Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

 

Eddig még nem nagyon hallottam a ZAP nevû formációról, de egy jótékony e-mail felhívta a figyelmemet a csapatra. Nem maradt más hátra, mint meghallgattam az anyagot, próbáltam beszerezni néhány használható infót és íme, már olvasható is a beszámolóm...
A zenekar bemutatását az 1996-os évvel kezdjük. Ekkor csatlakozott a Németh László Gimnáziumban (kezdõ) zenésszé érlelõdött négytagú keménymaghoz - név szerint Horváth Péter (ének), Nagy Gábor (gitár), Kassai Balázs (basszusgitár), Horváth Gergely (dob)- az "új fiú", Lakatos Péter (gitár). Ezután már egyenes út vezetett a világhírnévhez, a csokibõrû go-go lányokhoz és a fényûzõ életmódhoz... :-)
Egyébként a jelenlegi felállás a kezdetek óta csak saját zenékkel és szövegekkel dolgozik. A szövegek Laki és HP keze munkáját dicsérik, a zenék azonban az egyes tagok alapötleteibõl közös munkából születnek.
A 2003-as Gyerünk Lányok... címû demo hat ízes rocknótát tartalmaz, abból a tényleg jobbik fajtából. Az egybõl hallatszik, hogy itt egy profin felépített és kidolgozott produkcióról van szó.
A nyitó Gyerünk lányok tétel a lányok-csajok-nõk örök háromszöget járja körbe egy húzós rock and roll kísérettel, ráadásul sikerült egy olyan refrént kerekíteni a dalba, hogy három napig csak ezt dúdolgattam. Ötperces szerelem a következõ dal - már a cím is sokatmondó, bár a zenei és a szövegi hangvétel is kissé nyugisabb, mint a nyitó dalnál. Az Énekelni még akusztikus verzére épül, a szöveg pedig amolyan zenész himnusznak is felfogható. A Reggeli Andival egy vidámabb tétel Krisztákról, Zsuzsikról, Nórákról, Hajnikról, Andikról... Az Aranylövés már a címében magában hordozza témát, a dal egy picit a Jönnek a férgek-re emlékeztetett. A Múzsa címû dal zárja a demót, megint csak egy jóízû rock tétel, jó nyomokat hagy az emberben.
Igényes és profi produkció, rendesen össze van rakva dolog. Élõben pedig szerintem még jobbak lehetnek, legalábbis ezek a dalok egy füstös rock-kocsma mulatni vágyó közönségét biztos lázba hozzák!

http://zap.uw.hu
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Ákos

 

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!