Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
PANKSAPKA!

A szolnoki zenekarnak már a neve is sokat sejtetõ... Viszont, ha bárki arra gondolna, hogy egy TCS kópia zenekarról lenne szó, az bizony téved kissé. Egy nagykõrösi koncert elõtt ültem le néhány szó (és pár üveg sör) erejéig az énekes Berényivel és a dobos Pukival, bár a szót javarészt a dobos vitte.
Elõször is beszéljünk egy kicsit a múltról.

A zenekar abszolút hobbi szinten mûködött eddig, már 1992 óta játszunk ezen a néven. A felállás jelenleg: Berényi énekes, Gerõ basszusgitáros, Gyuri gitáros és Puki dobos. A nevünk természetesen a Tankcsapda nevébõl ered, ezt nem is tagadjuk, hiszen a zenekar eleve úgy indult, hogy TCS és Aurora feldolgozásokat játszottunk. A dolog '99 novemberében fordult komolyabbra, akkor határoztuk el, hogy saját nótákat is csinálunk. Íródott is néhány szerzemény, valamint egy korábbi zenekarom, a Tremens egy-két nótáját is átvettük, bár ezekre új szöveg íródott.
Ahhoz képest, hogy csak pár hónapja nyomjátok "komolyan" az ipart, elég gyorsan elkészült a bemutatkozó kazettátok. Mit érdemes errõl tudni?
A címe: Kék osztriga és 11 dal hallható rajta. Egy hét alatt rántottuk fel, természetesen a szolnoki Denevér Stúdióban, Cserfalvi Töfi kezei alatt. Úgyhogy szerintem elég jól is szól. Amúgy a felvételek tök lazán zajlottak, rengeteg sört ittunk, abszolút spontán ment minden. Lejöttek a haverok is, Bagi Robi és Tóth Peti az Enola Gay-bõl, és ha már ott voltak, csak úgy, poénból beálltak vokálozni is. Ez rajta is maradt a kazin... Szóval jó volt. Amúgy is az egyik alapelvünk a spontaneitás. Itt semmi sem megy vérre, az egész csak egy nagy buli, semmi több.
És hogy fogy a kazetta?
Ha-ha-ha... Te vagy az elsõ, aki megkapta, mármint a zenekaron kívül, tehát eddig nagyon jól fogy. Amúgy éppen ma lett kész a sokszorosítás...
Koncertek?
Eddig tulajdonképpen nem sok koncertünk volt, mármint azóta, hogy elkezdtünk saját nótákat is játszani. Felléptünk a Denevér Tehetségkutatón, játszottunk egy szolnoki könnyûzenei fesztiválon, felléptünk Abdán is, no meg most is, hamarosan nekiállunk muzsikálni...
Milyen a közönség reakciója?
Tudod, nem mindegy, hogy hol játszik azt ember. Egy punkfesztiválon azonnal beindul a pörgés, a pogo, míg mondjuk egy metalosabb közönség nem igazán veszi a lapot.
Mennyit próbáltok?
Nem túl sokat. Két hetente jövünk össze, de akkor is csak "csörgõs szatyorral" lehet megjelenni a próbahelyen... ha-ha-ha Ez a két hetenkénti próba amúgy teljesen tudatos, hiszen mint már egy párszor említettük, az egész csak egy buli. Mi amúgy a fellépéseken is bulizunk, és nem koncertezünk, remélem, érzed a különbséget. Ugyanez vonatkozik a próbákra is.
Egy kis kitérõ... Puki, te a Rémkoppantók nevû elektro-metal (vagy minek is nevezzem) csapatban is játszol. Ott mi a helyzet?
Jelenleg semmi... Áll a csapat. Tavaly kihoztunk egy újabb demot, amit a nyári fesztiválokon osztogattunk szét, azóta igazából nem sok dolog történik. Mindenki elég elfoglalt...
Jön a szokásos kérdés, mely ugye a fanzinekre vonatkozik. Vélemények?
Egy-két kivételtõl eltekintve a legtöbb elég siralmas. Szinte mindegyik a saját szubjektív hülyeségeit akarja az ember arcába nyomni, bár mostanában mintha kezdene feljönni a dolog. Szerencsére van már néhány 'zine, melyet nyugodt szívvel oda lehet tenni a Hammer mellé. Mellesleg a Hammer is egyre hiteltelenebbé válik, ha kinyitod, akkor a magyar zenekarok közül jóformán csak azokról olvashatsz, akik a Hammernél vannak kiadói szinten. Szóval õk is a saját cuccaikat nyomatják, egyre inkább kiadói újsággá válik az egész...
Van még valami, amit elmondanátok?
Talán csak annyit, hogy a kapcsolatot kazetta, koncert ügyben a következõ címen lehet felvenni:
5000 Szolnok, Kisfaludy u. 4. fsz. 4.
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Ákos

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!