás mellett a Winter Martyrium indusztrialitása a Tormentor dühével. Az elmúlt negyedszázadban sokfelé keresgéltek Milléék, de a tavalyi lemezük azt jelezte, hogy igazából mindig is a thrash volt az ő igazi színterük.


A bulit a Phantom Antichrist nyitotta majd a Hail to the Hordes következett az új lemezről. Az Enemy Of God előtt Mille a már szokásosnak mondható közönségüvöltetéssel hangolta a népet, előbb a jobb, majd a bal oldal hallathatta a hangját. A Satan Is Real majd a Civilizatin Collapse után jött az első csúcspont a régi klasszikus People Of The Lie alatt már elég böcsületes daráló keveredett elől. A Flag Of Hate előtt ismét jött a szokásos üvöltés, majd a konferálás nélkül átvezett Phobia döngölése tarolt. Ezt a Gods Of Violence követte, majd a Total Death repített vissza minket az ősidőkbe. Személy szerint az ezt követő From Flood into Fire helyett szívesebben vettem volna az Extreme Aggressiont, de sebaj, túlzottan elégedetlen így sem voltam. A Hordes of Chaos előtt Mille külön köszöntötte moshpitben tombló pajtásokat, majd a Violent Revolution / Totalitarian Terror páros zárta a hivatalos programot. A ráadásban a Fallen Brother után Betrayer következett majd a Pleasure To Kill zárta az estét.


Kicsit tartottam attól, hogy a hosszú utazás miatt (előző este Bukarestben volt buli) esetleg fáradt lesz a banda, de szerencsére ennek nyoma sem volt. Nyilván volt néhány rutinből hozott dolog, mint például a zászlós pózolás a Flag Of Hate előtt, vagy Christian Giesler csápolása a Phobia alatt, de ezek gyakorlatilag minden Kreator koncert elengedhetetlen részei. Mille közlése szerint ez volt az egyik legkeményebb koncertjük az összes hazai közül, de a Facebookon már egyenesen a turné egyik legjobb bulijaként emlegetik.
A színpadképre nem lehetett panasz, a hat részre osztott kivetítőn folyamatosan váltották egymást a képsorok. Furcsa volt, hogy a vetítések során ha csak pár villanásra is, de Franck Blackrire és Rob Fioretti is felbukkant, az pedig szomorúan volt aktuális, hogy a Fallen Brother alatt már Malcolm Young fotója is felbukkant. Ami viszont engem eléggé zavart, az a fény volt. Szinte az egész koncert alatt hátulról érkezett a világítás, így a zenekarból csak árnyakat láttunk, a keverőpult környékén állva szinte egyik zenész arcát sem láttam. Lehet, hogy old-school hozzáállás, de én élőben igenis látni akarom a zenészek mimikáját, gesztusait is. Ezt leszámítva viszont hibátlan bulit adott a Kreator, Mille, Speesy, Sami és Ventor jött, látott és győzött.

Ákos


Fotók forrása: Vader Facebook, Kreator Facebook @kreatorofficial

További képek a koncertről: https://www.facebook.com/koncert.lap.hu/

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!