Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon



A No Future 2002-es (igaz, év végi, 2003 eleji) szerzoi kiadásban megjelent három számos Ep... Szóval nem lett elkapkodva az értékelése!
Ha zeneileg csak a kemény dolgok jönnek be neked, akkor ne próbálkozz a Wood zenéjével. Nekem a dallamos rock a mániám (bár ebbe a koncepcióba még nem tudom, hogy szuszakoljam be a System Of A Down-t... na, mindegy...).
Hát, hol is kezdjem... A srácokkal elso miskolci koncertjükön találkoztam. A Junkies elo-zenekaraként léptek fel. Akkor még öten voltak, a demót viszont már csak négyen csinálták meg: Juhász Laca (Rizzo Cattani)- ének, Tibi Flippo- dob, Kodó Tibor- gitár, Barabás Zsolt- bass.
Mivel, mint mondtam, zömmel a dallamosabb rockzenét játszó bandákat szeretem, nekem bejöttek. Pedig az elso fellépés a városban, idegenek elott, akik ráadásul igazából a fozenekarra kíváncsiak... ha belegondol az ember, nem valami egyszeru kis dolog. Ráadásul egyszer egy zenész úgy jellemezte a helyet, hogy amikor az elo-zenekarok játszanak, az általában olyan, mint a színjátszó kör próbája- páran a színpadon vannak, a többiek meg ülnek és bámulnak... Nekem az elso koncert sokat számít, ha úgy hallok egy zenekart, hogy semmit nem tudok róluk. Koncert után dumálás a srácokkal (na jó, a Junkies koncert helyett velük beszélgettünk...), és nekem az amúgy is pozitív kép még jobb lett egy fokkal.
Laca hangja koncerteken teljesen más, persze, így van ez a felvételeknél. Szinte rá sem ismerek. Ja, és lehet érteni a szöveget, nem úgy, mint a koncerteken (ne piszkáljuk, hogy ez kinek a hibája...Kis klubok technikai felszereltségét általában mindenki ismerheti... Úgyhogy egy kicsit tudok a szövegre is figyelni, meg hogy végül is hogy szólnak a számok kikeverve...
Az Úgy lett volna az egyik kedvencem. Lehet, hogy azért, mert ez maradt meg a legegyszerubb formájában, szinte semmi olyan "csicsa" nincs rajta, ami nem így szólna zeneileg a koncerteken, bár talán a koncerteken egy kicsit zúzósabban játszanák... Témáját tekintve "szerelmes" dal. A királyfinak (?) el kell vennie a csajt látatlanban, amit "meglepo" módon egyik fél sem akar. Azért csak bejönnek egymásnak, de mikor a srác a csatába megy, a csaj már más pasit keres, aztán, hogy a férfi büszkeségen se essen csorba, pasink elküldi a not... Tipikus szerelmes dal lenne szöveg alapján, de ez már a rég kihevertem és csak elmesélem neked jellegu... Amúgy ebben a számban elhangzik (egy kicsit számomra fura helyen) a demó címe is, a No Future... Szeretem, mert valami nagyon kellemes lendület van benne.
A Ha eljo a vég elején bejátszanak a vonósok, meg van egy kicsi tucc-tucc-turucc is, a szolidabb fajtából. Vagy a vonósokat kellett volna elfelejteni, vagy a végén azt, hogy "para van...", mert a ketto nagyon fura egy számon belül. Meg a legeslegvége sem jön igazán be, szerintem felesleges volt a dumás rész (kemény 2-3 másodperc...) és a torzítás... Kellemes szöveg, erre most figyelni kell... Úgyhogy figyelni, és nem írni! :-)
Hopp... Kerozin szám? Ja, nem, csak egy kicsit "érdekesen" kezdodik a Márvány... A Scooter-Kozmix életérzéshez besegít a “szócsöves - megafonos” hangtorzítás is, de nem kell félni, amikor már belecsapnak a húrokba, már nincs ilyen érzésem...
Összességében, ha Neked bejön például a Hooligans (akik elott szintén sokat léptek fel a srácok), és a hasonló dallamosabb zenék, akkor ezt is szeretni fogod!

 

www.woodmusic.hu

Mörszi

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!