Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

ZÖLD CSILLAG

A Zöld Csillag Zenekar rövid története

A zenekar neve egy Taurus-Radics Béla számcímbõl ered, amely talán a magyar rockzene egyik legnagyobb alkotása. Ezzel a névválasztással próbáljuk egyértelmûvé tenni, hogy zenénk a dallamos, gitár- és billentyûcentrikus rockzenén alapszik, mint pl. a Deep Purple, Led Zeppelin, Gary Moore, Piramis, P. Mobil... stb. Kb. 30 számból álló feldolgozás-repertoárunk is ebben a stílusban mozog, amelyet folyamatosan készülõ saját szerzeményeinkkel színesítünk. Saját logo-nk a hétágú, zöldszínû csillag két ponttal a tetején, amely így az "Õ" betût helyettesíti a zenekar nevében.
A zenekar 1996. szeptemberében, hirdetés révén verbuválódott, azóta többször átalakult. 1997. március 21.-én volt az elsõ koncertünk, jelenleg már túl vagyunk a 150.-en is! 1998. augusztus 21.-én felléptünk (és hangosítottunk) a Zenit TV-strandbuliján, októberben szerepeltünk a Z+-televízió "Izé" címû mûsorában. 1999. májusában felléptünk a pomázi DRH-Fesztiválon (Dunakanyari Rock Hétvége), amelyrõl az MTV1 is készített egy mûsort. Júliusban, a Gitármánia Táborban felvettük a Perfect Strangers címû Deep Purple szerzeményt, modernebb hangszerelésben. Ez a felvételünk a gyömrõi Rockpanoráma mûsor Hallgatói Top Ten-jén októberben a 3. helyen szerepelt (ld. Metal Hammer 99/11. szám 58. old.).
1999 nyarán több fesztiválon is felléptünk: júniusban Tarnamérán egy Motoros Találkozón; Gyöngyösön a "Szevasz nyár" Tehetségkutató Fesztiválon; júliusban a Gitármánia Táborban Velencén; az Újszílvási Rockfesztiválon; Hajdúszoboszlón az EFOTT-on; augusztusban a Pepsi-Szigeten (koncertbeszámoló a Rockinform 74. szám 42. oldalán); valamint Foktõn a VII. Fekete Horgony Motoros Találkozón.
1999. október közepétõl kétheti rendszerességgel beindítottuk a "Zöld Csillag Zenekar és Sztárvendégei Rock-klub"-ot a SANTA FE MUSIC PUB-ban. A következõ meghívott Sztárvendégeinket kísértük koncertünk közben 3-4 szám erejéig: Tunyogi Péter, Rudán Joe, Gidófalvy Attila, Kékesi "Bajnok" László, Szakács "szaki" Gábor, Szekeres "majom" András, valamint elõzenekarként fellépési lehetõséget adtunk "hasonló cipõben járó" zenekaroknak.
1999. novemberétõl beindítottuk a budapesti LUDAS ROCK KLUB-ot (Kálvin tér), elõzenekarokkal, ingyenes belépéssel, ahol jelenleg minden hónap második péntekén játszunk.
Elsõ, 11 feldolgozást tartalmazó, "Örökzöld" címû demónkról ismertetõ olvasható az 1999. novemberi Rockinform újságban (76. szám 43. oldal).
2000. januárban szerepeltünk az érdi Gödör rockmagazinban, áprilisban, Oroszlányban, a Bányász-klubbeli fellépésünket felvette a helyi TV-adó.
2000. nyarán elkészítettük a "Mindent és semmi mást" címû, saját számokat is tartalmazó maxi-CD-nket, amelyrõl értékelés olvasható az októberi Rockinform-ban (85. szám 45. old.), a novemberi STAGE PASS újságban (3. szám 16. old.), a novemberi Zenészmagazin-ban (73. szám 4. old.), valamint a decemberi Metal Hammer magazinban (130. szám 68. old.), számaink hallhatóak a Pannon-, a Fiksz-, a Civil-, az EstFM-Rádióban, valamint szerepeltünk a Fix-TV-ben és a BpTV-ben. Két saját számunk kottája 2001. februárjában megjelent Slágermix-kiadványban. A gyömrõi Rockpanoráma mûsor Hallgatói TOP 10-jén "A pillangó álma" c. saját szerzeményünk második helyezést ért el (ld. Metal Hammer 134. szám 72. oldal). 2000. nyarán elkészítettük a "Live in Bugacpuszta" c. koncertfelvételünket. Önálló koncertjeink mellett többször felléptünk a P.Mobil, TRB, Gesarol Revival Band elõzenekaraként.
2001. februárjában elkészítettük, majd nyáron újrakevertük és mastering-eltük az "Árnyak a múltból" c. CD-nket, amelynek 2001. június 22.-én volt a bemutató koncertje kb. 200 fõ elõtt a MEGA PUB-ban, valamint bemutattuk az elõbb felsorolt Rádiókban és TV-kben.
Errõl a hanganyagunkól értékelések olvashatóak a 2001. októberi Zenészmagazinban, valamint a 2001. novemberi Metal Hammer és Rockinform újságokban.
2002. március 22.-én volt az 5 éves jubileumi koncertünk a SANTA FE MUSIC PUB-ban, ahol Kalapács József (ex-Pokolgép) volt a Sztárvendégünk. A jubileum alkalmával 3 órás "Videokazettát" jelentettünk meg, melyen az elsõ 5 év TV-riportjai és koncertfelvételei kaptak helyet. Júniusban pedig második alkalommal szerveztük meg nagy sikerrel a "Tanévzáró Fesztivál"-t a MEGA PUB-ban. Jelenleg, koncertjeink mellett egy új, saját számokból álló anyagon dolgozunk, melyet 2003. tavaszán veszünk majd fel.

Honlap:www.extra.hu/zoldcsillag
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Tel.: 06-20-374-2022 (Benyhe László)

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!