Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Guerrillas interjú

A romániai hardcore/trash zenében utazó Guerrillas gitárosával, SeRgo-val beszélgettem. Turné, debüt album és miegymás. A fordításért örök hála Chamunda barátunknak!

Kezdjük a legelején. Mióta létezik a Guerrillas és kik a tagok?
Hello! Elsosorban udvozoljuk a kedves olvasokat! A zenekar 2002ben alakult, de az idok soran tobb tagcsere is vegbement. 2006-tol azonban, mondhatni, hogy a mai felallas megmaradt, ami szerintunk a legjobb, azaz: Commandante [Basszus/Enek], SeRgo [Gitar], Jenci [Dobok], OQ [Gitar]

Volt-e valami irányvonal, vagy teljesen magától jött a dolog, hogy ezt a mûfajt mûvelitek?
Commandante fejeben mar 1998-ban megfordult az, hogy meg kene alapitani ezt a zenekart. Az egyetlen dolog, ami visszatartotta, az volt, hogy nem voltak meg a megfelelo emberek! Sot meg az elso demo utan is, 2004-ben, First Strike, kereste a megfelelo embereket.

Most jelent meg az elsõ albumotok Guerrilla Spirit címmel. Mennyi idõt vett igénybe az elkészítése, és szerintetek milyen lett a végeredmény?
Az album munkalatai mar 2006 augusztusaban fogtunk neki, de a munkalatok nem voltak folyamatosak, mivel mindenfele problemakkal kuzdtunk meg. Mindegy az, az a lenyeg hogy megjelent a lemez, es mi meg vagyunk elegedve a vegeredmenyel!

Visszajelzések eddig milyenek?
Az album meg igen „friss” hogy így mondjam es meg nem jutott el sok ember kezebe. De nagyon jo volt a kozonseg fogadtatasa, a sound olyan nehezkes de ugyanakkor modern, valamint a desig oldala az albumnak, az elbuvolo... A designbeli oldalunkal egy nagyon jo baratunk, Fetyko Gabor [www. myspace. com/the_guxxx] foglalkozik, aki mar tobb mint 3 eve egy otodik Guerrillas tagkent van nezve.

Koncertek terén, hogy álltok? Turnéztatok a Superbuttal, de volt koncertetek a Blind myself-el és a Cadaveressel is. Milyenek voltak a bulik? Halljunk egy szaftos történetet!
Az elso koncertunk egy kulfoldi zenekarral, azt hiszem, hogy 2006-ban volt, a Blind Myself tarsasagaban, ami Temesvaron volt. Az a buli hihetetlenul jol sikerult! Cadaveres-el Eurock-on jatszottunk, 2007 majusaban, es a fesztivalt epp a mi managerunk szervezte: Olimp (www.olimanagement.com). Sajnos minden nagyon hamar tortent, de amennyit beszeltunk, az ido alatt hamar osszehaverkodtunk! Szerintem meg turneban is nagyon jol egyeznenk egyutt, de ki tudja, lehet ez is megtortenik valamikor.
A Superbutt-os turne viszont az is nagyon rovidnek tunt, de nagyon jol ereztuk magunkat az ok tarsasagukban, es a Nuke-ben! Minden este bulival zarult, es olyan volt mindha egy elet ota ismertuk volna egymast!
Koncertezes teren pedig eleg jol allunk, Romaniahoz kepest. Azonban itt az a baj, hogy nagyon nehez allandoan koncertezni,ezert is probalunk igy Magyarorszagon is jatszani minel tobbet, ahol nagyon jol erezzuk magunkat!

És (és-el nem kezdünk mondatot…) nyitottatok már a Sepulturának is. Ez, hogy is történt?
Mivel Romaniaban eleg nehez egy ilyen nagy zenekarnak nyitobandakent fellepni, nekunk sikerult egy egesz honapi munkank utan. De szerintem az is hozzajarult, hogy a stilusunk is hasonlit! Egy almunk teljesult ezzel a koncerttel, es nagyon buszkek vagyunk hogy nyitottunk a Sepultura-nak :)

Tudtommal, jó kapcsolatban vagytok az Ektomorf-al is. Lesz közös Ektomorf-Guerrillas koncert valamikor?
Igen, szemelyesen egy romaniai fesztivalon ismerkedtunk ossze egymassal, ahol mi is felleptunk aznap. Tehat mondhatni, hogy egyutt jatszottunk Nekem szemelyesen, pedig nagyon tetszik! Azota tartjuk a kapcsolatot Tamassal de sajnos csak interneten ... Sot iden el is mentem Budapestre hogy elcsipjem oket az Ambushing Europe turnejukon, ami nagyon tetszett, they really kick asses! Koncertol pedig meg nem tudunk semmi biztosat, de nagyon szeretnek kozos koncertet, sot turnet is, miert ne?

Hamarosan itt a nyár, jönnek a fesztiválok. Merre lesz látható/hallható a Guerrillas csapata?
Egyelore csak Romaniaban lehet minket elcsipni, de viszon varunk par valaszt nehany magyarorszagi fesztivalrol is! Egyelore 2 koncertunk van Magyarorszagon: Majus 2-an Szekesfehervaron a Fezen klub-ban, a Subscribe tarsasagaban, illetve majus 3-an az Ifi hazban Cadaveres-ekel nyomulunk majd Bekescsaban! Osszel meg egy kisebb romaniai turne lessz a Cadaveresszel, es lehet Magyarorszagon is, de ezt meg meg kell beszelni!

Zenekar elérhetõsége? Akinek felkeltettétek az érdeklõdését, hol nézhet utánatok?

guerrillas, ahol fent van 2 uj szam is felkerult a Guerrilla Spirit albumrol, valamint itt a web-oldalunk cime is: www.guerrillas.ro de ha valaki irni szeretne nekunk, akkor ide varjuk a leveleket: sergo_pm@yahoo. com

További sok sikert a bandának és koncertekben gazdag nyarat kívánok!
Köszi! Nagyon szepen koszonjuk a lehetoseget, es remelem hogy talalkozunk valamelyik magyarorszagi koncertunkon, ahova mindenki meg van hivva, aki szeretne minket latni! :)
Stay Hardcore!

-Csiga-

 



 


 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!