Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon


A vezetõ magyar folk metal csapat már a negyedik lemezét adta ki idén.
Fõleg a metalosok körében népszerûek, hiszen tulajdonképpen folkos megoldásokkal gazdagított metalt játszanak, elég ütõsen.
Az új album szellõsebb és színesebb az eddigieknél, benne lehet az is, hogy mindenki aktívan belefolyt a dalszerzésbe.
A szintetizátor nem kapott túl nagy szerepet, legtöbbször tangóharmonika hangján szólal meg (amit egyébként utálok, csak a Napra zenéjében viselem el).
Kerek dalok vannak és szépen kidolgozott énekek. Különösen tetszik, hogy a hangsúlyozás mindenhol magyaros, sehol nem húznak eeeeel egy-egy szerencsétlen magánhangzót. Tényleg remek munka!
Ficzek András ismét igen tüzesen adja elõ az általa megírt, vagy összeszerkesztett szövegeket (merthogy sokszor idéz népdalokból, mondákból, bujdosó énekekbõl), amit a gyönyörú, apró termetû Binder Laura nyugis stílusa szépen kiegészít.
A dobos Tadeusz Rieckmann valószínûleg megint tele volt adrenalinnal, annyi pörgetést és duplázós témát rakott a lemezre, hogy már sok is, több helyen lehetett volna lazább tempó.
Most nincsen megzenésített Arany János vers, de készülnek egy ilyenekbõl álló kiadvánnyal. Ezt nagyon várom, mert a lemezen néhol elõforduló akusztikus részek nagyon-nagyon jól állnak nekik. Szívesen meghallgatnám egy pár dalukat ilyen verzióban!
A kedvenc dalom a Hazatérés, benne van minden, ami Dalriada: vidámság, szépség, ugrálós részek és az õsmagyar mondavilág (itt konkrétan a honfoglalásról szóló történethez nyúltak, ami a P.Mobilt is megihlette anno).
Belevaló koncertnóta a Hej, virágom, egy igazi felturbózott sámándal.
Újra az énekesnõ testvérétõl, Binder Júliától származik a borító , talán az eddigi legegyszerûbb, legszebb.
Kezdik õket felfedezni külföldön is, ez a lemez árnyaltabb az eddigieknél, de koncerteken biztos, hogy ütni fognak a dalok.
Hát így tovább, fiúk-lányok!

www.dalriada.hu

-TZ-

 

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!