Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon


Szerintem heavy metalban a Tûzmadár a legjobb magyar csapat. Minden megvan náluk, ami kell: aranytorkú énekes, egy kitûnõ dobos, szép szintikíséret, erõteljes, magabiztos gitárokkal, király szólókkal.
Mindezt ráadásul össze is hangolták, úgyhogy egy egységes, elsõ osztályú lemezt sikerült elõállítani, ami jóval érettebb, mint a debütáló Jégkorszak.
A Fények megjelenése óta sajna voltak tagcserék, kiszállt a dobos Kõhegyi Bence és Barócsi Kristóf gitáros.
Nem bonyolították túl a szövegeket, viszont annál komolyabb témákról szólnak: az élet minõsége, kábítószer, elnyomás (még az indián kultóra leigázása is sorra kerül).
Kulcsszó az Élet és a Fény, ez utóbbi a megoldásra utal, szóval, mint a cím is mutatja, a happy endben reménykednek.
A Másról szól címû dalban beszólnak a drogos diszkópi...áknak. Van még egy hasonló témájú dal, a Minden más (jó kérdés, hogy mit lehet elérni ilyen fordulatokkal, minthogy "Léket kap a fényhajó", de ez legyen inkább a pszichiáterek dolga).
Zongorás, romantikus, jó és rossz értelemben vehetõ sláger a szakításról szóló Mindig. Megérkeznek a riffek is, és egy nagy gitárszóló zongorás kísérettel. Itt lehetett volna valami nagyobb ívû ének.
"Az átkozott világot átjárja az értelem" és hasonló gyermekien optimista gondolatok hallhatóak a Cirkuszban, ami a média hülyeségével foglalkozik. A próféta szóljon belõlük!
Zárásképpen a címadó nóta összegzi a lemezt: törj ki az átlagos, szürke hétköznapokból.
Extraképpen felpakoltak még 2 angol verziót is és a 2005-ös lemez Miért nem én lettem klipjét, valamint egy jó pár képet.
A régi felállást két király bulin láttam, remélem az új tagokkal is legalább olyan jól nyomják!

www.tuzmadar.hu

-TZ-

 

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!