Belépés
Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Az Alhana egy pesti metál zenekar. Aránylag nehezen kategorizálhatóak, hiszen zenéjükben több stílus is érvényesül. Felmerül a Nightwish párhuzam, hiszen mindkét együttes 'frontembere' egy énekesnő, ám zenei téren a hasonlóság elég csekély. A zenekar honlapján fogalmazta meg egy látogató: 'tündér metál' - ezt pedig a banda el is fogadta.

Tündértánc című debütáló lemezüket 2005-ben adták ki, két demó (Csillagszellő-2002, Alkonyat-2004) és egy maxi (Az Utolsó Bárd-2005) után.
A felvételek a szolnoki Denevér stúdióban zajlottak, így a CD hangzása igen erőteljes.
Az albumon 11 szám kapott helyet; 6 új és 4 tétel újradolgozott változata, illetve egy intro.
Az 'Élj úgy' egy új szerzemény, amely akár a szabad élet himnusza is lehetne, 'A zafír égen túl' azonban egy régebbi szám, amely lassabb, kissé befelé fordulósabb, hiszen a változás és az elmúlás gondolatait járja körül. A 'Száműzött angyal' mind zeneileg, mind szövegileg egy eltalált szám, akárcsak az utána következő 'Az utolsó bárd'. Ez egy gyönyörű, lírai, nagyszerű szöveggel megtámogatott tétel. A 'Mágus' egy lassabb, latin mormolós kezdet után begyorsul, és egy igazán élvezetes számmá teljesül így ki. 'A sárkány őrei' számomra egy elgondolkodtató tétel, személyes kedvencem. Az 'Álomvilág' az álmokról, és azok beteljesüléséről szól, emellett pedig még igazi 'bulinóta' is. A 'Kísértet' pedig a szellemek kárhozatra ítélt sorsát, szenvedéseit meséli él, nagyszerű metaforaként az élők bizonyos fájdalmaira. A 'Vigyázz rám' egy gyorsabb szám, amely az ember másik felének megtalálásáról szól. Az utolsó szám a 'Csillagszellő', méghozzá a szimfonikus változata, melyben Barócsi Kristóf működik közre. Ez is egy szép, lassú, lírai tétel, amelynek a maxin megtalálható a rockos verziója is.
Mindent összevetve az Alhana egy olyan zenekar, amelyre érdemes odafigyelni, határozott zenei elképzelésekkel, erre nagyon jó példa a CD-jük, amit mindenkinek csak ajánlani tudok, hogy hallgassa meg. A demók letölthetőek a honlapról, ugyanitt további információk, érdekességek is találhatóak.

 

www.alhana.hu

Vivi

 
Hírek
Twister

Friss dal, klippel...

Bővebben...
 
Apey & The Pea

Betiltani nem tudták a kecskeméti koncertet, de nem lesz póló és lemez árusítás

Bővebben...
 
Cadaveres

Ma 3 órakor került bemutatásra a Cadaveres legfrisebb klipje a metal.hu webzinen.

Bővebben...
 
Echonald

KLIPPREMIER! VÁLTOZUNK - új dal a zenekartól

Bővebben...
 
Pennhurst

Diliházból az Arénába!

Bővebben...
 
Facebook
Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!