Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

FREEZE OUT

 

  A Magyar Rockzenészekért Alapítvány szervezésében 2007. június 2-án Újpesten megtartott I. tribute tehetségkutatón a FREEZE OUT lett a szakmai zsûri döntése alapján a III. helyezett, illetve õk nyerték el a közönség szimpátiáját is, ugyanis a közönségdíjat is elvitték. Ezúton gratulálok a Rock Gyémántok nevében mindkét díjhoz. A zenekarról, terveikrõl beszélgettem a zenekar gitárosával, Szentmiklóssy Lászlóval.

 

Elsõ kérdésem, hogy miért éppen Mr. Big tribute zenekar lettetek?

 Sorra vettük, hogy milyen tribute zenekar nincs még Magyarországon, meg lehetõleg technikás is legyen, ahol mindenki oda tudja magát tenni. Ezen kívül nagyon fontos, hogy nekünk és a közönségnek is elnyerje a tetszését. A végén a Mr Big-re esett a választásunk, fõképpen Zolika (Szabó Zoli dobos) miatt, mert az Õ kedvenc zenekara volt. Ezen kívül szerettük volna megismertetni az emberekkel, hogy nem csak az a két ismert lassú számuk van, amivel sikeresek lettek, hanem vannak jóval húzósabb dalaik is.

Honnan jött az ötlet, hogy Freeze Out legyen a zenekar neve?

Tribute zenekarok általában olyan nevet választanak, ami utal az eredeti bandára.
Nálunk semmi ésszerû magyarázata sincs, csak feldobtunk pár nevet, amik jól hangzanak és a végén ezt választottuk. Egyébként nem valószínû, hogy örökre tribute banda maradunk, hanem természetesen terveink között szerepel saját számok írása és ezek elõadása a jövõben. Úgy gondoljuk, hogy akkor könnyebb lesz talán átvezetni a zenekart, mivel nem leszünk ismeretlenek a közönség számára.

Hogyan találtatok egymásra?

Ez egy körülbelül két éves folyamat és bonyolult idõszak volt, mire így összeállt a csapat. Újságokban, illetve interneten böngésztük a hirdetéseket, mivel nem voltak pesti zenészismerõseink. Végül is mindenki hirdetés útján és több meghallgatás után került be a zenekarba. Idõközben így négyen elég jó haverok is lettünk, ami szerintünk a közös zenéléshez ugyanannyira szükséges és elengedhetetlen, mint az, hogy ki hogyan játszik.

Idén lesz a zenekar két éves. Mit kell tudnunk a Freeze Out történetérõl?

 Körülbelül négy éve ismerem a dobos kollégát, akivel elhatároztuk, hogy zenekart alapítunk. Aztán a már említett két éves keresgélés után pontosan két éve júliusban állt össze a csapat. Ekkor még vegyesen mindenféle rock szám szerepelt a repertoárunkban, a Red Hot Chilli Papperstõl kezdve egészen a U2-ig. Az összeszokás idõszaka után, mikor már kezdtük egymást "érezni", eldöntöttük, hogy merre is induljunk tovább és így választottuk a Mr.Big zenéjét. Elkezdtük tanulni a kiválasztott dalokat és fokozatosan a koncertezést is. Elõször pesti helyeken tudtunk fellépni, majd az AB/CD zenekar segített vidéki klubokba eljutnunk. Azóta szinte minden hétvégén koncertezünk rendszeresen. Szerencsére eddig csak pozitív kritikákkal találkoztunk koncertek után. Érdekes, hogy Magyarországon a Mr.Big zenéjét nem olyan sokan ismerik, mint mondjuk a Guns n’ Roses-ét. Viszont nagyon sok olyan pozitív visszajelzést kapunk a Mr.Big zenéjével kapcsolatban, hogy sokkal lightosabbra számítanak az emberek, és aztán kellemesen csalódnak, a dallamos, de mégis kemény alapokon nyugvó húzós rockzene miatt.

 Voltatok-e esetleg annak idején Mr.Big koncerten?

 Egyikünk sem volt Mr Big koncerten ez sajnos kimaradt. Viszont a tagokat külön-külön már láttuk
Billy Sheehan talán 2 évvel ezelõtt a G3-al látogatott el hozzánk, õt ott láttam.
Paul Gilbertet pedig most május 20-án láttuk az A38-on. Meg kell mondjam nem semmi volt! Iskolapélda lehet minden gitárosnak az a profizmus, amivel lenyomta a koncertet, és itt nem feltétlenül a gitárjátékra gondolok (azt tudjuk, hogy profi).
Amit még itt megemlítenék egy olyan dolog, amit szerintem minden tribute zenekar kívánhat magának, de nem hiszem, hogy olyan gyakran összejön. Mégpedig az, hogy az általa oly nagynak tartott zenekar, akitõl játszik számokat, jelen esetben az énekes - Eric Martin - elismerõen szólt a bandánkról és a kedvenc Mr.Big tribute zenekarának nevezett bennünket.
A nekünk írt e-mail pontos szövege olvasható a honlapunkon: www.freezeout.hu

Körülbelül hány Mr.Big nóta van a repertoárotokban?

Ha jól számolom, úgy 21 szám van, amit eddig megtanultunk. Plusz kettõ amit tudunk, de nem szoktunk játszani, mert úgy gondoltuk azok nem szólalnak meg úgy, ahogy mi szeretnénk.

Gondolom, szoktátok frissíteni ezt általatok eddig még nem játszott dallal? Ha igen, hogy döntitek el, hogy mely nóták legyenek a kiválasztottak?

 Ez a 21 szám körülbelül másfél órás mûsoridõt jelent, amit nem mindenhol lehet lejátszani. Ezért lehetõségünk van a különbözõ koncerteken mindig egy kicsit mást játszani. Természetesen fogunk még megtanulni számokat, ennek kiválasztásában demokrácia van, illetve vétó jog, ha valakinek abszolút nem tetszik a kiszemelt szám, bár ilyen nem igen fordult elõ.

Mennyit szoktatok próbálni?

Heti rendszerességgel próbálunk. Az elején amíg megtanultuk a számokat, akkor volt, hogy heti háromszor jöttünk össze. Mostanában heti 1 "szintentartó" próbát szoktunk tartani.

A június 2-i Tehetségkutató óta volt-e valami változás a zenekar életében? Úgy értem a kérdést, hogy érezhetõ-e valami változás amiatt, hogy részt vettetek ezen a tehetségkutatón?

 Jelenleg még nem érezhetõ a hatása, talán csak annyiból, hogy most ez az interjú készül velem. Valószínû, hogy nagyobb nyilvánosságot fog kapni a zenekar és jó reklám lehet. Egyébként pont ez a része a nehéz, hogy hogyan is reklámozd az együttesed.
A napokban fogunk leülni a Rockzenészekért Alapítvánnyal, hogy mit is jelent az a teljes körû menedzselés amit a III. hellyel nyertünk.
Ezúton szeretném megköszönni még egyszer az ott jelen lévõ közönségnek, hogy ránk szavazott, és ezáltal sikerült elhoznunk a közönség díjat.

Tervek?

Terveink között elsõsorban az szerepel, hogy minél több emberhez eljusson a zenekar híre. Illetve, hogy a koncertjeink eseményszámba menjenek.

 Koncertek?

 Legközelebb június 30-án este Budapesten a Fészek Klubban (Kertész és Dob utca sarkán található) fogjuk 2. születésnapunkat ünnepelni egy hatalmas bulival és vendégzenészekkel. Néhány nevet elárulhatok: Fehér Szabi: Trip 10 (dob), Kassai Eszter: ex Freeze Out (vokál), Móricz Norbi:ex Hooligans (basszusgitár), Bécsy András AC/DC GP (gitár). Õk egy-egy számot fognak játszani velünk közösen. Illetve egyeztetés alatt van egy herflis fellépése is.
Erre is, mint minden koncertünkre szeretettel várunk mindenkit. Aztán július 11-én leszünk a Hegyalja Fesztiválon Tokajban a Dewalt-színpadon, majd a Balatonnál, Zánkán július 20-án találkozhattok velünk.


Mi volna az álmotok?

Egy legalább 9 személyes zenekari mikrobusz. Komolyra fordítva a szót, nem annyira szoktunk álmodozni, ebben a korban már nem illik. De azért az nagy lenne ha a Mr Big -böl valakivel együtt játszani. Úgy hallom az Eric Martin jön errefelé...
Egyébként természetesen mi is szeretnénk azzal foglalkozni, amit szeretünk csinálni, fõfoglalkozásként: a zenével.
Figyeljétek folyamatosan a honlapunkat, az aktuális híreket, illetve a koncerteket és reméljük, hogy minél hamarabb találkozunk valamelyik bulinkon!

Köszönöm szépen a beszélgetést és sok sikert kívánok Nektek!

Honlap: www.freezeout.hu

- Hajós Maja -

 

 

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!