Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

SZEG

A debreceni SZEG zenekarra még tavaly júniusban figyeltem fel a szolnoki Denevér tehetségkutató fesztiválon. Azóta elküldték egy cd-jüket,ami hallattán csak kapkodtam a fejem. Ezek mellett meglepett a zenekar igényes honlapja is... innentõl meg érthetõ volt a következõ lépés: meginterjúvolni õket!
Elõször a szokásos, unalmas kérdéssel kezdeném: mutasd be a zenekart!
Patai Károly - gitár, Bakos József - basszusgitár, vokál, Papp Zsolt - ének, Katona Péter - vokál, Szilágyi István - dobok
A tagok viszonylag ismert zenekarokból jöttek. Ki tudjátok használni az akkori zenekarokkal létrejött kapcsolatokat. Illetve a közönségnél éreztek-e nagyobb kíváncsiságot amiatt, hogy mégiscsak egy ex-Necropsia, ex-Beholder, ex-Trident tagok játszanak a SZEG-ben.
Igazából a korábbi sikeres zenekarokból mindenki a rutint és az energiát hozta magával. Ez részben a Szeg erõssége. Sokan felismernek bennünket, de én bízom benne, hogy az emberek nem azért járnak Szeg koncertre, mert annak idején milyen jó kis zenekarokban játszottunk. Nyílván vannak kiváncsi rajongók, és persze a múlt nem felejthetõ, de ez már egy igazi új csapat, friss energiával és friss, modern zenével.
Pontosan mióta is léteztek?
1998 december 26-án este alakultunk. Akkor még nem tudtuk, hogy mi lesz a nevünk, nem tudtuk, hogy mit fogunk csinálni, csak egy dolog volt fontos: zenéljünk mindhalálig. Papp Zsolt csak 1999. áprilisában csatlakozott hozzánk, Katona Péter pedig alig egy hónapja (2001 december) tagja a zenekarnak.
Küldtetek egy viszonylag komoly promo anyagot.Mi ezzel a célotok? Értem ezalatt azt, hogy kerestek vele kiadókat? Mik a terveitek?
Koszi, az anyag tényleg komoly, sok energiát öltünk bele. Igyekszünk a lehetõ legszínvonalasabb dolgot kihozni a zenekarból. Nincs célunk a promó anyagokkal. Egyet akarunk, zenélni. Minél többet, minél több embernek, de kompromisszumok nélkül. Tárgyalgattunk lemeziadókkal, sõt tárgyalások folynak a Necropsia lemezeit kiadó E.Z.S Music független kiadóval, de nem akarunk semmit elhamarkodni. Akkor akarunk lépni, amikor itt az ideje. Ezért az anyag letölthetõ a netrõl, ingyenesen. Sajnos, a CD és borítóköltséget nem tudjuk átvállalni, ezért, aki postán rendeli meg, annak sajnos pénzbe kerül.
Hol vettétek fel ezt a New Creation anygaot?
A debreceni P. Box studióban, Méhes János hangmérnökkel. Jánost nagyon régóta ismerem. Az elsõ Necropsia lemeznél is együtt dolgoztunk, volt több, közös munkánk kisebb nagyobb zenekarokkal. Értjük egymást, ezért nem volt kétséges a közös munka eredménye sem...
Mennyit sikerül koncerteznetek? Én láttam egy szolnoki fellépéseteket, és ott minden nagyon rendben volt. Gondolom,ez egy saját bulin, nem tehetségkutatón, sokkal jobb!
Nos, nem panaszkodunk. 2001-ben már jóval több koncertünk volt, mint 2000-ben. Sikerült egy-két fesztiválra is eljutnunk, de 2002-ben mindenhol ott szeretnénk lenni. Persze nem biztos, hogy sikerül. A kis klubkoncerteket nem nagyon eröltetjük. Inkább a fesztiválokat, vendégfellépéseket keressük.
Hogy sikerült a mostani Shock fesztiválon a koncertetek?
Nem volt egyszerû, de Bakó Csaba barátunk minden megtett azért, hogy a Szeg a nagyszínpadon játszhasson. Köszönjük neki ezúton is a lehetõséget. :))
Milyen a debreceni rockélet manapság? Ott ugyanis mindig sok rockzenekar volt, illetve van is!
Rockélet az van Debrecenben. Csak kevés a nyilvános megmozdulás. A debreceni szervezõk új taktikát agyaltak ki, amely szimpatikus, és úgy néz ki, hogy mûködik: kevés buli, de azok nagy volumenû, több zenekart felsorakoztató koncertek. A közönség pedig értékeli és rengetegen látogatják az ilyen fesztiválokat. Persze vannak kisebb klubkoncertek, amelyekrõl sajnos nincsenek információim, mert nagyon ritkán járok ilyen helyekre.
A dalszövegeitek mirõl szólnak?
Mindenrõl, ami körülvesz bennünket: barátság, nõk, bulizás, munka, szex, a fõ, hogy pozitív töltésû legyen és jól érezzük magunkat tõle. Persze sikerül egy-két komolyabb hangvételû dalt is írnunk, de ezek egyensúlyozzák az eluralkodott túlzott jókedvet a zenekarban.. :))
Úgy tudom, mostanában mentek újra studióba. Melyikbe és mennyi dalt vesztek fel?
Ezen már túl vagyunk. Szolnokon a Denevér stúdióban dolgoztunk Cserfalvi Zoltánnal, ugyanis a Denevér Tehetségkutató fesztiválon elért 5. helyezésért 20 óra studioidõt kaptunk Töfitõl. Ezt megspékeltuk még 10 órával, és felvettünk négy új dalt. A keverésre sajnos kevés volt az idõnk, ezért a nyersanyagot hazahoztuk és én dolgozom vele itthon kb 2 hete. Hamarosan elkészül és lehet döngetni... :))
Várható-e valamilyen változás az ujabb dalokat illetõen?
Határozottan igennel kell válaszolnom. Még szegesebbek lettek a dalok. Sokkal kiforrottabb, érthetõbb és pörgõsebb nótákat sikerült írnunk. Sokkal rockosabb, de ugyanakkor nagyon kemény anyagot rögzítettünk, amelyen már Peti is vokálozik néhány helyen.
A honlapotokat nézegetvén arra a megállapításra jutottam, hogy nagyon színvonalas. Szinte minden rajta van, ami fontos lehet. Nem beszélve az mp3-akról. Ki a honlap elkövetõje?
Jómagam készítettem a honlapot. Jozsó jónéhány fotómontázzsal járult hozzá az arculathoz, és persze mindenki a saját ötleteit dobta be a közösbe. Még nincs készen. További terveink kidolgozás alatt vannak....
Mivel töltitek az idõtöket a zenélésen kivül. Pl. mi a kenyérkeresõ állásotok?
Mindenki dolgozik, szereti a munkáját és komolyan áll hozzá, ezért sem akarjuk elkapkodni a lemezkiadósdit és a koncertturnékat.
Az internettel mennyi idõt töltötök?
Többet-kevesebbet. Zsolti és Károly csak akkor, ha eljönnek hozzám. Jozsó töltöget, töltöget, ha van ideje a munkahelyén, jómagam függõ vagyok... mint munkaeszköz kénytelen vagyok éjjel-nappal használni.
Figyelitek az újabb, fiatal zenekarokat? Kikre érdemes szerintetek odafigyelni?
Szerintem mindenkire oda kell figyelni. Aki nem jó, az úgyis kihullik, de a lehetõséget meg kell adni mindenkinek, hogy bemutatkozhasson.
Mikor lehet Veletek élõben is találkozni egy-egy koncerten?
HAMAROSAN... Info a web-lapon: http://szeg.nq.hu
Ti nem akartok a dáridóban fellépni?
Szeretnénk, csak nem hagyják... :))
Mit szóltok Uhrin Benedekhez?
no comment...
Mit mondanátok még el?
Nézze mindenki a Viva+-t és keresse a Szeg Caroline c. klipjét. A Szatelit TV Fémforrás címû mûsorára is ez vonatkozik. Hamarosan jön két új klip a Szeg-tõl... Friss infó mindig a weben... http://szeg.nq.hu


Szeg zenekar
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Mobil: +36 (20) 912-94-11, +36 (20) 316-39-83
Web: http://szeg.nq.hu

Rob

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!