Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Cross Borns

A IV. Egri Rock Fesztiválon való fellépés után kaptam el a Cross Borns két tagját egy interjú erejéig. Somlói Ferenc énekes és Jankó Gergely billentyûs készséggel válaszolt kérdéseimre a zenekar jövõbeli terveivel kapcsolatban.

Egyik régebbi interjúban olvastam, hogy Ferenc egyik kedvenc városa és sajnáljátok, hogy ott még nem léptetek fel. Mert nem akartok klubokban játszani, igazi színpadi bulikhoz vagytok szokva. Milyen érzés, hogy ez is létrejött és egy ilyen fesztivál keretében?
Igen, nagyon akartunk már itt játszani, mert nagyon sok barátunk van itt Egerben és Füzesabony környékén. Például a Rimon-osok nagyon jó cimboráink, voltak is lent nálunk Tatabányán. Azt kell hogy mondjam, nagyon jó érzés és egy álom vált valóra, hogy egy ilyen történelmi városban játszhattunk, ráadásul én úgy gondolom, hogy a közönség is nagyon jó volt, szabadtéri fesztivál, szóval: Király!
Mesélnél egy kicsit Az ünneprõl?
Egy 18 fõs szimfonikus zenekar kíséretében lépünk föl Tatabányán szeptember 25-én. Összesen 30 zenész lesz a színpadon. Plusz a Cross Borns tagjai...
Harminc fõ és még ezen felül ti?
Nem! Hát zenészt mondott, nem? :)
Na, most komolyan. Húsz dal fog elhangozni, ez közel két és fél óra. Ebbõl koncert CD illetve DVD fog megjelenni.
Hogyhogy már most elkezdtétek hirdetni, jegyeket lehet venni rá, hisz több hónap múlva lesz?
Nagyon fontos, hogy óriási munka van mögötte, hihetetlen dolgokat kell összeszervezni. Eddig összesen csak háromszor vagy négyszer találkoztam a karmesterrel. Emellett kitelepül egy komplett televízióstáb a DVD miatt, össze kell hangolni a hangosítókkal, azzal, aki ezt az egészet rögzíti. Mindez folyamatos szervezés alatt áll, én azt gondolom idõben kezdtük el, de ha még hamarabb ébredünk, lehet, hogy tavaly elkezdünk az egészet.
A jegyek eladása hogy áll?
Nagyon szépen fogynak, úgyhogy lehet, hogy nem is egy elõadás lesz...
Már a jegyeknél is meglepõdtem, hogy csak 380 darab van, de hogy az erre az alkalomra tervezett pólóból, viszont csak 100 darabot nyomtok?! Miért?
Mert ez egy exkluzív felsõ.
De tudod, hogy vér fog folyni, hogy szerezzenek maguknak ?
Igen, de a póló nagyon különleges, tehát aki ott lesz, annak egy nagy nagy emlék marad.
Az ünnep elõkészületei mellett jut idõtök másra?
Most dolgozunk egy dalon, ami a Luthien és Beren történetét dolgozza fel, ami Halhatatlan vágyódás címen fut. Ez egy közel 15 perces nagy operás dal, egy Cd-n a Gyûrûk Ura dal egy nagyon különleges, közel 6 percesre kibõvített verziójával, ahol a klasszikus részek mellett narrátoros részek is lesznek. Ezzel fogjuk lezárni _egyenlõre_ ezt a Tolkien-ciklust. Ezek a számok külön CD-n lesz és csak a szövetség tagjai kapják meg.
Milyen szövetség?
Ez a Fellowschip of the Cross Borns Hungary. Nagyon sokan vannak; most éppen azon ügyködnek, hogy Erdélybe jönnek a zenekarral egy külön busszal. Ez egy olyan belsõ kiadvány lesz ami azoknak szól, akik regisztráltatták magukat a CB honlapján.
Mikorra tervezitek az extra lemez kiadását?
SF: Június 25-re.
Klip készül esetleg a közeljövõben?
Igen, lesz egy klip, méghozzá a Leonardo álmából. De errõl nem szeretnék túl sokat elmondani.
Miért, titok?
Igen. Annyit elmondhatok, hogy úgy néz ki, animációs jelleggel készül majd. Egy nagyon jó cimboránk és egy programozó csapat dolgozik rajta. Hát, én azt mondom, hogy ha azt valaki megnézi és hozzácsatolja a szöveget, két eset lehetséges: vagy imádni fogják, vagy betiltják.
Miért, annyira provokatív vagy véres lesz?
Nem véres, hanem sok olyan dolog lesz benne, ami valakinek felborzolja a kedélyeit, valaki például ráébred a saját szerepére a világban, majd meglátjuk... Kell most már egy Cross Borns klip, ami legutóbb volt a "Bátrak diadalára" az egy hajón készült annak idején az Acélgálya Fesztiválra.
És készült egy csirkesütéses klip, ahol félig sütöttük meg a csirkét és utána mindenki meghalt mert véres csirkét ettünk...:)
Nyárra mik a terveitek? Hol láthat titeket a közönség?
Erdélyben fogunk fellépni, utána játszunk a Pepsi Szigeten, aztán pedig szeptember 25 és jön Az ünnep.
A többi fesztiválon nem is játszotok, pl. Hegyalján?
Nem terveztük most ezeket, az oka pedig az, hogy nagyon lefoglalja a gondolatainkat ez a szimfonikus koncert, készítjük a kottákat a zenekarnak, és ez leköti szinte minden idõnket.

http://member.rpg.hu/crossborns/

Kovács Tünde

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!