Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

WITHOUT FACE

Nemmondommeg miért így nevezték el magukat.
Nemmondomeg kinek.
Nemmondommeg hol.
Nemmondommeg ki.
Nemmondom. . .
Nemmondom. . .
Nem mondom, nagyon szeretem õket.
Megmondom, miért.
Azzal az erõvel ami minden lélekben mélyen és a civilizáció által lefojtva küzd , valahol a tudatalatti tájékán kifejtve áldásos tevékenységét minden (ab)normális individum találkozott/zik . És ez az el/le fojtott hihetetlen önkínzó erõ szabadul ki a emberi mivolt poklából. Jólesõ kicsit önszadista dolog ez. De magától nem megy. Kell valami ami erre a sanyarú világra buggyantsa õket. Nos a WF ebben segít. Én meg csak mesélek róluk/ velük. Itt (kezdõdik az interjú) :
Juliette. ! Bemutatnád eddigi életutatokat ? (kezdetektõl a DEEP INSIDEig - tekintve a számtalan sokkalsokkal, naannyivalazértnem de fiatalabb jellegû rajongókra)
JULIETTE: 1997-ben alakul meg a Without Face. Õsszel felveszik "(Men)Without Face" címû DEMO EP-t amit több szaklap is az év egyik legjobb bemutatkozó anyagának kiált ki. 1998: boltokban a "(Men)Without Face"; elsõ videoklip a "Foolish Life" címû dalhoz, amit játszanak a Z+, ATV, Msat-on is. A Petõfi Rádió "Rock Gyermekei" címû mûsorában is leadják és az adás slágerlistáján több hónapig vezet. en országos koncert-körút, játszanak az Ektomorf-al, Replikával, Neck Sprain-el Szigeten, ahol közel ezren voltak kíváncsiak a WFre. 1999: tavasztól koncerttúra a Dunántúlon, meghívás Benkõ László "Ugródeszka" címû tehetséggondozó mûsorába (MSat Tv), a mûsor válogatás CD-jén is szerepel a WF. Májusban fesztivált szerveznek a Fekete Lyuk-ban, júniusban elnyerik a VII. Mezõtúri Rockfesztivál "legtehetségesebb zenekar" díját. EFOTT, Csüggedõ-fesztivál és Pepsi-Sziget . Õsz elején az "I And I" képi anyagát felveszik , CODA stúdióban pedig egy új dalt, ami felkerül a MHammer '99-es POWER HUNGARY c. válogatására Októberben elkezdõdik az egyhónapos stúdiómunka Fehérváron a PONT-MI stúdióban. A Hammer Music Production (HMP) leszerzõdteti a csapatot. 2000: A tél végén elkészül a videoklip, amit átvesz a MusicBox, a Z+, a DunaTV, Budapest TV, stb. Február közepétõl turné, elöször egy hónapig az OSSIAN-al, aztán DYING WISH-el. Március 10. -én megjelenik a "Deep Inside". Több válogatáson is szerepelnek : a Gothica 2000 feszt. albumán, Let The Hammer Fall II. Metal Hammer-es válogatáson. Sok fesztiválra hívják a zenekart: II. Underground Metal Night, I. Nightbreed feszt, Gothica2000, EFOTT, Pepsi Sziget 2000, KÁOSZ Feszt. stb. Õsztõl egy lelkes amerikai cég jóvoltából az Államokban is kapható a lemez, de terjesztik Japánban, Németországban, Szlovákiában, Romániában, stb. Októberben a Kovenant vendégeként léptek fel, közben pedig készülnek az új nóták a következõ albumhoz. Most pedig legközelebb a Gathering elõzenekaraként láthatók.
Na és a jelen, András bemutatnád az együttest, meg hogy ki min játszik, valamint az utóbbi idõben milyen változás történt?
ANDRÁS: Utolsó azaz tavaszi változás: Elsõ körben hármas csere , Anett helyett van Juliette , az akkori szintis helyett van Sasza a basszusgitáros helyett van Ákos Ketten azért mentek el mert nem érezték jól magukat, egyvalaki pedig azért mert a fõiskolai tanulmányaival nem volt össze egyeztethetõ a zenélés. Szerencsére Juliette-et hamar megtaláltuk, aztán meg megtaláltuk a többieket is hamar mivel hamar meg is kellett õket találni, Ákos február elején jött és már 2 hét múlva játszania is kellett Békéscsabán egy zenei fesztiválon.
Juliette ! Mikor volt a debütöd ? Merthogy szerintem te élsz a színpadon, ezért meg merem kérdezni, hogy hogy érezted magadat aznap este?
JULIETTE : Hát eléggé para volt , én azóta is minden koncert elõtt azóta is rosszul vagyok, fáj a hasam, fáj a fejem, hányingerem van , végülis akkor is úgy volt hogy koncert elõtt órákkal már rosszul voltam és aztán felmentem a színpadra és hirtelen nem volt semmi bajom (jó az elején majdnem összeestem , de aztán . . . ) És ez azóta is így van. Amint felmegyek a színpadra megszûnik minden más.
A többiek?
SASZA: nem volt semmi különös -
(SÜTÕ: nemhát , néha rámvigyorgott, hogy hoppá ezt is el. . . tam, aztán jólvan. )
Tökéletes nem volt persze, de szerencsére elõtte majdnem 2 hónapot végigpróbáltunk olyan heti 4 - 5 alkalommal átlag és úgy éreztem hogy elég jól felkészültem
ÁKOS : Végülis nem az elsõ együttesben játszom akivel ki kell állni színpadra, ezzel együtt elég nagy kihívás volt mert nagyon hamar kellett megtanulnom a számokat . Azt hiszem többékevésbé sikerült is.
ANDRÁS : És izgultál ?
ÁKOS: Háthogyne én mindig izgulok
András ugye te nem izgulsz?
ANDRÁS: Én NEM !! Nemegyszer ezért meg is kaptam azt hogy nagyképû vagyok, hogy egy együttesnek parázni kell koncertek elõtt, de én sohase' voltam ilyen , mindig mentem tettem a dolgomat, talán még többet is néha mint kellett volna. Amikor pl volt az tavaly márciusban a FMHban egy fesztivál, aztán meg is kaptam a magamét pl az indexen (www. index. hu) merthogy futkároztam, mint egy bohóc, és ha hallottam hogy valami nem jól szól akkor odamentem a keverõshöz és szóltam, tudod az ilyen dolgok némelyeknél nemtetszést váltanak ki, hogy én ott mit pörgök, minek szólok bele , pedig én csak segíteni akartam.
Szerintetek népszerûek vagytok?
ANDRÁS: Nem tudom ez érdekes kérdés. Pl a Dying Wishel játszottunk valahol és odajött a városi televízió és kérdezték , hogy mi mennyire vagyunk népszerûek, szerintem ez egy elég lüke kérdés. Mert most erre mit válaszolhat az ember ? Attól függ miaz hogy népszerû, veszem azt hogy Tankcsapda - játsszák sok helyen eljut mindenhová sokan ismerik, namost minket közel se' ennyien ismernek stb, szóval nem is vagyunk mi népszerûek? Szóval egy ilyen kérdésre igazából nem tudok mit válaszolni.
Na,majd én mondom, hogy nagyoooon !! ...Ahogy észrevettem - nagy boldogan pályátok ível rendes tempóban felfelé, ez vajon minek köszönhetõ ? Persze azon kívül, hogy szerintem valami fantasztikus amit csináltok, szóval a sok munkának, de ez sokszor nem elég, hiába a tehetség. Menedzsment dolgozik mögöttetek??
ANDRÁS : Sok pénzünk van HAHAHA Hát az az igazság, hogy nemrégiben megállapodtunk Kozsóval. . . . .
(együttes és riporter : HEHEHEHEEE )
A: ez jó, ez bejött HAHAHA . Szóval szerintem igazából reálisan látva a dolgokat ilyenkor az elején még nagyon mutat ez a felfelé ívelés, mert a semmibõl indulunk, és valahova elérünk, és ha ide a valahova már elértünk innentõl kezdve már nehezebb a "valahova még" helyre eljutnunk. Naezt jól összehoztam hehe. Tehát az a lényege gyakorlatilag az egésznek hogy amit idáig csináltunk mondjuk 99 dec . ig az közelít a nullához, tudom hogy ez hülyén hangzik, de igazából akármelyik zenekar Magyarországon elkezd nyomulni, és koncert és videók, na ez már egy szint- ezt bárki meg tudja csinálni, innen nehéz továbbmenne, vagy tehetség ötlet vagy pénz hiánya lehet az oka. Naés a titka még a médiában való folyamatos szereplés . Mi végülis 2000ben felvettük az albumot, és az albummal nagyon szerencsénk volt mert a Hammer kiadta, és aztán az õ közremûködésükkel elmehettünk az Ossiannal turnézni.
SÜTÕ: Szóval ezt csinálni kell, nincs megállás Pl Tankcsapda- mentek barkassal , cuccoltak , küzdöttek rendesen és meg is van az eredménye. Naés attól hogy van pár bukó koncert attól van akinek elmegy a kedve az egésztõl, levágatja a haját elmegy fiúcsapatnak- naezek a jó zenekarok, mert legalább hagynak nekünk elég teret
Megjegyzem vannak hiányosságai- - hát igazából nem lehet kapni a cdteket sehol a városban, hiába mászkáltam boltról boltra sehol nem lehet kapni hogy a fene enné meg
ANDRÁS: Mert nagyon fogy . . . áá annyira azért nem fogy
SÜTÕ: Pedig kurva jóó
ANDRÁS: HAHA mindenkinek ajánlom, hogy vegye meg. Az igazság az, hogy még az általam ismert rockzeneszeretõ közönségben sem divat a magyar rockzene. , ez talán valami sznobizmus , merthogy magyar akkor nem is lehet jó. Én mint lemezboltos tudom, hogy a nálunk megvásárolt CDk , kazetták 80%a külföldi.
Jutiseszembe András what a feeling eladni saját szellemi temékedet?
ANDRÁS : Huh ez olyan volt, amikor az elõzõ demo kijött és azt is az MCD terjesztette , és mondjuk valaki jött hogy mi ez ezt megveszem, odahozták nekem - levörösödtem, mit a állat , hebegtem habogtam, csúszott a kezem, mert izzadt. , de mostmár ez hálistennek levetkõzõdött, mostmár borzasztóan örülök. De nem csak annak ha a mi CD-nket veszik, hanem annak is más magyar zenekarok CD-it veszik.
Ha nem vagyok indiszkrét melyikõtök szerelmes Lovecraftba?
ANDRÁS: Julie írja a szövegeket nem én , viszont én fertõztem meg ezzel a világgal . Én még anno nagyonnagyon régen 95ben dolgoztam egy helyen és ott a munkatársaim hoztak egy Rúna nevû kiadványt és ebben találtam egy Lovecraft novellát, az Álmok a boszorkányházból, ez annyira megtetszett, hogy eztán elkezdtem mindenhol asz õ írásait keresni, ez akkoriban még nem igazán volt divat megjegyzem elég nehéz volt megszerezni. Akkoriban én már nagy Poe fan voltam és éreztem valahol a kettõnek a hasonlóságát. Egyszerûen totál megrémített az amiket írt , ésaztán lett a zenekar és arra gondoltam hogy milyen jó lehet zenébe átültetni ezt az egész hangulatot, de hát a szövegíráshoz kisiskolás vagyok abszolút. Juliette írja ezeket a kiváló szövegeket.
Nem félsz attól, hogy valaki egy napsugaras napon öngyi lesz ezeknek a kiváló szövegeknek hatására ? Tekintve hogy hajlamos az ember az ilyesmiktõl dagonyázni a depresszióban.
ANDRÁS: Hát ez igazából nem az öngyilkosságról szól
JULIE : Inkább ilyen kicsit hátborzongató valami, de felpörgeti az embert, legalábbis ha én elolvasok egy Lovecraft novellát, nem az jut eszembe hogy JAJJJ beborulok, meg szar az élet, hanem éppenhogy így felpörget.
ANDRÁS: Ilyenkor felmegy az adrenalinszint, szórakoztat , mint valami horrorfilm ami szórakoztatja azt az embert aki ezt a világot szereti (PARA) és mi így szórakoztatjuk a közönséget. Végülis a szórakoztatás a cél
Kimondod??
ANDRÁS: Persze , nem öncélúskodunk, nem azért vagyunk hogy de jót örömzenéltünk, mert akkor nem csinálnánk kazettát, nem próbálnánk , dolgoznánk annyit- tehát mi nem magunknak akarunk zenélni elsõsorban , hanem a közönségnek is. Az is nagyonnagyon fontos dolog ebben persze , hogy mindenki élvezze amit csinál, mert e nélkül egyáltalán nem megy.
Tényleg DEEP INSIDE . . . . . . . Honnan a cím?
SÜTÕ: Naszóval végülis az igazat mondjam? jaigen két fajta variáció van, az egyik jól hangzik másik meg az igaz , az úgy volt hogy amikor állítottuk a hangzásokat mindenki mélyet kért , mélyet tegyél rá , ugye és az angolul deep, - legyen az a címe hogy deep , és aztán az Incho mondta hogy tegyük hozzá azt hogy inside mert ennek még értelme is van. Hu dejó legyen az, és lett az.
ANDRÁS: Mint egy ösztönszerûen megszültünk egy nevet és hirtelen azt vettük észre hogy teljesen ráillik az egész albumra. Az hogy mélyen belül szerintem totál olyan hogy elmond mindent . errõl a zenérõl. És de ez tök spontán dolog, azért mondom hogy ez úgy jött, mint általában nálunk az ilyen dolgok jól mûködnek, mert a DEEP INSIDEnak a dalai azok szinte mind spontán jöttek, tehát nem volt az hogy én most elkezdtem görcsölni hogy jajmost hogyan is legyen ez az énektéma , hanem a 80%a a daloknak úgy keletkezett. hogy namostakkor játsszátok, és akkor valami a fejembe jött, és az a valami mostmár most már hallható is a DEEP INSIDEon. Megmég szerintem az embereknél akik hallgatják, ezért is van sikere mert érzik rajta ezt a spontanitást. Ehhez még az jön hogy próbálunk megfelelni magunknak és egymásnak, és hogy 6 embernek minden megfeleljen ehhez kell még valami igényesség is a spontanitás mellett.
Ha szöveget /zenét írtok az hogyan "jön"? elolvastok valamit, ülepszik, vagy bumm jön a hatás és. . .
JULIETTE : Ezek így spontán jönnek általában - az ötletek a hangulatok, nem egyszerre persze, hetekbe telik mire elkészül valami, mert mindig írok hozzá, átjavítgatom
ANDRÁS : A zene viszont egy nagyon hosszú folyamat eredménye, hónapoké. Pl most egy dallal vagyunk készen a DEEP INSIDE megjelenése óta. Igaz közben voltak a tagcserék és kezdõdtek a koncertek amik tartottak egészen nyár végéig. Aztán pihentünk pár hetet és szeptembertõl kezdõdött hogy megint elkezdtünk komolyan dolgozni. Szóval szeptember óta egy dalunk van kész- viszont ez aztán igen . . . Koncerteken már lehetett hallani instrumentálisan Veszprémben pl. mert ugye akkor még nem volt rajta ének.
Mostmár van?
ANDRÁS: Mostmár van- a címe az hogy : A kút és inga
Oooooo
ANDRÁS: Nem oooo, hanem Poe Ez egy feldolgozás, a szövegét szintén Julie írta , olyan szinten feldolgozás hogy szavakban nincs hasonlóság, de a hangulat, a történet az a Poe féle történet megzenésítve . Ha az eddigi dalaink voltak pl 0%osak akkor ez 110%
Milyen érzés volt pl a Kovenant elõtt jáccani? Azt tudom, hogy a közönség nagyra értékelte a teljesítményeteket Milyen a Kovenant emberi síkon ?
ANDRÁS: Ez tök egyszerû ez az egész igazából. Én úgy érzem tulajdonképp a kritikák amiket eddig kaptunk is ezt tükrözik, azaz hogy bennünket nem lehet egy kategóriába besorolni, sokfajta stílust ötvözünk, ugye a metalon belül sokfajta stílus létezik. . . . heavytól a blackig rengetegfajta tényleg . Mi viszont mindigis arra törekedtünk hogy az embereknek megmutassuk a zenét, pl az Ossianos turnénál is az volt a helyzet hogy volt egy klasszikus heavymetalos közönség éshogy jaj majd mitis fognak hozzánk szólni és HATALMAS VOLT - az embereknek annyira lejött pl Nyíregyháza , hát az valami fantasztikusan jó koncert volt, látod így van ez - azok az emberek az Ossian miatt jöttek el és az emberek minket is láttak és kiválóan levették a mi zenénket is. És a Kovenant az ugyanaz- mi elmentünk hogy megmutassuk magunkat annak a közönségnek aki elmegy Kovenantra . és a Gathering is épp ezt a célt fogja szolgálni, hogy megmutassuk magunkat ennek a közönségnek is. Tehát én nem érzem azt hogy nekünk csak gothic közönségnek kellene játszani vagy progresszív közönségnek én inkább azt érzem hogy minél több embernek mutatjuk meg ezt a zenét annál több olyan embert tudunk magunkhoz vonzani aki másképpen nem biztos hogy kezébe vette volna ezt a cdt. Naés a Kovenant . Nem éreztük azt a színpadon, nem éreztük azt hogy mekkora istenek lennének, bementünk hozzájuk az öltözõbe adtunk nekik CDt emberileg teljesen jók voltak. csakhát semmi idõnk nem volt még lefotózi sem tudtuk magunkat a Kovenantal.
Mit szerettek jobban? Koncertezni, vagy inkább a stúdióban vacakolni?
ANDRÁS: Szerintem megoszlanak a vélemények errõl, hát a Julie szerintem koncertezni , Sütõ?
SÜTÕ : Koncerten szeretek szarakodni. , nálam úgy van hogy a stúdió egy halál stresz amíg még fel nem játszottam mindent, ehh és én már hapi a többiek még javában dolgoznak és én már drink. Szóval a kettõ teljesen más, a színpad : fel kell menni , látod : emberek, mosolyok, kontaktus - szóval király. Stúdióban pedig ülünk fapofával mehgát namégegyszer, mégegyszer, most se volt jó éshát hamár negyvenedszer eljátszod a részed és még mindig nem jó. . . grrrr. . . Az amit egy nyugati együttes csinál a stúdióban az teljesen más- össze se lehet hasonlítani a mi helyzetünkkel, nem technikailag értve hanem. . van idõ pénz , itt hiába van sok új ötlet csak a pénz ami hiányzik a megvalósításhoz, tudniilik pénz = idõ. Namert van mögöttük egy stabil lemezcég aki ad lehetõséget = pénz. . Ezért jó ha van az embernek egy kiadója
És Titeket eddig még nem keresett meg senki ???
ANDRÁS: Most már a Hammerrel úgy vagyunk, hogy kaptunk egy szóbeli ajánlatot, ami azt jelenti hogy a következõ anyagot már õk fogják kiadni. Bár a Metalhammer eleve abból a szempontból is nagyon jó hogy, mögöttük van ugyebár az újság is, viszont meg is válogatják a zenekaraikat. Eleve úgy megy velük a dolog, hogy kaptok x reklámot, kijön x hanghordozótok, ezt el kell adni x idõ alatt, és ha ez így nem mûködik akkor akkor nem mûködik a zenekar, és bizony itt is vannak kik kiesnek a szitán, akik mondjuk vagy azért mert nem koncerteznek, vagypedig bármi más okból kifolyólag nem tudják ezt teljesíteni, aki meg tudja teljesíteni az kapjon valóban teret, szerzõdést, és ne is bukjon meg.
lasztbatnatlíszt :Mi a véleményetek a fanzineokról?
ANDRÁS: szerintem istenek ))) Szerintem azt kéne csinálni a fanzineknek hogy összefogna a 3-4 legolvasottabb fanzine és akkor csinálnának egy lapot és mondjuk az elejére rá lenne írva hogy ez most a twilight a rockgyémánt, shock , voltage etc közös lapja és legyen ien vastag kerüljön ennyi ftba de abban aztán benne legyen minden . együtt biztos többre tudnának menni.
Naja. Errõl ennyit. Vagyis a Without Face-rõl, ámbár úgy érzem TO BE CONTINUED...

Hathor

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!