Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
SHOCKWAVE

A progresszív zenék hazai híveit minden bizonnyal meglepte az a régebbi hír, miszerint az egyik hazai tehetséges banda, a Without Face kettévált. Márton Péter és Bánfalvi György új formációt hoztak létre Shockwave néven. A gitáros Márton Petitõl kérdeztük a szakítás okait, s még sok egyéb mást is...

Kezdjük a múlttal! Miért is léptetek ki Bánfalvi Gyurival a Without Face-bõl?
Röviden az a lényeg, hogy elég súlyos hozzáállásbeli és zenei teljesítménybeli gond volt a két énekessel. Egyszer csak eljutottunk arra a pontra, amikor választás elé állítottuk a dobost, hogy vagy lecseréljük az énekeseket, vagy mi megyünk el a zenekarból. Sajnos, ez utóbbi következett be. Még jobban nem szeretnék belemászni ebbe a témába, mert nem áll szándékomban tovább rontani az amúgy sem rózsás viszonyunkon...
Kik szegõdtek hozzátok az új csapatban?
A csapatot sajnos közel sem sikerült terveink szerint összehozni, hosszas huzavonák után az ex-Stonehenge ütõs Landy Laci lett a dobosunk, és kínkeserves keresgélés után találtunk énekeset, Báder Zoli személyében. Ez a felállás reményeink szerint bõvülni fog még egy billentyûssel és talán még egy gitárossal is.
Viszonylag új zenekar vagytok. Hogyan sikerül terjeszteni, eladni a bemutatkozó EP-t?
Sajnos, mi most visszaléptünk legalább két évet magunkhoz képest, és megint be kell járatnunk egy teljesen ismeretlen nevet. Ebbõl kifolyólag egyelõre nem kell azon gondolkodnunk, hogy hány darab kazi legyen újra sokszorosítva. Reményeink szerint jobban fog fogyni az anyag, ha ismét elõrébb tudunk lépni azon a bizonyos ranglétrán, és többen megismerik a Shockwave nevet. Az EP amúgy a címemen rendelhetõ meg, a kazetta 500, a CD 1300 Ft + pkg.
Mivel angolul énekeltek, érdemes lenne pár szót ejteni a szövegekrõl!
A szövegeinket Gellérfi Berci barátunk írja, és azt hiszem, nem én vagyok a megfelelõ személy a szövegek kielemzéséhez. Nem szeretnék semmit belemagyarázni a jelentésükbe, ellenben ha valakit érdekel a szövegek magyar fordítása, akkor küldjön nekem egy felbélyegzett válaszborítékot, és én nagyon szívesen elpostázom neki.
Élõ fellépéseket sikerült már összehozni? Ha igen, milyenek a visszajelzések?
Természetesen voltak már koncertjeink, de közel sem annyi, mint amennyit mi szeretnénk játszani. A visszajelzésekrõl annyit tudok elmondani, hogy akik el tudtak vonatkoztatni az ex-zenekarainktól, azoknak nagyon bejött a mûsor, míg a másik félnek még szokni kell, hogy most olyan énekesünk van, aki tényleg énekel...
Mik a terveitek a jól sikerült EP után?
Megpróbálunk minél többet koncertezni. Már ezerrel írjuk az új nótákat, valamint próbálunk beszerezni egy billentyûst és egy gitárost, hogy a következõ anyagot már komolyabb hangszereléssel tudjuk rögzíteni. Nem utolsó sorban pedig sokat várunk a Shock! Rockmagazin CD mellékletén szereplõ nótánktól. Reméljük, sok emberrel fog megismertetni bennünket ez a válogatásanyag!
Zeneileg hová sorolnád a Shockwave-et? Azaz inkább mi jellemzõ a zenétekre?
Konkrét kategóriát nem tudnék mondani, amibe beleférnénk, de az igazat megvallva nem is nagyon szoktunk ezen a kérdésen tépelõdni... Az biztos, hogy jó pár stílus keveredik a muzsikánkban, ezáltal nincs is két egyforma nótánk. Számunkra ez a legizgalmasabb a zenélésben! Nincsenek korlátaink.
Szokásos kérdésünk: mi a véleményetek a fanzinekrõl?
Mindannyian nagyon fontos dolognak tartjuk az ilyen kiadványokat, nagyon sokat segítenek a zenekaroknak, viszont vannak rossz tapasztalataink is a magukat hirdetni képes lapokkal szemben. Elszomorító, hogy tíz elküldött kazi után átlagosan öt helyrõl érkezik némi visszajelzés. Ettõl függetlenül azoknak mi magunk is rengeteget köszönhetünk, akik szívvel-lélekkel csinálják ezeket a lapokat.
Végezetül, mit mondanál még el?
Azt mindenképp érdemes tudni, hogy a mi esetünkben nem egy 2-3 nótás EP-rõl, hanem egy intro+6 dalt rejtõ, közel negyven perces anyagról van szó! Végül szeretném megköszönni a zenekar nevében is, hogy szerepelhettünk a lapban!

Cím:
Shockwave / Márton Péter
8100 Várpalota, Jókai u. 2.
Tel: 88/371-461
web: http://www.extra.hu/netwave/

Rob

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!