Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
A Social Grace / Mosquito / Into the Everflow / Bleeding + bónuszok


Metal Blade Records

Kora tavasz óta, amikor megtudtam a Metal Blade hírlevelébõl, hogy szert tettek a Psychotic Waltz lemezeinek újrakiadási jogára, s tett is követi eme jogukat, már csak azon izgultam, hogy bekerüljön hazánkba is eme csodálatos gyûjtemény. A minap elvillamosoztam a CD-Pincébe, hogy megvegyem a szeptemberi Threshold- DeadSoul Tribe koncertre a jegyemet, amikor felfedeztem a dobozkákat a bolt polcán, díszhelyen; mondanom sem kell, onnan az utolsókat hoztam el…
Két csomagban láttak napvilágot az egykoron már legendássá vált albumok. Az elsõben az ’A Social Grace’ – 1990; és a ’Mosquito’ –1994 találhatóak, ehhez bónuszként egy DVD lemez került, amin a csapat két videoklipje (Faded; My Grave – mindkettõ a ’Bleeding’ albumhoz készült) valamint egy 1991-es koncertfelvétel csodálható meg. A klipekhez nincs mit hozzáfûzni, úgy tökéletesek, ahogy vannak. A koncertfelvétel az elsõ album kiadását követõen lefolytatott bulin készült, mind a hangzás, mind a felvétel technikája hagy kívánnivalót maga után, ám felbecsülhetetlen értékû dokumentum, megismételhetetlen és beszerezhetetlen, emellett tökéletesen tükrözi a korai Psychotic Waltz-ot.
A második csomagba a (’Into the Everflow – 1992; ’Bleeding’ –1996 ) sorlemezek mellé egy korai demókat tartalmazó CD került, ezen az Into the Everflow demója, valamint a PW-õs „Aslan” demója hallgatható meg, természetesen egy demóhoz méltó hangzásban, ám az elõbb már említett elévülhetetlen értékekkel felvértezve. Akik valaha is belehallgattak a Psychotic Waltz zenei munkásságába, azoknak nem kell hosszasan ecsetelnem, mekkora kincs ez az újrakiadás, ugyanis a lemezeket már annak idején, megjelenésükkor is rémesen nehéz volt beszerezni. Karcosra hallgatott LP-k, rongyosra gyûrt kazetták jelentették hosszú évekig sokunknak a Psychotic Waltz legendáját, no meg az a nevezetes 1997 -es E-Klubos koncert, amit az átélõi a mai napig életük koncertjeként emlegetnek. Az újrakiadások hiánypótlóak tehát, ûrt töltenek be, mivel régóta vágyai voltak a rajongóknak. Most végre egyben megvásárolhatjuk õket, ráadásul meglehetõsen baráti áron (én a dupláját tippeltem, míg a múlt héten meg nem vettem…összesen ez a hat lemez kilencezer forint alatt kapható!) Azt hiszem, aki valaha is rabjává lett a PW változatos, minden igényt kielégítõ, magával ragadó és végtelenül zseniális zenéjének (s ki nem lett azzá, ha valaha is hallotta õket?), az nem igényli, hogy a sorlemezeket külön ismertessem, hisz azt veheti meg, ami amúgy is szól a fejében-szívében évek óta. Vagy annak, ki a Buddy Lackey alias Devon Graves-féle Dead Soul Tribe zenéjén át ismerte meg a PW-ot, a koncerteken játszott PW nóták alapján ismét nem kell, hogy bõvebb bemutatót olvasson most. Akinek meg semmit sem mond a PW neve, látogasson el a csapat „hivatalos” oldalára – http://www.psychoticwaltz.com -(Az egykori gitáros, Dan Rock oldala ez voltaképpen, igaz a legendás zenekar fényében létrehozva), itt minden lemezrõl vannak meghallgatható nótarészek. Egyetlen dolog kell csak az albumokhoz: a megfelelõ összeg, amit átnyújt az ember a boltosnak a lemezekért cserébe.
Nem mondhatok mást tehát, mint kívánom, hogy mindenkinek a zsebében lehessen ez az összeg, s legyen elég ideje minduntalan végigélvezni az ’A Social Grace’ érett, progresszív komplexitását, az ’Into the Everflow’ varázslatosan sokszínû hangulatváltásait, a ’Mosquito’ fájdalmasan gyönyörû dallamait és merész újításait, valamint a ’Bleeding’ korszakalkotó hatásúan lélekszaggató melankóliáját.
Mellesleg jegyzem meg, hogy a cikk elején említett koncert szeptember 13-án lesz Budapesten, az A38-as hajón, és Jézusom, hogy fogunk ott elférni…
Mindenkinek szerencsés lemezvásárlást és boldog, elégedett mosollyal ismételt zenehallgatást kívánok!

Gyebnár Mónika

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!