Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

GAMMA GT 57

Az igen érdekes név egy fiatal hetykõi csapatot takar. Egy buli után ültem le egy rövid beszélgetésre a csapat két tagjával, a gitáros-énekes Gyurival és a bõgõs Csacsával.

Elõször is a zenekar nevének eredetére lennék kíváncsi...
Gyuri: Tudod, én vagyok Hetykõn a kocsmáros, és szokott járni oda egy érdekes figura, aki nemrég egy olyan papírt lobogtatott, hogy az õ gamma gt értéke 57. Elõször nem tudtuk, hogy az mi a fene, aztán kiderült, hogy a gamma gt valami orvosi kifejezés, és a májfunkciót jelöli. Állítólag az 57 érték valami halálos, vagy ilyesmi, szóval nem egy átlagos. Innen jött a zenekar neve. Ez nyilván utali is valamire velünk kapcsolatban... haha...
Mióta léteztek?
Csacsa: A banda kb. két éve nyomul, jelenlegi felállás: Gyuri gitáros-énekes, Krisztián szólógitáros, Copat dobol és én bõgõzök. Eddig itt a környéken léptünk fel elsõsorban. Itt a környéken már egyre többen ismernek minket, nyomják velünk a nótákat, de hogy messzebbre is merészkedjünk, mindenképpen kellene egy demo...
Miért nincs? Nincs elég saját szerzeményetek?
Gyuri: Saját nótánk éppenséggel lenne, ami hiányzik, az a pénz... Egyenlõre nem állunk úgy anyagilag, hogy több tízezer forintot beinvesztáljunk egy demóba. Marad tehát a koncertezés itt a környéken. Próbálunk jó bulikat csinálni, és lehetõleg ismertebb zenekarokkal fellépni. Eddig sikerült többek között a Beatrice és Deák Bill vendégeként játszani. A programunkat is próbáljuk közönségbaráttá tenni, azaz jó néhány feldolgozást is beiktatunk a mûsorba.
Hogyan határoznád meg azt a zenét, amit játszotok?
Csacs: Rockzenét játszunk. Nem is tudom pontosan... Mondták már punknak, hardcore-nak, szóval valami ilyesmi, némi metal elemmel is vegyítve.
A feldolgozások mennyire tükrözik a zenéteket?
Valamennyire talán igen, de nem ez a fontos. A lényeg, hogy jó legyen a buli és a közönség beinduljon. Megmozdulni viszont csak akkor fognak, ha olyan nótát játszunk, amit ismernek. Ezért a koncerteken Auróra, Tankcsapda számokat nyomunk, ezek közé szúrjuk be a sajátokat.
Bár csak a bulitok végére értem ide, de azt kiszûrtem, hogy zeneileg eléggé intenzívek vagytok. Viszont a mozgást hiányoltam..
Azt mondod, hogy keveset mozgunk? Lehet... Végül is jó, hogy elmondod a véleményedet, mert minden kritikából tanul az ember, ha az segítõ. Szívesen vesszük az építõ jellegû tanácsokat. Egyelõre még nincs túl nagy szinpadi rutinunk ,de mindenképp próbálunk változtatni ezen. Mi is tudjuk, hogy a közönség kiszolgálása, akár zeneileg, akár látványilag az elsõdleges.

Kontakt: Kóczán Csaba
9437 Hetykõ, Petõfi u. 65.
Tel: 30/323 61 31

Ákos

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!