Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Ezüst Patak

 

A Rock Gyémántok oldalán még nem olvashattatok az Ezüst-Patak nevû zenekarról, akik egy új stílust és hangzást próbálnak becsempészni a magyar zenei életbe. Dalaikban a modern és a tradícionális rockzenét ötvözik, de eredeti népdalok is bele vannak dolgozva a számaikba. A zenekar nemrég fejezte be az elsõ album zenei felvételeit, és április 2-án tervezik a debütáló korong megjelenését.
Ez volt az apropója, amiért megkerestem Gabrieli Richárd-ot /akit ismerhettek már a Mask, a Southern Special, vagy a Zero-G zenekarokból is/ a zenekar alapítóját (basszusgitáros, énekesét), hogy meséljen errõl a formációról, az albumról, a terveikrõl.

Kérlek mutasd be a zenekarodat! Kik a tagok, honnan jöttek?

Már régóta megfogalmazódott bennem az, hogy létrehozzak egy ilyen kísérletezõs zenét játszó formációt. A stílust én találtam ki, és Urban Folk n' Roll-nak neveztem el. Ehhez társra találtam Csányi Szabolcsban, akit a Black Out-ból már ismerhettek, és akihez régi baráti kapcsolat fûz, õ játszik gitáron. Szintén a Zero-G-ben zenéltem együtt Héri Attilával, aki dobol. Raksányi Boglárka énekel, akit szintén régóta ismerek és azt mondhatom, hogy Bogi olyan, mint a "fogadott húgom". Udvarhelyi Bálint pedig billentyûkön és különbözõ kütyükön játszik. Bálinttal is régebbi a kapcsolatom, mivel még a Mask-ban, házistúdióm rendszergazdája volt, és még ekkor derült ki, hogy Bálint egy nagyon jó kezû zongorista is egyben. Nem utolsósorban nagyon megtetszett neki a zenénk és ez is lényeges.

Meg kell, hogy kérdezzem, mert nagyon érdekel, hogy hogyan kerültél Te a basszusgitáros posztra a zenekarban? Azt, hogy énekelsz azt eddig is tudtam, mivel én már lassan egy évtizede figyelemmel kísérem zenei pályádat, és a régebbi zenekarjaidban Te mindig szólógitáros voltál.

Tulajdonképpen azért vettem a szólógitár után a bõgõt a kezembe, mert nem volt basszeros. De mondhatom, hogy nagyon élvezem. Azt nem tartom kizártnak, hogy esetleg, a késõbbiekben, ha lesz rá lehetõségünk, bevegyünk majd még egy embert basszusgitározni, és akkor ismét szólógitározni fogok.

Honnan jött ez az ötlet, hogy Ezüst-Patak legyen a zenekarod neve?

Meghallottam Raksányi Boglárkát énekelni, akinek a hangja olyan kristálytiszta, mint a hegyi patak, tehát Bogi a Patak Az ezüst pedig nem csak azért, mert szeretem az ezüstöt, hanem ez a fém olyan, mint én, kõkemény és férfias, ugyanakkor egyben lágy is. Tehát Bogi a Patak, én pedig az Ezüst, és így lett Ezüst-Patak a zenekar neve.

Hogyan írjátok a zenét? Ki írja a dalokat? Vagy közösen születnek a nóták? Milyen zenékbõl merítitek az ötleteket?

 A zenét én írom, de mindenki hozzárakja a saját ötleteit, persze úgy, hogy a zenekarban mindenkinek tetsszen, tehát próbáljuk így megcsinálni a dalokat.

A dalszövegeket ki írja? Információim szerint a szövegek valós alapokra épülnek...

A szövegeket is én írom. Igen, jól hallottad, mert a lemezen szereplõ dalokban életem utolsó 10 évének legfontosabb történései vannak benne, illetve ezen történések miatt a lelkemben végbemenõ változásokat öntöttem prózába. Ezek teljesen hétköznapi és minden emberrel megesõ dolgok. Ilyen pl. egy válás, a gyermekek "elvesztése", hozzám közelállók elvesztése miatt kialakult érzések. A csalódás, vívódás, szerelem, a vágyak, a remény, tehát ezek a bárkire jellemzõ emberi érzések vannak benne a dalaimban. Biztosan mindenki átélt már hasonló érzéseket, és ilyenkor nagyon jó, ha valahol ki tudod engedni a gõzt, kibeszéled magadból azt ami nyomaszt, tehát ennyiben kapcsolódnak a dalszövegek a valósághoz. A
CD-n a dalokban természetesen ezek az események nem sorrendben vannak, hanem, prózai okok miatt, meg vannak keverve. De aki megfejti a szövegek mondanivalóját, az, egy kis emberismerettel, helyes sorrendbe rakhatja életem utolsó 10 évének történéseit, illetve a lelkemben lezajló mindenkire jellemzõ emberi érzések változásait, fejlõdési szakaszait is nyomon tudja követni.

Mit érdemes tudni az új albumról? Hány dalt rögzítettetek?

A cd-n 11 dal lesz magyarul + 3 dal angolul is, tehát összesen 14 dalt fog a korong tartalmazni. Ezen kívül a Szabad élet címû számunkra készített klip angol verziója lesz még bonusként a CD-n. De ez még nem minden! Mert egy 16 oldalas füzetecske is lesz mellékelve a CD-hez, amely tartalmazza a szövegeket, illetve a zenekarról nagyon sok érdekes fotót találhattok majd benne.

Mikorra várható a megjelenés? Milyen kiadásban jelenik meg? (kiadó?)

Szerzõi kiadásban fog megjelenni az album, tehát, beáldozom a kocsimat, és én adom ki.
Április 2-ára tervezzük a megjelenést.

Elkészült az elsõ klipetek is nemrég, amely a Szabad élet címû dalotokra készült. Indián a klip rendezõje, akinek nevéhez nagyon sok ötletes felvétel fûzõdik. Két helyszínen rögzítettétek a felvételt. Az elsõ helyszín az volt, ahol a zenei felvételeket készítettétek, a második pedig egy metro állomás. Mondanál valamit a kliprõl? Mikortól láthatjuk a klipet? Volt-e valami érdekes élményetek a forgatás során?

A napokban fejezõdnek be az utómunkálatok, hamarosan láthatjátok a TV-ben a klipet.
A klipforgatás nagyon jó hangulatban zajlott. Honlapunkon már megnézhettek néhány fotót, amely tükrözi a hangulatot.
Azt hiszem mindannyiunk számára emlékezetes marad az, amikor a forgatás alatt valaki bezárta a zenekari buszt úgy, hogy a kulcs benne maradt és a busz motorja is járt. Nekünk át kellett volna menni egyik forgatási helyszínrõl a másikra és ott álltunk egy bezárt busszal, amelynek járt a motorja. Nemrég lett teletankolva, tehát elpöfögött volna magában még egy darabig az biztos. Az volt a szerencsénk, hogy nem volt messze a pótkulcs, gyorsan elszaladtunk érte, mert ha nincs közelben a pótkulcs, akkor valószínû, hogy nekünk kellett volna felnyomnunk a saját buszunkat.

Koncert mikor várható? Milyen terveitek vannak a jövõre nézve?

Nyáron szeretnénk elkezdeni a koncertezést, illetve majd egy lemezbemutató koncertet is szeretnénk külön meglepetés vendégekkel tartani, de ez még a jövõ zenéje. Bízunk az új zenei anyag és a klip kedvezõ fogadtatásában, és utána már jobban tudunk tervezni.

http://ezustpatak.hu

Hajós Maja

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!