Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

JERRYBO

A zalaegerszegi Jerrybót a város legjobb zenekarának tartom, akik ezt az érdemet okosan és izgalmasan felépített számaiknak tudhatják be. Nemrég jelent meg egy négyszámos anyaguk, így most már tényleg itt volt az ideje, hogy kifaggassam a csapatot.

Elmondaná valaki röviden a zenekar történetét?

Makra Endre: 94-ben alakult a Jerrybo, pontosan nem tudom megmondani, hogy hónapról hónapra mikor. Azóta változott a felállás, hárman maradtunk, Mezõfi Tamás (gitár), Zsoldos Zsolt (gitár), Makra Endre (dob), és két ember változott, a basszusgitáros és az énekes, a basszusgitáros helyére érkezett Lukács András, az énekesére pedig Maczák Péter.
Az eddigi fellépéseknek milyen visszhangja volt?
Maczák Péter: Változó.
Makra Endre: Szerintem elég jó arányban járnak Jerrybóra Zalaegerszegen, de vannak olyan helyek, ahol hiába is erõltetjük, nem fognak eljönni. Nem kívánatos a hely, és így nem szeretnek odajárni az emberek. Persze eddig nem csak Zalaegerszegen játszottunk.
Maczák Péter: Már voltunk Budapesten és Vonyarcvashegyen is ezzel a felállással.
Makra Endre: Persze Egerszegen több érdeklõdõ van, hiszen itt jól ismernek bennünket. Jó lenne, ha találnánk egy olyan szponzort, aki segítene abban, hogy legyen elég lóvé.
Mezõfi Tamás: Legyen egy kiadott, kimondottan bemutatkozó anyag, és legfõképpen reklám, ami nagyon fontos.
Makra Endre: Végül is egy szervezõ is kéne, aki foglalkozna azzal, hogy ne csak Egerszegen legyen buli, és persze az összes fellépést megszervezné. Biztosak vagyunk abban, hogy fel tudnánk mutatni sokkal nagyobb dolgokat, ha nem kéne a szervezéssel foglalkoznunk.
Melyik a legemlékezetesebb koncertetek?
Mezõfi Tamás: A második “Graffitis" koncertünk, tehát itt a Graffitiben, ahol ma is játszani fogunk.
Makra Endre: Azt hozzá kell tenni, hogy ebben a felállásban még nem túl sok bulink volt.
Beszéljünk a nemrég megjelent demóról.
Mezõfi T.: Azt tudni kell, hogy ez nem egy demo, hanem egy promóciós anyag.
Makra E.: Négy számról szól a dolog, három napig történtek a felvételek Szombathelyen a Home Stúdióban, ami Domby Bertalan kezében van, és a három nap alatt mindent kihoztunk a számokból, amit lehetett. Nagyon rendes volt, sokat segített, hogy minél jobb legyen. Persze az anyagi körülményeken múlt az egész. Több helyre el is fogjuk küldeni. Mivel promóciós anyag, kereskedelmi forgalomba nem kerül, de nálunk kapható lesz. Nem titkoljuk érdeklõdtek kiadók, de még semmi sem biztos.
A hegedû hogy került a képbe?
Kósi Éva: Megkértek, hogy írjak egy számhoz egy hegedûkíséretet, és én megírtam.
Lesznek további dalok hegedûkísérettel?
Mezõfi T.: Nem régen beszéltük át, hogy inkább a csellót kéne kipróbálni, bár ez még odébb van. Majd ha lesz olyan szám, amibe illik, ott majd biztos kihasználjuk ezt a lehetõséget.
Mennyire követitek figyelemmel a magyar rockzenét és az amatõr csapatokat?
Makra Endre: Figyeljük õket, fõleg az egerszegieket. Egész jók. Szóval jók, csak azt vettem észre, persze ez nem biztos, hogy így van, hogy a legtöbben csak hobbiból csinálják. Mi egyáltalán nem hobbiból csináljuk, bár lehet, hogy néha úgy tûnik, de tényleg nem. Ennél többet már nem tudunk görcsölni, éppen ezért kéne a szponzor, hogy minél több helyre eljuthassunk. Persze ha Pesten laknánk, akkor más lenne a helyzet, bár szerintem, fel lehet törni innen is. Különben ha lenne lehetõség, akkor valószínû, hogy felmennénk.
Még arra lennék kíváncsi, hogy olvastok-e fanzineket, és ha igen, akkor mi a véleményetek róluk?
Maczák Péter: Rock Gyémántokat már olvastunk, sõt én szerepeltem benne régebben egy másik zenekarral. Az a baj ezekkel a fanzinekkel, hogy nagyon kevés emberhez jut el. Egyébként jó elgondolás, és jó ilyet csinálni, csak nincs nagy piaca. Még a régi zenekarommal annyit nyertünk ezen a dolgon, hogy egy koncertet össze tudtunk hozni Zalaegerszegen kívül.
Cím: Pápai Kálmán
8900 Zalaegerszeg, Stadion út 1.
Tel.:92/346-520 (Zsoldos Zsolt)

Héda

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!