Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Raze To The Ground

 

A Magyar Rockzenészekért Alapítvány (MRA) által 2007. június 16-án Ibrányban megrendezett tehetségkutatón a szakmai zsûri szavazata alapján III. helyezést ért el a miskolci illetõségû Raze To The Ground. Ezen kívül elnyerték még a Zenekarok zenekara különdíjat is (ez az ott versengõ zenekarok egymásra leadott szavazata alapján azt jelenti, hogy a kollégáknak õk tetszettek a legjobban), illetve a legjobb dobosnak járó díjat. De ez még nem minden! Az extrém metal énekért járó különdíjat is elhozták. Ennek apropóján készítettem a zenekar énekesével, Szabó Péterrel (Petyával) és a gitárossal Czeglédi Gyulával az alábbi e-mailes interjút.

Sziasztok! Kérlek, mutassátok be a zenekart!

Gyula: Szabó Péter ének (dallamos és sikítozós), Barta Ferenc ének (hörgõs), Abonyi Endre gitár, Czeglédi Gyula gitár, Böjti Tamás basszus, Abonyi András dobok

Miért pont Raze To The Ground lett a nevetek?

Petya: A nevet Gyuszkó fejtette meg szótárolvasásgyakorlat közben. ha-ha!! Alapvetõen nem a szövegeket, hanem a zenét célozza ez a név: földig lerombolni!!! Ettõl a szöveg, sokszor elüt, mivel nem vagyunk híve a vér és halál központú szövegeknek. Persze az is közre játszott, hogy Shakespeare vezette be ezt a nyelvújjító kifelyezést. Nagyon szeretem a Hamlet-et, meg az omlett-et is haha!

Hogyan találtatok egymásra? Mit kell tudnunk a zenekar történetérõl? Ki hol zenélt korábban?

Gyula: 2005-ben Czeglédi Gyula (gitár), Abonyi Endre (gitár), Abonyi András (dob) megalapította a zenekar magját. Még abban az évben csatlakozott a brigádhoz Szabó Péter (ének) és Barta Ferenc (ének). A kép majdnem teljes volt, de a mosoly még foghíjas, és megfejtés rövid távon érkezett

Böjti Tamás (basszer) képében. Másfél év komoly próbálás után idén elkészült az elsó demo "Tools Of Destruction" címmel. A zenekar 2007 elje óta koncertezik masszívan és töretlenül!

Petya: - Nah, ez Gyuszkó promó szövege. Haha! Valójában õk hárman összeálltak zenélni, bevették Ferit és egy italozás közepette rámtaláltak! Toka (Böjti Tamás) meg nagyon jó arc volt (Bandiék jó barátja) ezért bekerült. Utána meg kiderült hogy nagyon jól basszusgitározik, és jó hangja is van. Mivel már ének poszton sokan vagyunk, Õ már ’"csak"’ vokálozik.

Korábbi zenekarok voltak többünknek is. Bandi, Endre és Toka egy Donors nevû formációval kedveskedett sokáig a nagyérdemûnek. Feri a Strangels frontembere volt. Gyuszkó egész életében a Raze to the Ground-ra készült. Jómagam pedig elõször az Ice Cream Headache nevû tinédzser bandában, késõbb pedig a PlasticBitch-ben énekeltem.

A dalokat közösen írjátok, vagy van külön zene-, szövegfelelõs?

Gyula: -Alapvetõen gitáron születnek meg a nyers változatok. Ezután mindenki beleteszi a maga kis ötletét és lassan, de megszületik a dal. A szövegeinket Peti írja.

Minden dalotokat angolul írjátok?

Petya: - Igen

Mirõl szólnak a nóták?

Petya: Nem tudnék általánosítani, ihlettõl függ, meg persze indíttatástól. Van például egy ars poetica-nk, Just The Way We Are címmel, ezt még az unokatestvéremmel írtuk (Õ megírta, én átírtam), arról hogy mit szeretnénk elérni, miért és hogy mennyire jó ezt zenével kifejezni. Vannak romantikus témák is, meg általános problémák, mint a bûnösök, a függõség, vagy az egyéniség nélküli élet.

Idén megjelent elsõ demotok Tools Of Destruction címmel. Hány dal található rajta? Hol lehet megvásárolni?

Petya: -Négy szám található a demón, amit koncerteken a zenekartagoktól lehet megvásárolni, illetve e-mailre ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ) vagy myspacre ( www.myspace.com/razetothegroundmusic ) is lehet írni ilyen ügyben is.

Körülbelül hány dalotok van? Játszotok-e feldolgozásokat, vagy csak saját nóták szerepelnek a repertoárotokban?

Gyula: Csak saját dalaink vannak, általában 8-9 dalt tolunk egy koncerten. A folyamatos headbangelés és a szar kondink miatt egyelõre ez pont elég is! Ha-ha!

Mennyit szoktatok próbálni?

Gyula: Ha tehetjük hetente háromszor-négyszer is lemegyünk, de a heti kettõt mindig megpróbáljuk összehozni.

Van-e honlapotok?

Gyula: - A honlapunk készülõben van, reméljük augusztusban már elérhetõ lesz. A myspace-n jelen vagyunk: http://www.myspace.com/razetothegroundmusic Sõt az iwiw-en is! Lehet bátran jelölgetni!

Az Ibrányban tartott MRA Tehetségkutatója óta volt-e valami változás a zenekar életében?

Petya: Változás nem igazán volt, ugyan úgy gyakorlunk, koncertezünk. Hatása van, és reméljük lesz is, ugyanis jó kapcsolat alakult ki az MRA-val. Reméljük sikerül hatékonyan együttmûködnünk, és gyümölcsözõ kapcsolat lesz, amit elõre és ezúton is köszönünk Nekik!

Úgy tudom, hogy szeptemberben még egy tehetségkutatón indultok. Szerettek nyerni, helyezéseket elérni, mennyire fontos számotokra a szakmai megmérettetés? Majd a közönség fog úgyis dönteni…

Gyula: - Szeptemberben is megyünk tehetségkutatóra. Ami mindannyiunknak a legfontosabb, az a szakmai elismerés és az esetleges díjak kihasználása, ami könnyítene a zenekar pályáján.

Tervek?

Gyula: Minél többet, minél több helyen koncertezni, járni még több tehetségkutatóra és õsszel fel szeretnénk venni ismét egy 3 vagy 4 számos anyagot….

Aki szeretne benneteket megnézni élõben, hol teheti ezt meg legközelebb?

Petya: Gyomaendrõdön lesz szeptember 1-én a Nasmith Birthday Metal Party. Rockpanoráma szeptember 8-án Gyömrõn. De vannak egyeztetés alatt lévõk is. Minden megtekinthetõ a myspace-en és persze majd a honlapon is…

Különleges, emlékezetes koncertélmény?

Petya: Voltam a barátnõmmel a Beastie Boys-on

Nem éppen ilyen választ vártam! Milyen zenéket hallgattok úgy általában? Kik a kedvencek?

Petya: Mindannyian szeretjük a Killswitch Engage, Atreyu, Black Dahlia Murder, Lamb Of God, God Forbid zenekarokat, de van, aki még hallgat közülünk Blink182, Cannibal Corpse, Ion Dissonance, Job For A Cowboy, Incubus, Faith No More, Lostprophets, Deftones és még sok mást is.

Mi lenne az álmotok?

Gyula: A közönség és a szakma elismerése azt hiszem a legfontosabb mindannyiunk számára.

Köszönöm szépen a beszélgetést és sok sikert kívánok Nektek!

www.myspace.com/razetothegroundmusic

- Hajós Maja -


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!