Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
Tankcsapda

Az idei Sziget legzúzósabb napján, azaz hétfõn nyomult a fesztivál nagyszínpadán a Tankcsapda. Bár a következõ zenekar egy picit jobban izgatott :-), a Slayer után sikerült összefutnunk Lukács Lacival, hogy néhány sör mellett dumáljunk is egy kicsit.

Már a célegyenesben van az új lemez, az Égni vagy égni, tehát adja magát a gyors kérdés: mit lehet tudni a lemezrõl?
Szeptember végén jelenik meg és szerintünk nagyon jó lesz. De igazából mindenki maga dönti majd el, ha meghallgatja. Két szám már ráadásul ismerõs is lehet a Szextárgyról is. Lesznek rajta ilyen és olyan dalok is... Próbáltuk a lehetõ legjobbat kihozni magunkból, remélem, hogy tetszeni fog mindenkinek.
A Szextárgy klipje egy ideje már látható a tévékben. Elég érdekes képi megjelenítése lett a dalnak, nekem elsõre a Napnyugattól virradatig címû film ugrott be...
Ez a klip rendezõjének volt az ötlete, mikor meghallgatta a számot, neki olyan benyomása volt, hogy ehhez a nótához a vámpíros sztori passzol képileg leginkább. Persze, lehet, hogy hajaz egy kicsit a Tarantino filmre, de ez igazából a rendezõ ötlete volt, és mivel nekünk is tetszett, ezt csináltuk meg.
Egy másik gyors kérdés: milyen érzés volt a Slayer elõtt nyomulni?
Lehet, hogy csalódást okozok, de õszintén szólva semmi extra... Tudod, egy ilyen fesztivál pont arról szól, hogy játszik egy csomó zenekar szép sorban egymás után, mindenféle stílusban, és nekünk pont így jött ki, hogy a Slayer elõtt játszhattunk. Na, azt azért nem mondom, hogy nem néztük meg õket, mert ott figyeltük a színpad szélérõl, hogy mekkora profi bulit nyomtak...
Ha már a bulinál tartunk, lehet, hogy én látlak mostanában túl gyakran benneteket.. :-) de mintha mostanában egy picit fásultabb lenne a csapat a bulikon. De gondolom, te ezt másként látod...
Nem hinném, hogy fásultak lennénk. Volt ilyen idõszak nálunk, érzésem szerint a Ha zajt akartok lemez után élt át a zenekar egy kisebb válságot, de ezen már rég túl vagyunk. Ugye akkoriban volt egy-két változás a zenekarban és környékén, de már rendezõdtek a dolgok, azt hiszem, most már minden rendben van.
A legfontosabb változás a dobosposzton történt. Mennyire vált be és mennyire más Tamással dolgozni?
Teljesen más, abszolút teljesen. Sokáig ugye Buzsik Gyurival nyomultunk, aki igazából egy ösztönember volt, és a dobolása is amolyan ösztönszerû - ennek az elõnyeivel és hátrányaival. És bár Tamásban is megvannak ezek az ösztön-dologok, mert amikor dolgozunk a dalokon, akkor õ egyfajta ösztönös dobtémák hoz, de Tamás egy sokkal tudatosabb dobos.
De a ti zenétek is egyfajta ösztönzene, nem?
Ez nagyon így van, viszont a tudatosság és az ösztönösség mégsem mond egymásnak ellent, nem zárja ki egymást. Amikor megvan egy nóta, megvannak az alaptémák, akkor utána igen tudatosan állunk neki a részletek kidolgozásának, igyekszünk a lehetõ legprecízebben kidolgozni, a lehetõ legtöbbet kihozni belõle, akár a dobokat, akár a gitárokat nézzük.
Legelõször benneteket egy icipici klubban láttalak úgy 9-10 éve. Azóta nagyot változtak a dolgok, hatalmas rajongótáborral rendelkeztek, minden második fiatal jószerivel TCS pólóban rohangál. Érzésed szerint titeket mennyire változtatott meg az elmúlt idõszak?
Nagyon remélem, hogy semennyire! Nem hiszem, hogy a Tankcsapdát egy nagyképû zenekarnak kellene tekinteni. Persze, amikor terheletebb idõszakban vagyunk, lemezt veszünk fel, stb., akkor könnyen lehet, hogy mondjuk a levelezést egy idõre elhanyagolom, vagy a személyes találkozás a rajongókkal idõben korlátozottabb lesz... Persze, lehet, hogy sztárok lettünk, vagy mittudom én mi, de ha valaki egy kicsit is jobban ismer minket, az tudja, hogy nemigen estünk át a ló másik oldalára, a szónak ilyen értelemben tehát nem lettünk sztárok, nem vagyunk elérhetetlenek, nem élünk egy földön túli világban.
A következõ kérdés elég régóta bennem van és most muszáj feltennem... Szóval arról van szó, hogy van egy dalotok, ami nekem a kedvencem, és nagyon-nagyon rég nem hallottam bulin. Nem árulok zsákbamacskát: a Boka címû szerzeményrõl van szó...
Na, ezzel, hogy neked a kedvenc Tankcsapda számod a Boka, nagyon egyedül vagy, legalábbis elég kevés embertõl hallottam ezt eddig... Én nagyon szeretem ezt a számot, de valahogy a bulikon nem jön be... Persze ez érdekes dolog, mert a koncerteken megpróbálunk olyan számokat játszani, amiket mi szeretünk, de van egyfajta vetésforgó rendszer, és néhán dalra valahogy véletlenül sosem kerül sor. Egy bulin korlátozottak a lehetõségek és a lehetõ legjobb mûsort kell összeállítani, hogy a közönség a lehetõ legtöbbet kapja. Viszont a fene tudja, lehet, hogy a következõ turnén éppen a Boka is benne lesz a programban.
A következõ kérdés pedig a kötelezõ: hogy állsz az internettel?
Használom, de csak a legszükségebb dolgokra... Levelezés, ilyesmi, max. három-négy honlapot nézek meg, ami érdekel. Nem lógok órákat a hálón.
Debreceni lévén gondolom, a Loki focicsapatának szurkolsz. Ha jól tudom, a csapattal is jóban vagytok...
Igazából a csapatból három emberrel - Dombi Tibivel, Böõr Zolival és Sándor Tomival - vagyunk igazán jóban. Persze a többiekkel is jó a viszony, de õk hárman azok, akikkel rendszeresen összejárunk, baráti a viszonyunk.
Már adódik is a kérdés, hogy nem írtok egy Loki himnuszt?
Ez a dolog nem igazán a mi zsánerünk... :-) De egy bulin, enyhén ittasan megfogadtuk, hogy ha a Loki bajnok lesz egyszer, akkor biztos írunk majd nekik egy nótát!

www.tankcsapda.com

Ákos

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!