Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
POLLY IS DEAD

Ez itt a Polly Is Dead Egerbõl. Kezdõdjék a bemutatkozás...

"Engem Polonkai Tamásnak hívnak, s én lennék a mi kis zenekarunk vezetõje. A Polly Is Dead-et 1993 júniusában alapítottam két barátommal, akik már nincsenek a zenekar soraiban. Erre az elsõ idõszakra a rengeteg tagcsere volt a legjellemzõbb. 1994-ben és 1995-ben is részt vettünk a tokaji tehetségkutató fesztiválon, ahol már kisebb-nagyobb sikereket értünk el, s egy-két híresebb zenész, akik tanáraink is voltak, elismerõen beszéltek rólunk. Legelsõ felvételünk 1994-ben készült a tokaji táborban, ami egy válogatás-kazettára került, amin a tábor zenekarai szerepeltek. Errõl a kazettáról jelent meg az elsõ kritika, ahol a P.I.D.-et már itt is kiemelték a kemény rockzene, balkáni motívumok és dark elemek különös egyvelegeként. Viszont az elsõ hivatalos demó 1996-ban jelent meg, Innocent címmel, amirõl Szarka Joseph írt elismerõ, pozitív kritikát (MHH '96 dec.) Ezen a demón 6 szám szerepel, nem 8, ahogy a kritikában olvasható. 1997-ben nyerte el a Polly Is Dead a végleges felállását. A tagok: Estefán Géza: dob, Sohajda Péter: szólógitár, Jakab Tamás: basszusgitár, Kiss Barnabás: gitár, Polonkai Tamás: ének. 1997 nyarán vettük fel a második demót, az Oneiromancy-t, melyrõl Lénárd László írt elismerõen (MHH '97 okt.) A zenekarról tudni kell, hogy mind a zenét, mind a szöveget én írom, de természetesen a számokat együtt rakjuk össze, s mindenki hozzáteszi a saját kis dolgait. Imádunk próbálni, koncertezni, mindannyian abszolút zenefanatikusok vagyunk! Lételemünk a zene! Többen a zenekarból más projectekben is zenélnek.
Közös nagy kedvencek névsora szinte végtelen, de azért megpróbálom: Tool, Kyuss, Soundgarden, Alice In Chains, Depeche Mode, Primus, Dead Can Dance, Mad Season, Pearl Jam, Tribe After Tribe, Slo Burn, Korn, Three Fish, Life Of Agony, Dream Theater, Karma To Burn, Queensryche, C.O.C., Brad, VoiVod, Spiritual Beggars, Psychotic Waltz, Helmet, Másfél, stb... és természetesen a Bedlam. (King's X, Faith No More, The Gathering) Ezeknek a bandáknak mind fanatikusai, mind tisztelõi vagyunk. A tagoknak külön-külön a további kedvencei tényleg a végletekig elmennek (és a végtelenségig) Enyától a Meshuggah-ig!"
Honnan jött ez a furcsa zenekarnév?
"Semmilyen különleges története nincs a zenekarnévnek, csak egyszerûen mindenkinek megtetszett, mikor az elsõ próbák egyikén valaki felvetette. Tetszett benne, hogy a szépség, ártatlanság (Polly - mint Mária becézett formája) ötvözõdik a fájdalommal, és ez jól kifejezi a zenénket is."
Véleményem szerint az Oneiromancy kimagaslóan jól sikerült hazai viszonylatban. Mikorra várható új felvétel tõletek?
"H minden jól megy, akkor jövõre elkészítjük az elsõ nagylemezt .
Az egri Más klubon kívül vannak még fellépési lehetõségek a városotokban?
"Egerben, a Más klubbon kívül máshol nincs lehetõség játszani, maximum a fõiskola vagy más iskolák rendezvényein. De a Más klubos koncertek nagyon jók szoktak lenni, szinte mindig telt ház elõtt játszottunk."
Mit szerettek legjobban a zenélésben? Fontosnak tartjátok a jó dalszövegeket is?
>"Nálunk mind a zenének, mind a szövegeknek, énekdallamoknak egyformán óriási jelentõsége van, egyik sincs alárendelve a másiknak.  A saját gondolatainkat, fájdalmainkat, problémáinkat, örömünket és érzéseinket akarjuk, próbáljuk a dalokkal kifejezni, a tõlünk telhetõ legjobb módon. Szerintünk az õszinteség a legfontosabb dolog, és az, hogy tudj magadból egy darabot adni másoknak. Így természetesen a szövegek is abszolút személyesek."

"S még egy nagyon fontos hír, hogy végre arra is tudtunk pénzt keríteni, hogy felvegyük az elsõ Napok Romjai demót. A Napok Romjaiban a P.I.D.-bõl Kiss Barnabás gitározik, én énekelek és basszusgitározom, a dobos srác pedig egy másik egri banda, a My Wounds dobosa. A stílus pedig kb. a Kyuss, Slo Burn + icipici Tool. Érdekesség lesz, hogy a nóta közepén meglelhetõ egy korai Depeche Mode szám (Pipeline) vezérdallama! A szám címe pedig Pipe-Line lesz! (ha-ha!) Teljes programunk kész van amúgy. Több, mint két éve létezik a project, de anyagi okok miatt csak ezt az egy számot tudjuk felvenni, viszont ezt a lehetõ legprofibbra akarjuk. Ez a szám is olyan 7-8 perc körüli lesz, ha a gerjedést a végén nem számoljuk! (he-he). Ezt is a Bikiniben vesszük fel."
A P.I.D.-nek új címe van, itt lehet érdeklõdni mind a Polly, mind a Napok Romjai felõl! Az Oneiromancy kritikája pedig megtalálható a SHOCK! rockmagazin elsõ számában.

POLLY IS DEAD / NAPOK ROMJAI: 3300 EGER, VÖRÖSMARTY U. 20.

Valentin Szilvia

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!