Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

 

Talán mert furdalt a lelkiismeret, mert annak elõtte mondtam ezt-azt , magyarán nem kimondottan pozitiv dolgokat Róluk, annakidején Denevér tehetségkutatóról hazaérve , egybõl elõkotortam a magammal hurcolt malacólból a Hetedik Érzék cd-jét, mert ott Szolnokon nem is kicsit, de megváltozott a véleményem.
Hat , van ilyen , talán mert a színpadon ha valaki igazán figyelemre méltót tud nyújtani, nagyobb hatást gyakorol az emberre, mint egy egyszer meghallgatott cd-., amin ráadásul a szöveget is elértettem.
Aztán meghallgattam egymás után ki tudja hányszor , egészen addig , míg már a szövegeket kívülrõl nem kezdtem bömbölni -mert nem bírtam abbahagyni . És õszintén szégyellem magam mert elhamarkodottan mondtam véleményt , mi több külön örülök, hogy most én méltathatom munkásságukat.
Mert a Hetedik Érzék afféle tükröt tart az ember lelke elé, már ha van mit látni benne. Bíró Anna szövegei egyszerûen gyönyörûek, vagyis nem ez a legjobb szó rá, merthogy elmondanak az ember helyett minden fájdalmat, amivel a hétköznapok kínoznak. Mindezt még fokozza a zenei aláfestés, ami szerintem nem hasonlítható a magyar zenei palettán semmihez sem ! Különleges szaggató ritmusok, mint a legkorábbi underground/alternatív idõkben , viszont az akkori dalok sohasem voltak ennyire kidolgozottak, sem pedig ilyen szép a nõi ének. Bíró Anna különleges versei mellett a hangja egészen kuriózum, nagyon kifejezõ , néha hihetetlen lágy , máskor hideg és a kettõ aránya éppen a legszerencsésebb. Mindezt aláfesti Petõ Vica vokálja, ami még csak fokozza az élményt :))).
És akiknek még köszönhetjük ezt az élményt : Szabó Zoltán (gitár), Pálinkás László (gitár), Várkonyi Andor (bass), Marsa Norbert (dob).
Nos, psszt ez majdnem titok, de a Hetedik Érzék már lassan elkészül egy egészen szokatlan Cd alkotással, túl sok mindent nem árulok el róla, csak annyit, hogy még másik 3 együttessel közösen készítik és azt is , hogy pár héten belül beszerezhetõ lesz a következõ címen:
Szabó Zoltán, Kecskemét , Mária Krt 5, 6000

 

Hathor

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!