Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
Q.E.D.

Az 1998-ban alakult budapesti formációról kérdeztük Zolman basszusgitárost.
Elõször talán a legkényelmetlenebb kérdés: mit és kiket takar a Q.E.D.?
Ez egyáltalán nem kényelmetlen, sõt! A zenekar egy latin mondás, a Quod Erat Demonstrandum (azaz Amit bizonyítani kellett) után kapta a nevét. Egy nem is olyan régen bekövetkezett változásnak köszönhetõen a zenekarban hatan lettünk, ugyanis egy új billentyûs és egy másodgitáros érkezett. Tehát a "megfrissült" névsor a következõ:
ének/Zol the Great, gitár/Peter G. David, billentyûk/Liszt, gitár/Vincent, dobok/Baron és jómagam Zolman a basszgitár.
Mindenhol mûvésznevek szerepelnek, nem lehetne megtudni a polgári neveket is?
De igen. Nagy Zoltán ének, Dávid G. Péter gitár, Nagy Zsolt billentyûk, Szél Vince gitár, Kovarcsik Péter dobok és jómagam Török Z. Zoltán.
Mikor alakultatok, elõtte zenéltetek-e más formációkban?
Természetesen közülünk mindenki megfordult már más zenekarban is, de ez már a múlt, amúgy a banda 1998-ban alakult.
Azért is tettem fel az elõzõ kérdést, mert kellemesen meglepett ez az összeszokás, ami a CD-rõl "lejön". (Minõségi dalok nagyon jól megírva!) Mennyi idõt szenteltetek a próbákra?
Örülök, hogy tetszik, illetve annak, hogy a munka átjön a CD-n. Nagyon sok év kemény próbái vannak mögöttünk. Két-három éve dolgoztunk már együtt, mire a dalokkal stúdióba vonultunk.
Hol és mennyi idõ alatt vettétek fel a számokat? Ugyanis szépen szól az anyag.
Mind a két anyagot a szolnoki Denevér stúdióban rögzítettük. Az elsõ 5 dalt még 1999 májusában 4 nap alatt, míg a második DEMO 8 számát 2000 januárjában 10 napig vettük.
A dalszövegeitekrõl megtudhatnánk valamit? (szerzõk, témák, stb.)
A legfontosabb tudnivaló, hogy a nótákat angolul "nyomjuk", melyeknek szövegeit Zol és jómagam hozzuk össze. A témák pedig a whiskys üveg alján hevernek, csak el kell odáig jutni.
Kik a kedvenceitek? (zenekarok)
Természetesen vannak kedvenceink, de mivel stílustól függetlenül hallgatjuk azokat, így elég nehéz lenne bárkit is kiemelni a kalapból.
Mivel nekünk a honi rock zene favorizálása, az e stílusban mûködõ zenekarok bemutatása a célunk, ezért szeretném megtudni, hogy a hazai bandák közül nektek melyek tetszenek a leginkább, esetleg tarjátok-e velük, vagy más zenészekkel a kapcsolatot?
Egyelõre senkivel nem állunk kapcsolatban, talán a késõbbiek folyamán máshogy lesz.
A koncertek terén mekkora tapasztalattal rendelkeztek?
Külön-külön már mindannyian rengetegszer szórakoztattuk a nagyérdemût, de így együtt még a bulizás elején járunk, úgy is mondhatnám, most szokjuk egymást.
Lemezkiadó van-e már kilátásban? S ha igen, mennyire komoly?
Hál' Istennek érdeklõdõkkel rendesen el vagyunk látva. A legjobb az egészben az, hogy mindegyik külföldi cég. Van egy nagyon komoly angol kiadó, mellyel tulajdonképpen már meg is egyeztünk, nemrég küldték el a végleges szerzõdést. Ha minden jól alakul, s mire ez az interjú megjelenik, addigra akár el is keltünk. Amúgy e kiadó tulajdonosai nem kisebb bandákkal foglalkoztak, mint pl.: Dream Theater, Metallica, AC/DC, Skid Row, Slayer stb.
Mivel foglalkoztok a magánéletben?
Sajnos még rákényszerülünk a polgári foglalkozás ûzésére. Van aki a biztonságtechnikával, vendéglátóiparral, rendezvényszervezéssel, könyveléssel foglalkozik s van olyan is köztünk, aki a túlélésben érdekelt.
Mennyire tudjátok kihasználni a net elõnyeit?
Abszolúte! Mivel a zenekar ügyeit én intézem s azt is fõleg a net-en, így a magam nevében csak pozitívan értékelem az egész történetet.
Mit mondanál még el?
Ha az említett kiadóval sikerül egymás kezébe csapni, akkor idén tavasszal megjelenik debütáló albumunk (Strange Species címmel) az egész világon, melynek megjelenését valószínûleg Ny-európai bulik követnek.
Cím:
P.O.Box: Q.E.D. 1479 Budapest 103. Pf.: 67. Hungary
Tel.: 06/30-367-7859 / Török Z. Zoltán
Fax: 06/1-385-1046
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

The Official Q.E.D. Website

Rob

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!