Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

 

A Carnia zenekar 1999 novemberében alakult középiskolás diákokból. Amilyen pofátlanul fiatalok... legidõsebb tag is csak 1982-es születésû, olyan tehetségesek. Ez a 7 számos cd, a mit eljutattak hozzánk bõven túlmutat a hazai átlagon. Úristen, mi lesz belõlük egy 2-3 év múlva, feltéve, ha így folytatják... Már a cd csomagolás módja meglepett: egy dosszié hátoldalába volt beletéve, külön kis tasakba. A dossziéba pedig szépen belefûzve a zenekar eddigi eredményei, szöveggel, képekkel támogatva. Ilyen megoldással még nem találkoztam, de messzemenõen ötletes és áttekinthetõ. Úgyhogy csomagolás módban jelenleg õk vezetnek! Haha!
És a cd-n lévõ hanganyagról még nem is beszéltem! Elõször azt kell megjegyeznem, hogy egy nagyon szép hangú énekesõt hallhatunk Pozsonyi Kriszta személyében, aki azóta sajnos már nincs a zenekarban hozzáállási problémák miatt. Az új énekesnõ, Timi hangját még nem volt szerencsém hallani, de minden bizonnyal nem lesz könnyû dolga Kriszta után.
A többi tag: Konaka Noémi Rika: vokál, Károlyi Gergõ: szólógitár, Tóth László: ritmusgitár, Nádas Zoltán: basszusgitár, Somogyi Tamás: billentyû, és Bártfai Bálint: dob. Jó sokan vannak, mekkora gázsit kérhetnek, haha! Szóval õk is szépen zenélgetnek, minden hangszer jól szól, sikerült megtalálniuk a helyes arányt. A dalok nem unalmasak, és nem bánnám, ha ez a fajta könnyedebb rockzene is nagyobb teret kapna a hazai rockéletben. Ismerek egy pár zenekart, akikkel érdemes volna együtt mûködniük, gondolok itt az Esõre várva címû válogatás cd-n szereplõ zenekarokra.
A 7 dalból mindössze egy szól magyarul, 111 kilométer, ami egy jó kis napsütéses rockzene. Ez a szerzemény 2002. januárjában két hétig elsõ volt a Bahia Top10-en.
A többi angol nyelven hallható. Kedvencem az enyhén progresszív hatású Dream Awake. De a Please nóta is ott van a szeren. Uzseka Norbi szavaival élve: ha megvolt a napi metal adag, akkor itt a Carnia igényes ellazulásként!
Ez az anyag az utóbbi idõk egyik legjobb hazai termése. Szurkolok nekik, hogy ne adják fel idõ elõtt!
Elérhetõség: http://carnia.cjb.net
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Rob

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!