Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Descent

 

  A szabadszállási Descent zenekar 1999. áprilisában alakult. Ez év decemberében már megjelent egy demójuk 1st címmel. Gyorsan haladt és fejlõdött a csapat. De csapjunk bele a lecsóba, a beszélgetõ partnereim Szabó Endre Gyapy (gitár) és Lehoczki Zsolt Hoczky (basszus).

 

- 3 év, hallgatás után érkeztetek vissza a köztudatba. Mi volt a fõ oka a szüneteltetésnek és hogyan emlékszel vissza arra az 5 évre, amíg együtt voltatok?

-Gyapy: A szünet oka pontosan már nem emlékszem mi volt, de talán az, lehetett, hogy kicsit csömöröm volt az egésztõl, kiégve éreztem magam, nem volt inspiráció, eltûnt az a varázs, ami a kezdetnél volt, nyûgnek éreztem az egész zenélést. Így mostani fejel belegondolva talán kár volt épp akkor abbahagyni, mivel most majdnem kezdhetünk mindent elölrõl, szünet biztos kellett volna, de talán nem ennyi.

-Hoczky : Úgy gondolom, hogy azért ennek a "kényszerszünetnek" más oka is volt. Szétszéledtünk, nehezen tudtuk összehangolni a próbákat nem beszélve a koncertekrõl. De az utolsó pillanatig bíztam benne, hogy újra összeröffenünk, mást nem egy öröm zenélgetés erejéig.

-Gyapy: Jó és tanulságos volt az 5 év keresgéltük saját utunkat és úgy érzem megtaláltuk, ez idõ alatt sokan megfordultak a zenekarban hosszabb-rövidebb ideig, és úgy érzem, nyomot hagytak a zenekarban nélkülük, nem alakulhatott volna ki az- az íz, amit a zenénkben érzek. Rengeteg koncert volt az 5 év alatt, 2 stúdió demó Denevérben Töfinél, ZED fesztivál, Depresszió mini turné és egyéb koncertek. Kellemes emlékek. Most úgy érzem érettebben állunk a zenéhez, zenéléshez pedig csak 3 év telt el, sokat formálódtunk emberileg és talán elõnyünkre.

- Gondolom nehéz volt ez a 3 év a zenekar nélkül, hisz egy összeszokott csapatról van szó. Mit csináltatok e-közben?

-Gyapy : Ez idõ alatt nem igazán gitároztam, amit akkor éreztem igazán mikor megint, próbálni kezdtünk. Közben elkezdtem csöves erõsítõkkel foglalkozni. Jelenleg is saját építésû motyón szólalok meg. Az elején még nem is hiányzott annyira több szabadidõm lett, talán 1 év múlva kezdett hiányozni, de úgy éreztem, már nem lehet olyan, mint volt, de ebben nagyot tévedtem. Zenélni nem zenéltem, gitározni kedvem nem volt, érdekeltek a csöves erõsítõk és elkezdtem beleásni magam az elektronikába, gitár hangtechnikába. Kapcsolatot azért tartottuk a barátság megmaradt.

-Hoczky: Azért annyira nem volt gyászos ez a pár év, igaz, hogy nem olyan sûrûn de találkozgattunk. A zene sem került teljesen háttérbe, próbálkozások voltak, kisebb nagyobb sikerekkel, de hiányzott maga a társaság, a közös jamelés, az ökörködések, egyszóval a Descent.

- Az alakulás évében már megvolt az elsõ demo, aztán követte a Lemon és az Eclectic. Ezekhez, a hangzóanyagokhoz még ma is hozzá lehet jutni? Vagy már teljesen el vannak tûnve?

-Gyapy : Lemon-hoz nálunk hozzá lehet jutni, az Eclectic nyomott CD-már nincs, nekem is Tõled kellett kunyerálnom egyet, borító viszont van hozzá. Tulajdonképpen mindkét stúdiós demóhoz hozzá lehet jutni.

-Hoczky: Néhány számot a weblapunkról is le tudtok tölteni, csak a hely szûke miatt nem került fel az összes szám, de ha igényetek van erre, akkor jelezzétek email-be, vagy a fórumon. Lépünk az ügy érdekébe. Az elsõ demónkat nem véletlenül hagytuk ki a felsorolásból, ez egy házi felvétel, nem a legjobb minõség de ez is létezik, és sokszorosítható.

- Terveztek-e újabb demót? Vagy egy teljes nagy albumot?

-Gyapy : Egyenlõre a régi sajátokat gyúrjuk, van pár újabb feldolgozás és lesznek új számok

-Hoczky: Tervek vannak csak a megvalósítás göröngyös útját, kell végigjárni

- Most alakultatok újra. A visszatérõ koncertrõl, ha mesélnél egy kicsit bõvebben, azt megköszönném.

-Gyapy: Hiszen ott voltál Te is, vagy tévedek? Jó volt megint közönség elõtt zenélni, hiányzott.

-Hoczky: Én is emlékszek rád . Legjobb az egészben, talán az, hogy eljöttek olyan arcok, akikkel tényleg nem találkoztunk az utolsó koncertünk óta. Itt szeretnék köszönetet mondani az All Falls Down-nak, a szervezésért.

- Tervek? Koncertek terén? Indultok-e országkörüli turnézásra? Vagy egyelõre csak a környékbeli városokba?

-Gyapy : Egyenlõre, ha van lehetõség, megyünk, a többit meglátjuk. Ami biztos június 29. SZ.A.R. fesztivál.

- Utolsó kérdésem az lenne, hogy üzennél-e valamit a Rockgyémántok olvasóinak illetve a Descent régi és új rajongóinak, barátainak?

-Gyapy : Egyszer nézzetek meg minket.

-Hoczky: Üdv mindenkinek! Egy dolgot ne felejtsetek, nélkületek nem jutottunk volna oda, ahol most járunk. Köszönjük a lehetõséget!

- Köszönöm az interjút és további sok sikert a csapatnak!

-Gyapy: Kössz csá

-Hoczky: Mi köszönjük. TSuma

http://www.descent.atw.hu

Csiga

 

 

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!