Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
REMORSE

Az ózdi Remorse zenekar 1987 óta mozog a hazai metal élet porondján. Az utóbbi idõben egy kicsit eltûntek a szem elõl, de most új felállásban, új érõvel ismét visszatértek. A zenekar motorja, Oláh Zsolt válaszolt kérdéseimre:

Kérlek, mondj pár szót a Remorse múltjáról!
A zenekar 1987-ben alakult, akkor még Dessant néven. A név '90 táján változott Remorse-ra, eddigre már elkészült két demokazetta is. Az 1991-ben a Tankcsapda és a Bedlam turnéjain vettünk részt vendégként, majd ezek után a dobosi poszton változás történt, így alakult ki egy hosszú ideig stabil felállás: Kollár Zsolt gitáros, Bodnár Gábor bõgõs, István Zsolt dobos, és én, Oláh Zsolt énekes/gitáros. Több fesztivál- és tehetségkutató, jó néhány saját buli jellemezte ezt az idõszakot. 1993-ban készült el az elsõ komolyabb anyagunk, IN VERSIO címmel, ami igazán komoly terjesztés nélkül is szépen fogyott. 1994-ben az Új arc címû nótánkkal felkerültünk a Metal Hammer Demonstráció I. címû válogatására, ami nagyon sokat dobott a zenekar lehetõségein. Így turnézhattunk az Akelával, majd egy évvel késõbb az Omennel is. Közben több tehetségkutatón is eredményesen szerepeltünk, így pl. a '96-os L.M.S. fesztiválon stúdióidõt nyertünk. Ekkoriban vetõdött fel az a gondolat, hogy külön énekes kellene a csapatba. Több jelentkezõt is kipróbáltunk, végül úgy tûnt, hogy Kalácska Gábor lesz a megfelelõ ember. Az Omen turnén végig vele nyomultunk. Ez a kapcsolat azonban rövid életûre sikerült, bár pozitív zenei változásokat hozott. Így végül ismét négyen vonultunk stúdióba, és 1996-ban rögzítettük az Álmatlanság címû 8 nótás kazettaalbumunkat. Ezután sajnos egy év pihenõ következett, kényszerû tagcserékkel, István Zsolt helyére öccse Péter került, Bodnár Gábor helyére pedig egy másik István, István Miklós került.
Mi volt a konkrét oka a tagcseréknek?
Boci (B.G.) és Dzsoto (I.Zs.) közös megbeszélés alapján távoztak, Boci fõsulira jár, Dzsotonak család, gyerek, stb. 1997-ben 10 éves volt a zenekar, és úgy gondolták, hogy elég volt ennyi. Így most az aktuális felállásban Józsi gitározik., Peti dobol, Micu basszusozik, és én pedig gitározok és énekelek.
Eddig hogy vált be az új felállás? Volt már közös buli?
November óta rendszeresen próbálunk, felléptünk a Marshall fesztivál miskolci elõdöntõjén, ahol másodikak lettünk. Ez volt az elsõ közös bulink, azóta játszottunk már itthon, Ózdon is, szerencsére elég nagy sikerrel. A koncerteken tapasztaltak eddig nagyon pozitívak voltak, persze, ez most már egy új zenekar, és el is telt egy kis idõ. Majd meglátjuk... A kazetta visszhangjai is nagyon jók eddig, csak sajnos még igazán nem tudtuk elterjeszteni.
Vannak már új nóták is?
Most új feldolgozásokat tanulunk (C.O.C., Paradise Lost, Sick Of It All), és már négy új nótánk készülõben van, vagyis szerencsére haladunk. Februártól ismét elkezdjük látogatni az ország rock-klubjait, ahogy mindig is tettük. Egyenlõre nagyrészt az Álmatlanság nótáira építünk, de mint említettem, folyamatosan születnek az új ötletek.
Tervek?
Szeretnénk minél hamarabb elkészíteni egy videoklippet. Folyamatosan kutatjuk az esetleges támogatókat, és ha elkészülnek az új nóták, akkor szeretnénk õket rögzíteni egy stúdióban. Na és persze minél több önálló buli, a szokásos csere-koncertek, esetleg elõzenekarként nagyobb bulikon. Még most kezdek el szervezkedni, úgyhogy nem tudok még konkrétumokkal szolgálni. És továbbra is énekest keresünk. Már kipróbáltunk egy-két srácot, de nem jött össze. Lehetõleg ózdi emberkét szeretnénk, de úgy érzem, itt nem igazán fogunk találni.
Van még valami, amit szeretnél elmondani?
Várjuk szponzorok és koncertszervezõk jelentkezését az alábbi címre:
Remorse/Oláh Zsolt
3600 Ózd, Jedlik Ányos u. 12.
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
http://www.remorse.tk

Ákos

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!