Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

SYMMETRY

A pécsi progresszív csapat, a Symmetry nemrég egy kiváló anyaggal lepett meg mindenkit, Morning címmel. Kusinka Tamás válaszolt kérdéseinkre.

Úgy tudom, több más progresszív csapattal együtt turnéra indultok. Mondanál errõl pár szót?
A turnéról annyit, hogy immáron harmadszor kerül megrendezésre, és most lesz elõször turné, eddig csak progresszív rock/metál fesztivál volt. Remélem sikerül úgy összehozni, hogy mindenkinek tetsszen. Mindenesetre mi azon leszünk, és ez szerintem egy országosan egyedülálló dolog. Fellépünk Pécsen, Fehérváron, Veszprémben, Szegeden, Miskolcon, valamint Budapesten, ahol valószínûleg egy nyugati zenekar is csatlakozik hozzánk. A fellépõk: Nemesis, Eclipse, Stonehenge, Symmetry, valamint vendégek: After All, Behinia, Without Face, stb.
Mit gondolsz, Magyarországon miért van ilyen kevés progresszív zenekar?
Nem hinném, hogy kevés lenne, szerintem arányaiban nincsenek kevesen, persze a mûfaj befuttatására többen kellene lennünk. De talán így van ez jól. Csakis önfeledten, megszállottan, fanatizmusból lehet ezt csinálni, mert se lemezt, se pénzt ne keressen e mögött senki (legalábbis ebben az országban). Ami itt van a zeneiparban, az kritikán aluli…
Mekkora igény van erre a mûfajra?
Minden városban vannak igényes zenerajongók, sõt kisebb helyeken, falvakban is. Köztük rengeteg a progresszív rajongó, persze itt helyenkénti arányokról van szó. De õk a bizonyítékai annak, hogy ez a mûfaj igenis létezik, és nem hiszem, hogy csak egy rétegnek szól. Ez a muzsika sokszor nagyon slágeres és befogadható, máskor komplex és elvont, pszichedellikus, de nagyon mély tartalommal ellátott zene, ami rengeteg munkát igényel. Nem is beszélve arról, hogy ebben a mûfajban nincsenek sem zenei, sem stílusbeli korlátok.
Ezt a kérdést mindenkinek felteszem: olvastok-e fanzineket, és ha igen, mi a véleményetek róluk?
Igen, nagyon szeretem(-jük) a fanzine-eket, és igyekszem mindenkinek a kérését teljesíteni (már ami a zenekart illeti…). Örülök, hogy egyes emberek önfeledten fel mernek vállalni ilyen dolgokat, és ezzel is segítik ezt az amúgy is nehéz helyzetet. Akikkel kapcsolatban vagyunk: Open, Wackond, Blood Tears, Ecletic, Cold Shower, Shock, Ferocity, Ragyogás…, a nves magazinok közül pedig természetesen az MHH, a Rockinform.
Mivel foglalkoztok a zenélésen kívül?
Mindenkinek van egyéb elfoglaltsága is, többen tanulunk. Rózsa Balázs (dob) a JPTE mûv. menedzser szakán, mellette szállodai portásként is tevékenykedik. Friskó Péter (ének) a JPTE mûszaki informatika szakára jár, mellette a DÉDÁSZ-nál dolgozik, Szkróbó Szabolcs (basszus) pincér egy pécsi magyaros étteremben. Tanai Péter (billentyû) a JPTE közgáz szakára jár. Csevény Ferenc (gitár) egy pécsi informatikai cégnél dolgozik, én, Kusinka Tamás (gitár) pedig szintén a JPTE-re járok, mûvészeti karra, rajz-vizuális nevelés („festõ”) szakra, mellette egy tetováló stúdióban dolgozom. Szóval sajnos nem a zenélésbûl élünk.
Mit mondanál még el?
A végére talán annyit, hogy köszönjük mindenkinek, akik kitartanak e mûfaj és zenekar mellett. Õk erõsítik meg a hitet bennünk, hogy van értelme ennek az egésznek. Remélem, ez a jövõben is így marad.
Cím: Symmetry / Kusinka Tamás
7632 Pécs, Nagy Imre u. 66/6.
Tel:72/410-518
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Rob

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!