Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Na ezt azért nem kellett volna! Ezzel a mondattal tudnám a legrövidebben jellemezni a lemezt. Sajnos... A kezdetek óta Fear Factory szimpatizáns vagyok, régi kedvenceim közt tartom számon Burton C. Bell csapatát. A mixlemezeket leszámítva mindegyik FF albumot rongyosra hallgattam. Habár Dino Cazares gitároszseni kiválása komoly aggodalomra adhatott okot, a basszról gitárra átváltó Christian Olde Wolbers-re egy rossz szavunk sem lehetett anno. Az Archetype egy rendkívül erõs, agresszív lemez volt. Az új basszer az ex-Strapping Young Lad-es Byron Stroud lett.

Majd elkészült a folytatás, a Transgression... Még a lemez megjelenése elõtt nyilvánosságra hozott Moment of impact is sejtette, hogy bizony nem sikerül hozni az elõzõleg magasra tett szintet. Nincs a dallal semmi különösebb baj (ami egyébként az utolsó nóta a lemezen), csak éppen semmi újat nem hoz, egy atomtipikus Fear Factory tömegdal. Az viszont már nagyobb baj, hogy a Spinal Compression mellett a korong legerõsebbike. Hogy mi a probléma? Elsõsorban az átütõ erõ hiánya, ami eddig ugye a FF védjegye volt. Aztán igencsak ötlettelennek érzem az egész produkciót. Nincsenek nagy meglepetések, extrém megoldások, csupa közhely az egész. A szövegeket elolvasva pedig szomorúan kellett konstatálnom: klisé, klisé, középszerû megvalósításban. Nincsenek igazából faktoris darálások, és valahogy ez a langyos hangzás se hoz lázba. Nálam abszolút mélypont a Supernova és az I will follow volt. O.K., hogy U2 átírat az utóbbi, de azért meg lehetett volna ezt erõsebbre is csinálni. Így viszont gyenge, és gyenge az egész lemez összképe is. Nagy kérdés, hogy mit hoz a jövõ a zenekar számára. Hogy ha ezt fogják tovább erõltetni, akkor szerintem az egyenes út lesz a süllyesztõbe, fõleg ilyen erõs zenei mezõnyben. Igazság szerint az már meg sem lepett, hogy Christian a KoRn-ban segít ki jelenleg gitáron... Végszóként pedig abban még ugye reménykedhetünk, hogy a Szigeten szétkapják a fejünket!!! Legyen így!!!

www.fearfactory.com

Csabi

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!