Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Kerecsen

 

A Magyar Rockzenészekért Alapítvány 2007. június 16-án Ibrányban rendezte meg a 3. tehetségkutató versenyét. Úgy döntött a szakmai zsûri, hogy az I. helyet a Kerecsen zenekarnak ítéli. Ezen kívül a legjobb basszusgitárosnak és a legjobb gitárosnak járó hangszeres különdíjakat is e zenekar két tagja hozhatta el. Ennek apropóján keretem meg e-mailben a zenekar gitáros-frontemberét Varga Zsolt-ot, hogy egy kicsit többet megtudhassunk a csapatról.

Szia Zsolt! Elõször is gratulálok a Rock Gyémántok nevében az elért elsõ helyezéshez! Kérlek, mutasd be a zenekart!

Gáspár Krisztián "Hangya" játszik basszusgitáron, Tokár Gábor a "Gyerek" dobol és jómagam, Varga Zsolt gitározom és énekelek.

Mióta játszotok ebben a felállásban?

2004. nyarától mûködik ez a formáció és azóta is ebben a felállásban mûködünk.

2005-ben jelent meg az "örvénylõ folyón át ível a híd" címmel demótok, mely hét dalt tartalmaz. Milyen volt a fogadtatása?

Úgy vettem észre, hogy akikhez eljutott a zenénk azoknak tetszik. Most nem azt mondom, hogy több ezer példányt adtunk el belõle, de pár száz darab gazdára talált. Ez szerintem nem rossz arány, ha azt vesszük, hogy a zenekart sem anyagilag, sem más formában eddig nem támogatta senki. Amit elértünk azt önerõbõl értük el. A visszajelzések általában nagyon pozitívak, akár a cd-t, akár a fellépéseket illetõen. Ennek nagyon örülünk, mivel ez azt tükrözi, hogy minden ellenkezõ híresztelés ellenére igenis igény van erre a fajta zenére.

Milyen körülmények között és hol rögzítettétek ezt a hét nótát?

A demót egy gitáros barátunk (Pásztor Jancsi) házi stúdiójában játszottuk fel nagyon rövid idõ alatt. Ez persze hallatszik is a cd-n (különbözõ "gyerekbetegségek", ezért nem is adtuk ki hivatalosan. Viszont mint egy bemutatkozó demó cd tökéletesen megteszi.

Hogy látjátok, a demóról melyik dal az abszolút közönség kedvenc?

Hát ez eléggé változó. Általában szeretik az összes dalunkat, nincsen kimondott közönség kedvenc. Hál istennek a bulikon egyre többen éneklik velünk a szövegeket, sok esetben olyan helyeken is, ahol addig nem is jártunk.

A tehetségkutatón nyertetek egy CD felvétel lehetõséget is. Errõl mondanál valamit? Vannak már kész dalaitok ehhez a felvételhez?

Igen. Körülbelül 12-13 dal van készen a cd-re. Ebben persze benne van az elõzõ 7 nóta is. Ezeket újra fel szeretnénk játszani, egyrészt azért, hogy a „gyerekbetegségeket” kiküszöböljük, másrészt azért, mert jó párat át is alakítottunk, szóval másképp játsszuk már õket, mint ahogy a cd-n hallható.

Hogyan íródnak a dalok? (úgy értem, hogy közösen írjátok?) Zene-szöveg felelõs van-e a zenekarban?

A dalok gerincét, azaz a gitár-riffeket, a verzéket, a refrént jómagam szoktam hozni, a többiek meg belepakolják a saját dolgaikat. Teljesen szabad kezet kapnak ebben, nagyon megbízható igényes zenészekkel játszhatom hál istennek:)

Hogy tudjátok eljuttatni az albumot a hallgatósághoz? Milyen lehetõségeitek vannak a lemez népszerûsítésére?

Eddig csak tõlünk lehetett cd-t vásárolni a honlapunkon keresztül, vagy a koncertjeinken, mivel mint már említettem mindent önerõbõl csináltunk. Viszont most, hogy megnyertük a tehetségkutatót, ígéretet kaptunk arra, hogy az alapítvány segíteni fog a cd terjesztésében, valamint a zenekar menedzselésére.

Mennyire fontos számotokra a megjelenés, a zenekar "imidzs"-e?

Nos az imidzs nálunk nem túl bonyolult:). A zenekar 3 olyan emberbõl áll, akik 3 különbözõ zenei világból érkeztek. Hangya (Gáspár Krisztián, basszusgitár) egy hardcore bandában üvöltözött. Toxx (Tokár Gábor-dob) pedig a punk zene irányából csöppent közénk. Jómagam klasszikus hard rockon, blueson és heavy metálon nõttem fel. Persze mára mindannyian kinõttük ezeket a korlátainkat, rengeteg fajta zenét hallgatunk és inspirálódunk belõlük. Persze ez nem azt jelenti, hogy mindenféle zenét egybemosunk, csak azért , hogy elmondhassuk hogy mennyire eredetiek vagyunk. Próbálunk az általunk játszott rockzenébe a jó ízlés határain belül belevinni dolgokat esetleg olyan más stílusokból amelyek számunkra kedvesek. Nem erõltetünk semmit, azokat az ötleteket hagyjuk meg amelyek spontán, maguktól jönnek, úgy gondolom így sikerül elkerülni, hogy izzadtságszaga legyen a zenénknek.

Koncertfronton mi a helyzet? Legközelebbi koncertjeitek?

Hál istennek eléggé be vagyunk havazva koncertileg a nyárra. Lesz jó pár fellépésünk Magyarországon is. A koncertdátumok megtalálhatóak a honlapunkon (www.kerecsen.com)

Hogy látjátok, a demóról melyik dal az abszolút közönség kedvenc?

Hát ez eléggé változó. Általában szeretik az összes dalunkat, nincsen kimondott közönség kedvenc. Hál istennek a bulikon egyre többen éneklik velünk a szövegeket, sok esetben olyan helyeken is, ahol addig nem is jártunk:).

Az ibrányi tehetségkutató megnyerése óta érezhetõ-e valamilyen változás az életetekben?

Nos mindenképpen pozitív, hogy megugrott a honlapunk látogatottsága , megkeresnek bennünket, koncertekre hívnak , stb. Szóval, hogy úgy mondjam megnõtt a banda iránti érdeklõdés.

Tervek?

Mindenképpen szeretnénk a cd-t feljátszani és kiadni. Ezen kívül a lehetõ legtöbbet koncertezni, eljuttatni a zenénket olyan helyekre is, ahol még eddig nem jártunk és nem ismerik. Gondolok itt elsõsorban Magyarországra és a környezõ magyar lakta területekre, mint Erdély, Délvidék, Kárpátalja. Na és persze Kelet-Szlovákia is "szûz" terület még számunkra.

Milyen zenéket hallgattok úgy általában, kiket szerettek, kik a kedvenceitek?

Hangyának az édesapja „szintén zenész”. Gyerekkorában zeneiskolában zongorázni, majd dobolni tanult, de végül a basszusgitár mellett maradt. Kedvenc bõgõse: Flea a RCHPbõl.
A dobosunk elsõ kedvencei a Guano Apes, Rammstein, S.O.A.D, de aki a legjobban inspirálta az John Bonham (Led Zeppelin) dobjátéka volt.
Nekem pedig a zene egész kis koromban az életemmé vált. Rám a Black Sabbath, a Led Zeppelin, a Deep Purple, majd az Iron Maiden, de a magyar rockzenekarok is hatással voltak. Ha gitárosokat kell kiemelnem, akkor azt mondom, hogy Bencsik Sándor, Tátrai Tibor, Jimmy Page, Jimi Hendrix, Ritchie Blackmore, Tony Iommi, Zakk Wylde, énekesek közül Vikidál Gyula, Deák Bill Gyula, Bruce Dickinson, Ronnie James Dio, zenekarok közül pedig Jethro Tull, Black Sabbath, Deep Purple, Rainbow, Led Zeppelin, Pink Floyd, Iron Maiden, Loreena McKennitt, P. Mobil, P. Box, Hobo Blues  Band, és a Kormorán az, akiket külön megemlítenék.

Ha nem zenéltek, mit csináltok?

Hát az nem túl érdekes.

A saját dalokon kívül mûsorotokban feldolgozások is szerepelnek. Kiktõl játszotok még?


A feldolgozásokat most már igyekszünk egyre inkább elhagyni, de ha a közönség kéri, akkor persze eleget teszünk a kérésnek. Fõleg klasszikus rock elõadók dalait játsszuk , persze jó alaposan "átkerecsenesitve":). Olyanokat pl., hogy P. Mobil, P. Box, Piramis, HOBO, Hendrix, Purple, Sabbath, Cream, AC/DC, Motörhead, stb. Igazából nem szeretnénk feldolgozás zenekar lenni, bár nincsen abban semmi rossz. Viszont úgy érzem, hogy a Kerecsennek van saját mondanivalója, és amíg lesz addig fogunk írni és játszani saját dalokat. Azt viszont elképzelhetõnek tartom, hogy amennyiben az idõm engedné, játszanék valamilyen feldolgozás bandában. Gondolom ezzel a többiek is így vannak, csak per pillanat minden idõnket ez a zenekar, meg a mindennapi betevõ megkeresése foglalja le:).

Végül mi az, amit még szeretnétek megosztani a Rock Gyémántok olvasóival?

Talán annyit, hogy szeressék a rockzenét, legyen az bármely válfaja is annak, ugyanis a mai nyáldömpingben csak velük tudjuk életben tartani a mûfajt.

Web: www.kerecsen.com

- Hajós Maja -

 

 

 

 

 

 

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!