Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Insipid

Igen meglepõdtem, amikor beraktam a cd lejátszóba az Insipid nevû zenekar harmadik demó cd-jét! Ahogy ezek a srácok játsszák a funkys rockzenét, nem hallottam még hasonlót Magyarországon! Érzõdik a mûfaj, a zenélés szeretet.
Kérdéseimre Fürj Erik énekes válaszolt!

Mit csináltok, hogy egy, a maga nemében profinak mondható zenekarról alig hallani valamit? Igen... rólatok van szó!
A kérdés egyik fele roppant hízelgõ. (a profira értem) A másik felére a válasz meg úgy néz ki, hogy minden nagy fesztiválon ott voltunk, egész évben klubozunk, fõiskolákon, gólyatáborokban játszunk. Tehát azért mozgunk ezerrel. Természetesen amíg a médiumok nem karolnak fel, meg nincs lemez, addig nincs akkora csinnadratta egy koncert körül. De úgy érzem jó úton vagyunk, a szekér jól halad!! Tervezünk egy elég komoly dolgot országosan de errõl még csak ennyit. Ha konkrét lesz a segítségeteket várjuk majd a reklámban!
Mióta létezik az Insipid? A kezdõ felállás mennyire változott az idõk folyamán?
Ez a felállás 1999 húsvét óta létezik, elõtte is próbálkoztunk ugyanezen a néven, de zeneileg most értünk oda, amit valóban csinálni szeretnénk. Tagcserék folyamatosan voltak, az eredeti Insipidbõl már csak két tag, Dávid és Zsolti van. Én is hozott anyag vagyok!
Mennyire tekintitek komolyan a zenélést? Mit tesztek meg az elõbbre jutás érdekében?
Nagyon komolyan veszzük, az életünk meghatározó részévé vált. Sok lemondással, munkával és pénzzel jár, de a színpad mindezt feledteti. Amit tudunk mindent megteszünk, játszunk ahol lehet, megy a PR munka is kicsiben, képezzük magunkat ki így ki úgy. És ha kell kompromisszumokat kötünk, de azért vannak határok!!!!
Gondolom Gyomaendrõdön nem a legszerencsésebb rock zenekarként létezni, még ha nem is a legkeményebb stílust képviselitek. Mennyire vagytok ismertek ott?
Gyomaendrõdön elég gyenge a zenei élet, tudnak rólunk, szeretnek is , nem is ahogy az lenni szokott. Nincs is csak évi egy-két koncertünk Gyomán. De az semmit sem jelent honnan jöttünk, a lényeg mit játszunk! Gyomaendrõd csak a hely, ahol lakik a zenekar nagyobb része. A környéken viszont nagyobb mozgás van zenei téren, szeretnek minket és vannak állandó fanok, akik jönnek bulizni a koncertjeinkre. Azt ti is tudjátok, hogy állítólag mindegy, hogy gyomaendrõdi, vagy paszabcsúcsi egy zenekar, a vidékieknek mindig nehezebb. Bár ezen lehet vitatkozni!
Még egy megjegyzés Endrõddel kapcsoltban: Uhrin Benedek...haha!... szóval õ is onnan származik, de õ elég késõn futott be. Remélem, azért nektek valamennyivel könnyebb lesz! Terveztek nagylemezt? Ha igen, milyen kiadásban, terjesztésben?
Hát remélem nem 70 évesen történik majd valami, mint a "mesterrel"!! Persze, hogy tervezünk nagylemezt. Szóba jött már a magán kiadás, ennek egyik formája kapható nálunk és ezt meg is lehet rendelni a lenti címeken. És ezt a magán kiadást kiadó segítségével terjeszteni. De még nincsenek konkrétumok. Annyira le van pukkanva a lemez piac, hogy nem éri meg most kihozni egy lemezt, hacsak nem divat zene. Nem veszik, drága a cd, íratják, ahogy te is meg én is!! Egyelõre undergruond terjedés van folyamatban, nagyobb zenekarokkal. (Kispál, Nyers, Rémember, Hollywoodoo stb.)
Úgy tudom, a kecskeméti Zed fesztiválos koncertetek végül elmaradt! Milyen érzés volt ezt úgy megélni, hogy ráadásul a bõgõsötök Binges Zsolt volt az egyik szervezõ?
Uhh. Ez kényes téma! Nagyszínpadon kezdtünk volna pénteken 15:30-kor. Az önkormányzat idõkorlátozásai miatt a programok átszervezõdtek. Nekünk, a Nyersnek és a Back to Blacknek új helyet kellett keresni. 21h Partner Rádió színpad lett az új helyszín, akkor óriási vihar kerekedett, oké akkor játszunk éjféltõl a Zenész sátorban. Addigra meg kiderült (nem az ég), hogy éjfél után nem lehet egyáltalán zenélni a fesztivál területén. Mit mondjak, nagyon szar volt. De túléltük, van ilyen. Csak hát óriási lehetõség lett volna a VIVA+ színpadon játszani!!!
Ez a Puerto Rico cd profizmust sugároz. Ez hányadik stúdiófelvételetek volt?
Harmadik. Kezd már érni egy újabb, ha felvettük ezeket is az összes eddigi számainkból válogatunk és egybeszedjük õket egy nagylemeznyi anyagra.
Hogy sikerült egy ilyen nevet találni magatokra: Insipid, mely igazából pont az ellentétje a muzsikátoknak! Szándékosan választottátok ezt?
Az insipid egy eléggé ritkán használt angol szó, és ugye unalmast, ízetlent jelent. A csengésével nincs gond. Ez még a régi tagok szüleménye. Kinyílt valahol a szótár és ennél a szónál akadt meg a tekintetük. Van egy kis ellentmondás az igaz a zene és a név között, de legalább van mirõl beszélni. Kedvenc szóösszetételem az insipid íz! Az milyen lehet??? A zenébõl meg lehet tudni!
Milyenek a visszajelzések a legújabb cd-tekre?
Eddig nagyon jók. Kiadó még nem kattant rá, de az elején mondtam, nem is baj. Negatívak is vannak persze ( lehetne több zúzás, komolyabb szöveget akart valaki, volt aki kommerszebbet). Meg kell hallgatni a véleményeket és el lehet rajtuk gondolkodni. Ha már bármi vélemény van, az jó. De több a pozitív hál' istennek!! Rendelgetik rendesen a cd-t, néhány rádió játszogatja is és ennek köszönhetjük a nyári fesztiválokon való szerepléseket is!
A szövegeitek milyen témát taglalnak?
Hát én írom õket. Próbálok eddig nem meg énekelt témákat keresni, kevesebbet használt szavakat becsempészni a szövegekbe. Nincsenek világmegváltó gondolatok, inkább ilyen laza témák. Más tájakról, ébredésrõl, fekvésrõl, kutyáról, macskáról, érzésekrõl, konfliktusokról, amibõl aztán mindenki jól jön ki. Úhh, ezt még így sosem fogalmaztam meg. Nehéz különben minden elvárásnak megfelelni, és úgy fogalmazni, hogy ne legyen kommersz, mégis érthetõ legyen és mindenki a magáénak érezze a mondanivalót. Remélem néha sikerül. Derûs témák.... azt hiszem ez a jó szó!!
Mivel foglalkoztok a magánéletben?
Dávid az egyik gityós számítógépezik otthon és füvet nyír, Lacika a dobos polgárin van, Zsolti a basszer fõsulis, Béla a másik gityós fõsulis szintén, én meg dolgozom.
Mennyire vagytok képben a mai, fiatal zenekarokat illetõen? Kire hívnátok fel a figyelmet?
Képben vagyunk, hiszen sok tehetségkutatón voltunk, és nagyon sok helyen játszottunk fesztiválokon, és itt vannak kisebb zenekarok is, akikkel jó komaságban lettünk hirtelen. Ilyenek az mz/x, Garde, Fish!, Tegyük Fel Hogy, Ginsonic, Necropolis.
Milyen zenei stílusokat szerettek még, az általatok játszotton kívül?
A közhelyes mindenevõk vagyunk. A dobos inkább jazz vonal, Béla blues, rock, Dávid a keményebbet is meghallgatja, Zsolti funky és rock, én meg tényleg sok fajtát, ami jó.
Több zenekartól megkérdeztem, titeket sem hagylak ki: mennyire vagytok Internet közelben? És mire használjátok a világhálót? Van esetleg kedvenc témakörötök, oldalatok?
Fõleg én netezem, néha Zsolt és Dávid is. Én rajta vagyok minden nap. Nagyon jó információs lehetõség és népszerûsödésben is egy fontos csatorna. Kedvenc témakör a brutál pornó oldalak (ide is ha-ha-ha), zenei oldalak, internetes fanzinek (igen a Rockgyémántok is!!), kedvenc zenekarok oldalai, játékok. A nyári fellépéseket a netnek köszönhetjük például, csak nagyon sokat kell rajta csüngeni!!
Ákos kollegám megemlítette egy zenekar multimédiás részének a kritikájánál, hogy õ például arra is kíváncsi lenne, hogy a zenekar milyen papír zsebkendõt használ? Akkor most továbbítom nektek a kérdést... haha!
Pézsét használunk, bár Dávid néha ráfanyalodik a ruhazsebkendõre, csak gáz mert összeragad a takonytól, és így a gitárra csurog az, amit nem tudott felszívni!!
Mit mondanátok még el?û
Gyertek sokan Insipid koncertekre, garantált jó hangulat van, vegyétek a cd-t, kemény 600 huf, és figyeljétek a web oldalunkat a friss hírek és koncertek miatt. És látogassátok a Rockgyémántokat, mert itt mindig történik valami! (Jól benyaltunk nektek mi? Ha-ha! Ja és szavazzatok a www.hangasz.hu -n a tehetségkutatás link alatt a Kazaldal címû szövegre óránként egyszer!! Kösz!!!
Jó volt dumálni veletek!!!

Elérhetõség:
Mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Web:
http://insipid.fw.hu
http://Insipid.uw.hu
Tel: Binges: 70/317-25-56
Erik : 20/465-36-32
Cím: Binges Zsolt
Gyomaendrõd 5500 Vörösmarty u.23/1.

Rob

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!