Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Wackor

Elõször is meg szeretném köszönni a zenekarnak, hogy az interjú miatt elhalasztották pénteki próbájukat, és eljöttek a megbeszélt találkozóra Fehérvárra! Nagyon jó érzés, hogy egyre többen állnak pozitívan újságunkhoz! Na, de most már nem húzom az idõt, hiszen ez az oldal a Wackoré! Fogalmam sincs, mennyien ismerik õket kis hazánkban, mindenestre azt tudom, hogy én rendkívül örülök, hogy birtokomban van legutóbbi demójuk, aminek számait már koncerteken is hallhattam! :-) Kedves metálrajongó, nyugodtan folytasd csak az interjú olvasását, hiszen a srácoknak semmi közük a "tinglitangli" alterzenékhez, sõt, számaikban megtalálhatod a Pantera, a Sepultura és egyéb metál bandák hatását, persze egy teljesen más körítéssel. ...és ez az, ami teljesen egyedivé teszi a zenekart. Szóval akkor most bemutatom nektek a Wackort:
Meséljetek nekem egy kicsit a megalakulásról.

Gábor (basszusgitár): Mondjuk, miért Wackor a zenekar neve? :-)
Miki (gitár-ének): A megalakulás valahogy úgy volt, hogy viszonylag már hosszú ideje ismertük egymás, a basszusgitárosunkkal húsz éve nagyon jó haverok vagyunk, együtt jártunk koncertekre, valamint együtt is játszottunk. Csabi akkor még elég fiatal volt...
Csabi(dob): Annyit tennék hozzá, hogy Miki a legendás Rózsaszín Kutyaharapás zenekarban játszott, ami a Marlboro versenyen harmadik helyezett lett. Én rajongóként jártam a koncertjeikre, összehaverkodtunk, és mivel én doboltam, kitaláltuk, hogy csinálunk egy jó kis zenekart. Szóval így alakult meg a Wackor.
Gábor: Csabival ketten játszottunk az Awakenben, ami végül is egy thrash banda volt, aztán az megszûnt, és megalapítottuk a Wackort.
...és akkor jöjjön az áhított kérdés, hogy jött az ötlet, hogy Wackor legyen a nevetek?
Gábor: Sokáig nem volt nevünk, még a koncerteken sem, mindig "vendég" címszó alatt szerepeltünk. Fél évig ültünk rajta, soroltuk a neveket, és a Wackoron röhögtünk a legnagyobbat. Elõször csak poénkodtunk, hogy mi lenne, ha ezt választanánk, aztán komolyabban is elgondolkodtunk rajta... Csabi nagyon nem akarta...
Miki: Az a probléma, hogy sokszor a név alapján alternatív bandának hisznek minket.
Csabi: Végül is az a legfontosabb, hogy egy zenekar olyan nevet válasszon magának, amit könnyen megjegyeznek az emberek. ...és ez pont olyan!
Gábor: Sõt, Ausztráliában van is egy ilyen vadnövény, aminek wackor a neve, és mi is olyan kiirthatatlanok vagyunk, mint ez a gaz... :-)
Miki: A poén az az egészben, hogy állítólag, annyira brutális ez a gyomnövény, hogy ahol nõ, ki van téve egy tábla, hogy 'wackoring', és senki sem lakik ott.
Gondolom, azért az emberek nem menekülnek a koncertekrõl! :-) Mostanában milyenek a visszajelzések?
Csabi: Nagyon pozitívak! Általában akárhova megyünk játszani koncertek után odajönnek, vesznek CD-t, és gyakran mondják, hogy õk ilyet még nem hallottak, és ez nagyon jól esik!
Gábor: Ha már szóba került a zenei stílus, ki szeretném emelni, hogy semmihez sem tudják hasonlítani a zenénket. Azt mondják, hogy egyediek vagyunk ...és ez a legnagyobb dicséret! Pont ezért nem számítunk hatalmas tömegekre, de akik megszeretnek minket, pont ezért teszik!
Csabi: Az élõ fellépéseink elég intenzívek, nagy súlyt fektetünk rá, és ahhoz képest, hogy hárman vagyunk, jól meg is oldjuk.
...és hogy jött az az õrült ötlet, hogy különbözõ zenei stílusokat keverjetek egymással. Vegyük például a reggae-t és a metált...
Csabi: Ez teljesen ösztönös, lemegyünk próbaterembe, Miki jön egy témával, elkezdünk 'jammelni', aztán valahogy kialakult. Például amikor ezt a reggae-s számot csináltuk, filóztunk rajta, hogy akkor ezt most ki is adjuk-e a kezünkbõl?! Aztán úgy döntöttünk, hogy felvállaljuk, mindegy, hogy mit mondanak mások. Ha kommersznek gondolják, akkor el kell fogadniuk, hogy ezek is mi vagyunk.
Gábor: Az elején én elleneztem, hogy ilyen számunk legyen, mert nem éppen metál, aztán Miki elõállt egy olyan énekkel, amitõl a szám hatalmas 'feelinget' kapott, és onnantól kezdve, már nem volt vele gondom.
A számok hogy készülnek?
Miki: Mindent hárman csinálunk, még az is elõfordul, hogy a szövegeket is közösen írjuk. Gábor és én angol tanárok vagyunk, igaz, hogy Csabi nem az, de õ is tud angolul valamilyen szinten, úgyhogy mindig egyeztetjük az aktuális szöveget.
Csabi: Eddig ketten írtuk Mikivel a magyar szövegeket, én megírtam egy részét, Miki megnézte, aztán hozzá tette a saját részét, és fordítva.
Gábor: ...és én voltam a döntõbíró. :-)
Csabi: A nótaírás pedig most már odáig fajult, hogy én is gitározom otthon, írom a riffeket. Az egyik számom majd most fog debütálni.
Visszatérve a szövegekhez, akkor maradtatok az angol nyelvnél?
Csabi: Igen, azért maradtunk az angol szövegeknél, mert lehet , hogy Magyarországon annyira nem lehet ezzel érvényesülni, de egyre több zenekarnál elfogadják az angol nyelvû szövegeket, és az sem utolsó szempont, hogy mi külföld fele is szeretnénk nyitni, mert szerintem van olyan minõségû a zenénk, hogy külföldön is befogadják az emberek, oda pedig az angol kell!
Ha jól tudom, már játszottatok Berlinben. Hogy sikerült a koncert?
Csabi: Nagyon jó volt!
Gábor: Az elsõ szigetes fellépésünkön kezdõdött az egész. Abban az idõben Miki meg én vendéglátós zenészként dolgoztunk. Elmentünk a Szigetre, másnap pedig vissza kellett mennünk dolgozni, és kiderült, hogy három vagy négy fickó, akik láttak minket a Szigeten, Gárdonyban laktak, és végül is ezek a német srácok hívtak meg minket.
Csabi: Most gondolj bele, hogy milyen kicsi a világ! A Szigeten játszol, másnap hazamész, és összeakadsz azokkal a srácokkal, akik elõzõ nap ott voltak koncerteden!
Miki: Egyébként teljesen spontán jött ki ez az egész, ugyanis leültünk sörözni, és az egyik srác megemlítette, hogy decemberben születésnapja lesz, szervez egy fesztivált, és meghív minket. Elõször még röhögtünk is rajta, hogy úgysem fog felhívni, de aztán októberben jött a telefon...
Csabi: ...és azóta már kétszer is voltunk kint. Lassan már hagyomány lesz. ...és nagyon jól reagáltak a németek!
Nemrég készítettétek el a harmadik demótokat. Milyen visszajelzéseket kaptatok?
Csabi: A sajtóban nagyon pozitív kritikákat kaptunk, viszont az anyag nem került kereskedelmi forgalomba, mert promóciós célokra készült. Az elsõ demónknak pedig nem volt rendes terjesztése. Hamarosan viszont kijön egy új anyag, amin ez a promóciós anyag meg három új szám lesz hallható. Készül hozzá rendes borító is, és úgy néz ki, hogy a MusicDome adja ki.
Egyébként hol vettétek fel a számokat?
Gábor: Ez otthoni felvétel.
Miki: A dobokat stúdióban vettük fel, de a többit otthon.
Csabi:...viszont tanultunk ebbõl az egészbõl, és legközelebb több idõt fordítunk rá, és anyagilag is többet áldozunk az egészre, mert fontos, hogy jobban szóljon az anyag. Amit te is írtál a kritikádban: ezek a számok tényleg megérdemlik, hogy normális hangzással dörrenjenek meg! A hamarosan megjelenõ demó még csak maszterizálva lesz, de már írjuk az új számokat, amik nagyon betegek lesznek, és azokat már egy jobb stúdióban vesszük fel, ami vagy a HSB lesz vagy a superbuttos Szabolcs házistúdiója, viszont az biztos, hogy a masztering a HSB-ben fog készülni.
Tavaly a Born 33-mal turzéztatok. Milyen volt?
Együtt: Nagyon jó!
Miki: Zenekarok között két nagyon nagy haverunk van: a Septic Pain és a Born33, úgyhogy nagy testvériség feeling van.
Csabi: Persze a turné során nézõszámban nem döntöttünk csúcsot, de tapasztalatszerzésnek nagyon jó volt. Mi is tanultunk bornéktól, talán õk is tõlünk. Mondhatjuk, hogy testvérzenekarok vagyunk. Vendégeskedtünk a lemezükön, õk is fognak a miénken.
Gábor: Most kezdünk megismerni más zenekarokat is, ki is emelném a Neck Spraint és Mind Controlékat. Már csak azért is megéri csinálni, hogy ilyen normális emberekkel találkozunk.
Csabi: Az mindennél többet ér, amikor a Szigeten a koncert elõtt odajön hozzám Eki, és kérdezi, hogy mikor kezdünk. Nekem a magyar bandák között a Korog abszolút az etalon, úgyhogy jó érzés, hogy a gitárosuk megnézi Wackor koncertet, és esetleg még tetszik is neki!
Ha már szóba került a Sziget, voltatok más fesztiválon is?
Csabi: Galyafeszten voltunk...
Miki: . A Zsombor keverte a koncertet (a CDT-nek is segít éloben, elég jó hangtechnikus) és szerintem mindent megtett, amit abban a teremben lehetett. Képzelj el egy hangár-méretu
épületet csupasz betonfalakkal, össze-vissza verodik minden - nincs az a hangtechnikus meg hangcucc, aki + ami abból épkézláb hangzást tudott volna kihozni.
Csabi: Egyébként jövõre mindenképpen megpróbálunk bejutni a nagyobb fesztiválokra!
Gábor: A bornos Gábor le is szúrt minket, hogy miért nem voltunk Mezõtúron meg az EFOTT-on, mert nekik az EFOTT az ISTEN.
A közeljövõben milyen koncertek lesznek?
Csabi: Országos turnéra indulunk a Born 33-mal és a Watck My Dyinggal. Eredetileg úgy volt, hogy Mind Controlék is jönnek, de aztán úgy döntöttek, hogy inkább új számokat írnak. Szerintem ez így is ütõs lesz, hiszen aki követi az undergroundot , remélhetõleg érdekelni fogja ez az összeállítás, hiszen mindannyian metált játszunk, de máshogy.
Ahogy észrevettem, rendszeresen figyelitek az undergroundot...
Csabi: Fõleg én. Én vagyok ilyen nagy 'fanzinebuzi', meg én vagyok az, aki már hónap elején vagy elõzõ hónap végén megy le az újságoshoz, hogy van-e már új Hammer vagy Rockinform. Ja, és amit még el szeretnék mondani, a Neck Sprain iszonyatosan jó zenekar!
A neten is megtalálhatóak vagytok. Mit találnak az érdeklõdõk a honlapon?
Gábor: A honlap még elég kezdetleges, folyamatosan dolgozom rajta. Egyelõre olvasható rajta egy zenekari történet, vannak képek is, és mp3-akat is le lehet már tölteni...
Miki: Egyébként ebben az internetes dologban nagyon sokat segít a "Fürge Bali" (Acélos Balázs-Fürgerókalábak), úgyhogy ezúton is puszi a hasukra! :-)
www.extra.hu/wackor

Héda

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!